Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Suriye’ye daha kapsamlı bir operasyon iddiası

Gaziantep Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı operasyonun 30 kilometre ile sınırlı kalmayacağını belirterek, ''Ben kapsamlı bir operasyon bekliyorum. Yani sadece Tel Rıfat, Menbiç odaklı değil Hatay'dan Haseke'ye kadar, 150 kilometre derinliğe kadar kapsamlı bir stratejiye 'ihtiyaç var' diyorum'' dedi.

Şahinbey’de 40 bin öğrenciye bisiklet dağıtılıyor

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 6 dönem üst üste takdir alan 40 bin öğrenciye bisiklet dağıtılıyor.

Bakan Bozdağ: “İsveç ve Finlandiya’dan 33 teröristin iadesini istedik”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'İsveç'ten ve Finlandiya'dan 33 teröristin iadesini istedik' dedi.

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 23 dış temsilcilikteki Büyükelçi merkeze alınırken, 25 dış temsilciliğe yeni Büyükelçilerin atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanı Soylu: “100 bin briket ev hedefine adım atıyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanlığı'nda düzenlenen Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız kampanyası çerçevesinde İdlib'e yapılacak olan 2. faz briket evlerin tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Soylu, 100 bin briket ev hedefine adım atıyoruz dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun davası ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava ertelendi.

Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davada karar bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın bugün karara bağlanması bekleniyor.

Vali Gül Habeş Kanyonu’nunda inceleme yaptı

Gaziantep Valisi Davut Gül, Firik ve Sarımsak Festivali'ne katılmak için gittiği Araban ilçesinde Habeş Kanyonu ve Çiftekoz Mağaralarını inceledi.

Başkan Fadıloğlu’ndan öğrencilere kariyer önerileri

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yasemin Erman Balsu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 'Kariyer Günleri' programına katıldı. Başkan Fadıloğlu, hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, öğrencilere kariyerleriyle ilgili tavsiyeler verdi.

Altı muhalefet partisinin Temel İlkeler ve Hedeflerine ilişkin açıklama

Altı muhalefet partisinin Temel İlkeler ve Hedeflerine ilişkin, 'Devletinin yeniden tesisi, siyasetin normalleşmesi ve ekonomimizin tekrar refah üretmesi için gerçek anlamda güçlendirilmiş parlamenter sisteme bir an önce geçilmesi gerektiğine inanıyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na 1 Milyon TL’lik tazminat davası açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 Milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı.

AK Parti Gaziantep’ten ’27 Mayıs’ açıklaması

Gaziantep'te AK Parti İl Teşkilatı İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Abdulkadir Güven 27 Mayıs 1960 askeri darbenin 62. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, ''Vesayet, hüküm sürdüğü her dönemde haksız ve hukuksuz olarak masum insanların kanına girmiş, vatansever milletin evlatlarını postallarıyla ezmiştir'' dedi.

İnternet medyası ve sosyal medyaya yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi Meclis’e sunuldu

İnternet medyası ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımları da içeren kanun teklifini AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzalarıyla TBMM Başkanlığına sundu.

CHP liderine 100 bin liralık tazminat cezası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 100 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi

Bakan Kurum’dan kira düzenlemesiyle ilgili açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarındaki ve kiralardaki artışı yakından takip ettiklerini söyleyerek, Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için çalışma yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı duyurdu: "Manevi tazminatlardan tahsil edilen 150 bin TL, Kılıçdaroğlu’nun hedef aldığı vakıflara bağışlanmıştır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV ve ENSAR Vakfı iddialarına yönelik, Cumhurbaşkanımıza yönelik mesnetsiz isnatları, akıl ve izan dışı iftiraları nedeniyle, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine yasal yollara başvurulacaktır. Bir süre önce Yargıtay'dan onanarak kesinleşen davalar nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tahsil edilen manevi tazminatlardan 150 bin TL, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Kılıçdaroğlu'nun haksız ithamlarla hedef aldığı vakıflara bağışlanmıştır dedi.

Kılıçdaroğlu: "Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, CHP’dir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hep, 'Bu Cehape var ya bu Cehape, bu Cehape hep eleştirir, hiç öneri getirmez' derler. Düzceli kardeşlerime şunu söyleyeyim; son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti, Cumhuriyet Halk Partisidir dedi.

AK Parti’nin yeni TBMM Grup Başkanvekili belli oldu

AK Parti TBMM Grubu AK Parti yeni Grup Başkanvekilini belirlemek üzere kapalı olarak TBMM'de toplandı. Milletvekilleri TBMM Grup Toplantı Salonu'na gelerek oylarını kullandılar. AK Parti Bartın milletvekili Yılmaz Tunç AK Parti'nin yeni Grup Başkanvekili seçildi.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanımıza dönük söylenen o çirkin sözler, söyleyenlerin alnına iftira olarak yapışmıştır. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımızın ülkeden kaçacağını söylemesi karanlık odakların propagandasının tercümesinden başka bir şey değildir dedi.

Toplam 846 haber.