Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

İçişleri Bakanı Soylu: “Şu anda Türkiye’de 3 milyon 700 bin Suriyeli var”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu anda Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli olduğunu belirterek, uluslararası korumaya başvurmuş ise 4 milyon 100 bin civarında insan olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’den CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi, dış politikada sen bize ders veremezsin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD başkanının İsveç ve Finlandiya konusundaki açıklamalarına tepki göstererek, TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi, dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir bugün iki ne oldu ki bu iktidara ders vermeye kalkıyorsun, önce haddini bil. Bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler. Bunu da bilmeleri lazım. Biz dış politikada İsveç, Finlandiya'ya karşı tavır alıyoruz. İsveç'in, Finlandiya'nın sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız dedi.

Bakan Soylu: "Polisimize karşı girişilen davranışın bedeli ağır olacaktır"

İstanbul'da polise yumruk atan DBP'li Saliha Aydeniz'le ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polisimize karşı girişilen davranışın bedeli ağır olacaktır. Sadece durmak suretiyle yasadışı bir terör gösterisini engellemeye çalışan bir polisimize karşı yapılan bu davranışın bedeli ağır olacaktır dedi.

Libya Tezkeresi TBMM’de

Libya Tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den Gaziantep Valiliğine ziyaret

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gaziantep Valiliği'ni ziyaret etti.

Bakan Soylu: “Sınır duvarlarını doğuda yapmasaydık, sınırlarımızda biriken toplam 8 milyon insan daha Türkiye’ye gelecekti”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin kaçak göçle büyük bir mücadele halinde olduğunu belirterek, 'Eğer biz sınır duvarlarını doğuda yapmasaydık, göçü kaynağında durdurmasaydık sadece sınırlarımızda biriken toplam 8 milyon insan daha Türkiye'ye gelecekti' dedi.

Millet Partisi, AYM’ye "Millet" sözcüğü için yapılan başvurunun reddedilmediğini açıkladı

Millet Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Rafet Kaya, Millet İttifakı'nın partilerinin tüzel kişilik adı olan Millet sözcüğünü kullanmasına ilişkin AYM'ye yaptıkları başvurunun henüz karar aşamasında olduğunu ifade ederek, 'AYM'den tarafımıza tebliğ edilmiş bir karar henüz söz konusu değildir. Anayasa Mahkemesi'nin ilgili birimi başvurunun henüz kısa karar aşamasında olduğunu beyan etmişlerdir' dedi.

Bakan Bozdağ: “Kira düzenlemesi geçici bir düzenleme ve 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Kira düzenlemesi geçici bir düzenleme ve 1 Temmuz 2023'e kadar geçerli' dedi.

Bakan Çavuşoğlu: “Teröristlerin bu bölgeden temizlenmesi konunda hem ABD’nin hem Rusya’nın taahhütleri var”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Terör örgütlerinin de bu ülkeden temizlenmesi gerekiyor. Suriyeli Kürtler ile PKK / YPG'yi bir tutmamak lazım. Bu terör örgütleri bazı ülkeler tarafından destekleniyor. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmamızın sebebi bu. Teröristlerin bu bölgeden temizlenmesi konunda hem ABD hem Rusya'nın taahhütleri var. Bu taahhütlerin yerine gelmesini beklemek bizim en doğal hakkımızdır' dedi.

Bakan Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşından ‘Tahıl Krizi’ açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov tahıl sorununa ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, 'Birleşmiş Milletler, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Türkiye arasında oluşturulabilecek bir mekanizmayı makul buluyoruz' ifadelerini kullanırken Lavrov ise 'Ukrayna mayınsızlaştırma faaliyetlerine başlamaya hazırsa biz de hazırız' dedi.

Bakan Bozdağ: “Konut kiraları 1 yıl süreyle bir önceki kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Konut kiraları 1 yıl süreyle bir önceki kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “Kılıçdaroğlu, mertsen çık söyle aday mısın?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Sayın Kılıçdaroğlu, bal yapmayan arı gibi vızıldamayı bırak, mertsen çık söyle. Adamsan kararını açıkla, aday mısın? Değil misin? Neden susuyorsun' dedi.

MHP’li Taşdoğan’dan Antep fıstığı için destek talebi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak Antep fıstığına tarımsal destek verilmesi konusunu gündeme taşıdı.

Bakan Soylu: “Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin terörle mücadelesinden ve terör örgütlerine ’Abluka’dan, atılan ’Pençe’lerden rahatsızmış”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik icra ettiği operasyonlardan rahatsızlık duyduğunu belirterek, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: ”Avrupa Birliği’ne tam üyeliği hedeflerimiz arasında görüyoruz”

Maltepe Belediyesi, 'Yeni Dönemde AB ve Türkiye' formuna ev sahipliği yaptı. Forumda konuşma gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olarak bizler Avrupa Birliği'ne tam üyeliği hedeflerimiz arasında görüyoruz. Türkiye'nin Avrupa'nın yeniden inşa sürecinde rol alması, katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz dedi.

Suriye’ye daha kapsamlı bir operasyon iddiası

Gaziantep Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı operasyonun 30 kilometre ile sınırlı kalmayacağını belirterek, ''Ben kapsamlı bir operasyon bekliyorum. Yani sadece Tel Rıfat, Menbiç odaklı değil Hatay'dan Haseke'ye kadar, 150 kilometre derinliğe kadar kapsamlı bir stratejiye 'ihtiyaç var' diyorum'' dedi.

Şahinbey’de 40 bin öğrenciye bisiklet dağıtılıyor

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 6 dönem üst üste takdir alan 40 bin öğrenciye bisiklet dağıtılıyor.

Bakan Bozdağ: “İsveç ve Finlandiya’dan 33 teröristin iadesini istedik”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'İsveç'ten ve Finlandiya'dan 33 teröristin iadesini istedik' dedi.

Toplam 843 haber.