Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Bakan Bozdağ: ''İslahiye'deki adalet hizmetlerinde sorun yok''

Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen yerlerden olan Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde inceleme yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''İslahiye'deki adalet hizmetlerinin sunumunda herhangi bir sorun yoktur' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: '5 bin depremzedeyi misafir ediyoruz'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar depremden etkilenen Gaziantep'e geldi. Tatar, deprem bölgesinden gelen yaklaşık 5 bin kişiyi misafir ettiklerini söyledi.

EYT Yasası TBMM’de kabul edildi

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda 395 oyla kabul edildi.

Yüzyılın afetinde 11 bin depremzede bebek dünyaya geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afet bölgesi olan 11 ilde son 20 gün içerisinde 11 bini aşkın bebek dünyaya geldiğini duyurdu.

Bakan Kurum: '10 binadan biri ya yıkılacak, ya yıkık ya da oturulamaz durumda'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''İncelenen bina sayısı ile yıkık ya da ağır hasarlı bina sayısı arasında oran 10'da 1 seviyesinde. Yani dokunduğumuz, hasar tespitini yaptığımız 10 binadan biri artık ya yıkılacak, ya yıkık ya da oturulamaz durumda dedi.

Bakan Kurum, İslahiye'deki konteyner kent çalışmalarını inceledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapımı süren konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Bakanlar Çavuşoğlu ve Kurum açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum depremde yıkılan bina sayısını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Deprem bölgesindeki illerimizde toplam 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölümden oluşan 684 bin 778 binayı inceledik. 332 bin 947 bağımsız bölümden oluşan 84 bin 726 binayı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik. Adana'mızda 148 binada bin 602 bağımsız bölümü yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik dedi.

Barzani deprem bölgesinde

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Gaziantep AFAD Koordinasyon merkezini ziyaret etti.

TBMM Başkanı Şentop çadır kenti ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, deprem sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Masal Park'taki çadır kenti ziyaret etti.

Fadıloğlu: 'İhtiyaç sahibi herkese destek olacağız'

Gaziantep'te deprem sonrasında esnaf ziyareti gerçekleştiren ve Gıda Bankası'ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye genelinden gelen yardımların şu anda kullanılabilecek olanlarını vatandaşımıza ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi herkese destek olacağız' dedi.

Bakan Kurum son rakamları açıkladı: 'Gaziantep'te toplam ölü sayısı 3 bin 273'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te toplam ölü sayısının 3 bin 273'e ulaştığını, afetten kurtarılanların sayısının 13 bin 325 olduğunu açıkladı.

Deniz Baykal hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vefat ettiğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: 'Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Devlet-millet el ele inşallah bu afetin altından kalkacak. Hep birlikte daha iyi, daha güzel günleri geçmişte olduğu gibi yaşamaya devam edeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görebilmek için polise sımsıkı tutundu

Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görüp konuşmak isteyen kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan'ı görmek için dakikalarca ayakta bekleyen yaşlı bir kadın ise, önündeki polise sımsıkı tutunarak bekledi.

Şahinbey'de Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumu, Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, önderliğinde yapıldı.

EYT kanun teklifi Plan Bütçe Komisyonunda

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer EYT'ye ilişkin kanun teklifimiz Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulunda yasalaşacaktır'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "İslam’a yapılan saldırılara karşı savunmayı son nefesimize kadar sürdüreceğiz"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'a ve Müslümanlara yönelik düşmanca tavırlar, sistematik tahrikler ve ırkçı saldırılar karşısında haklarımızı ve değerlerimizi basiret ve ferasetle savunmayı son nefesimize kadar sürdüreceğiz dedi.

Koçer: 'Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması geliyor '

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, vergi dairesine ödenmesi gereken tüm borçların yapılandırılacağını belirterek, kanun teklifinin salı günü Plan Bütçe Komisyonunda görüşüleceğini söyledi. Koçer, yapılandırma borçlarının 48 aya varan taksitler halinde ödenebileceğini aktardı.

Toplam 843 haber.