Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Kılıçdaroğlu, Nurdağı'nda Alman heyetle görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, Almanya Sosyal Demokrat Parti Eş Başkanı Lars Klingbeil ve beraberindeki heyetle görüşme gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 'Alman Sosyal Demokrat Parti'yi deprem bölgesinde görmekten son derece mutluyuz' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu Gaziantep'te konuştu

CHP Lideri ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesi Gaziantep'e geldi. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, her önüne gelenin müteahhitlik yapamayacağını söyledi.

Komşu illerin de yaralarını sarıyorlar

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde vatandaşlarının yardımına koşan ilçe belediyesi çevre illerdeki vatandaşların da yaraları sarıyor.

YSK, 3 cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu reddetti

Seçmenler tarafından aday gösterilecek olan 18 cumhurbaşkanı adayından 3'ünün başvurusu reddedilirken, 9 adayda ise eksik belge tespit edildi. Eksik belgesi olan isimler arasında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bulunurken, Cem Uzan'ın ise adaylık başvurusu reddedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Depremin maliyetinin 104 milyar doları bulacağı anlaşılıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlk hesaplamalarımıza göre depremin yol açtığı yıkım maliyetinin yaklaşık 104 milyar doları bulacağı anlaşılıyor. Bu çapta bir afetle ekonomik durumu ne olursa olsun hiçbir ülkenin tek başına mücadele etmesi mümkün değildir. Depremde yıkılan tüm şehirlerimizi alt yapısı, üst yapısı, iş yerleri, tarihi ve kültürel değerleri ile yeniden inşa ve ihya edeceğiz' dedi.

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya istifa etti

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Gaziantep’ten milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

YSK Başkanı Yener: “15 yeni ülkede daha sandık kurulacak”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, '2018 yılında yapılmış seçimlere ilaveten bu yıl yapılacak olan seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulması tespit edilmiştir' dedi.

Başkan Şahin, Gaziantep Kent Konseyi 7'nci olağan genel kurul toplantısında konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ projesi ile 4 kilometrelik tünelde yapılan körüklü sistem sayesinde hatların depremde zarar görmediğini belirterek, 'İçme ve kullanma suyunu afet sonrası şehrin her noktasına hızla ulaştırdık' dedi.

Adıyaman ve Şanlıurfa’daki sel felaketinde 14 kişi hayatını kaybetti

ŞANLIURFA (İHA) – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman ve Şanlıurfa'daki sel felaketinde 14 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de arandığını açıkladı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Özkeçeci görevinden istifa etti

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Fadıloğlu, Umre'den dönen vatandaşın davetini kırmadı

Sevgi Kılınç isimli vatandaş, umre dönüşü Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu evine davet etti. Davete icabet eden Başkan Fadıloğlu, Sevgi Kılınç'tan hayır duası istedi.

Şahin, fedakar hemşireleri ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yıkıcı deprem sonrası afetzedeler için fedakrca çalışan hemşireleri ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu: "Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi anavatanlarına göndereceğiz' dedi.

Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi

Ankara'da seçimlerde alınacak güvenlik önemlerinin gözden geçirilmesi çerçevesinde Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ‘Seçim Tedbirleri Genelgesi’ gönderdi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'İçişleri Bakanlığı, Merkez/Taşra Teşkilatı Planlaması', 'Oy Verme Günü Alınacak Tedbirler', 'Oy Verme Günü ve Sonrasında Alınması Gereken Tedbirler' ve 'Diğer Hususlar' konu başlıklarını içeren toplam 61 maddelik 'Seçim Tedbirleri Genelgesi' gönderdi.

Bakan Kurum, II. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısında alınan kararları açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te düzenlenen II. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısı sonrası alınan kararları ve yapılacak çalışmaları açıkladı. Şehirlerin yeniden ihya ve inşası için faaliyet alanları belirlenen 13 kurul oluşturduklarını belirten Bakan Kurum, daha önceki afetlerde olduğu gibi bu afette de milletin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Kirişci: 'Nurdağı ve İslahiye'nin en büyük şansı:Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, deprem sonrasında İslahiye ve Nurdağı'na aşevi kurulmasını gerektiren bir ihtiyaç olmadığını belirterek, 'Nurdağı ve İslahiye'nin en büyük şansı, Hatay'dan, Kahramanmaraş'tan ayrılan yanı, Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin ayakta olmasıdır. Bu büyük bir nimettir' dedi.

Deprem bölgelerindeki alt ve üst yapıya devlet desteği

AK Parti Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, afetzedelerin yaralarını sarmak için hazırlanan Afet Yeniden İmar Fonu kurulması ile ilgili kanun teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldüğünü bildirdi.

Tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı Kavak'ın yerine partisinden Yakup Bahar seçildİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Gaziantep’in AKP'li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın yerine Yakup Bahar seçildi.

Toplam 843 haber.