Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: “Gaziantep ve Mardin’deki kazalar soruşturulmalı”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suriye ile daha ileri seviyede adımları temin etmemiz gerekiyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bizim Mısır halkıyla dargın olmamız mümkün değil. Onun için de bir an önce orayla da bu barışı bizim temin etmemiz gerekiyor. Suriye ile daha ileri seviyede adımları temin etmemiz gerekiyor' dedi.

Fatma Şahin’den Bakan Kurum’a hemşerilik beratı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a, Gaziantep'e yapılan projelere verdiği desteklerden dolayı 'Fahri Hemşerilik Beratı' verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Tarım Kredi marketlerinde şeker, un, ayçiçek yağı, zeytinyağı gibi 30-40 çeşit üründe de süratle indirime gidileceğini duyurdu.

Adalet Bakanı Bozdağ: “Yargıda yapay zeka kullanımı çalışması yürütüyoruz”

Adalet Akademisi'nde düzenlenen ödül töreninde hakim ve savcı adaylarıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Yargıda yapay zeka kullanımı çalışması yürütüyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Ukrayna’dan 20-25 milyon ton tahıl piyasalara ulaşabilir"

-Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler denetiminde faaliyete geçecek İstanbul Koordinasyon Merkezi ile yıl sonuna kadar Rusya ve Ukrayna'dan 50 milyon tona kadar tahılın dünya piyasalarına sunulabileceğini söyledi. Sevkiyatın iki hafta içerisinde başlayabileceğini ve 4 aylığına yapılan anlaşmanın uzatılabileceğini belirten Kalın, 'Nasıl tahıl sevkiyatı konusunda zorluklara rağmen bu kadar önemli bir anlaşma yapılabildiyse, aynı şekilde ateşkes ve barış müzakerelerinin de benzer bir süreçle elde edilebileceğini tahmin ediyorum' dedi.

Bakan Soylu: “Biz Suriye’de yaşanan bu olayların hiç birini kabul etmiyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Biz Suriye'de yaşanan bu olayların hiç birini kabul etmiyoruz. Kabul etmedik de, etmeyeceğiz de' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli’den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, TMSF şirketleri üzerinden iddialarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak, 750 bin TL tutarında manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KYK kredisi müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredisiyle ilgili müjdeyi vererek, Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Aldığımız bu kararla kredi geri ödemelerinde toplanda 26 milyar lira üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz dedi.

Bakan Yanık: “Türkiye’nin şahlanışını durduramayacaklar”

Tekirdağ Ak Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantı'nda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 seçimlerinde milletimizin sandıkta yeniden bize bu görevi tevdi etmesiyle beraber inşallah Türkiye'nin şahlanışını bir yüzyıl daha durduramayacaklar' ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bozdağ: “Türkiye AİHM’nin Osman Kavala konusundaki ihlal kararına uymuş ve uygulamıştır”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Osman Kavala konusunda Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği ihlal kararına 10 Aralık 2019'da uymuş ve uygulamıştır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz tahıl koridoruyla ilgili Bir hafta 10 gün içerisinde görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşmaya çalışacağız dedi.

Bakan Çavuşoğlu: “Ermenistan’la diyaloğumuzu devam ettirmek istiyoruz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Yapıcı diyaloğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Bundan sonraki görüşmeler niye Türkiye ve Ermenistan'da olmasın? Biz hatta Ermenistan'a teklifte de bulunduk. İlk toplantıyı Erivan'da da yapabiliriz dedik ama henüz Ermenistan buna hazır değil içerideki baskı sebebiyle' dedi.

HDP kongresinde terörist başı lehine slogan atan 4 kişi gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 5'inci Olağan Kongresi Ankara'da gerçekleşti. Kongre esnasında terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruptaki 4 kişi ise gözaltına alındı.

HDP 5’inci Olağan Genel Kongresi’nde terörist başının posterini açmaya çalıştılar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 5'inci Olağan Kongresi'nde bir grup terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atarken, yüzlerini gizleyen iki kişi de sahnenin önüne doğru hamle yaparak Öcalan'ın posterini açmaya çalıştı.

Bakan Kirişci: “56 hava aracı ile yangına müdahale ediyoruz”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Gün aydınlanması ile 43 helikopter ve 13 uçak olmak üzere toplam 56 hava aracı ile yangına müdahale ediyoruz' notuyla Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarını izlediği kareleri paylaştı.

Sağlık Bakanlığından helikopter ambulans açıklaması

Sağlık Bakanlığı, basında yer alan helikopter ambulans haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yunanistan’la yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısı yapmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası basına yaptığı açıklamada, Yunanistan ile yaşanan gerilim hakkında, 'Yunanistan'la yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısı yapmayacağız dedik. Bu yıl yapılacak olan bu toplantıyı da yapmıyoruz. Herhalde bundan daha net, daha açık bir rest olmaz. Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın' dedi.

Bakan Akar: "İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine destek sağlaması NATO için de bir tehdit”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine siyasi, finansal destek sağlaması, silah yardımı yapması, oraların terör yuvasına dönüşmesi NATO için de bir tehdit' dedi.

Toplam 843 haber.