Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Fadıloğlu, yeni meclis üyelerine mazbatalarını teslim etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, milletvekili aday adaylığı dolayısıyla istifa eden meclis üyelerinin yerine devam edecek kişilere mazbatalarını takdim etti.

ABD Büyükelçisi Flake, İslahiye'de depremzedelerle iftar yaptı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, depremden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde depremzedelerle birlikte iftar yaptı. Flake, ABD'de özel sektör ve STK'lar tarafından Türkiye için 120 milyon dolarlık yardım toplandığını söyledi.

Şahinbey'de Nisan Ayı meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkanlığında yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanları ve ekiplerine teşekkür

Gaziantep-Kilis afet konutları temel atma töreni için Nurdağı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgelerinde çalışan belediye başkanlarına ve ekiplerine teşekkür etti.

Büyükelçi atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de

Bazı büyükelçilerin merkeze alınması ve atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan Kurum, temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplam sayısı 62 bine ulaşan yuvalarımızın harcını, Gaziantep ve Kilis'te aynı anda karıyoruz. İnşallah bir daha ki Ramazan ayında, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, sıcak yuvalarımızda buluşacağız. Birlikte, yepyeni hikayeler yazacağız. Yavrularımızı yeni yuvalarına hep birlikte kavuşturacağız' dedi.

Dışişleri Bakanlığından Danimarka’daki Kur’an-ı Kerim ve bayrak saldırısına tepki

Dışişleri Bakanlığından, 'Danimarka'da 24 Mart günü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı bayrağımıza karşı gerçekleştirilen nefret suçunun içinde bulunduğumuz Ramazan ayında 31 Mart günü tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimden sonra tüm vaktimizi ve enerjimizi Türkiye yüzyılının inşasına vereceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artık asıl büyük şahlanışın eşiğindeyiz. Önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Kazasız belasız bir şekilde bu seçimi de atlattıktan sonra tüm vaktimizi ve enerjimizi Türkiye yüzyılının inşasına vereceğiz dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi için propaganda dönemi başladı

Cumhurbaşkanı kesin aday listesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Seçimi için propaganda dönemi başladı.

Bakan Kurum: “Deprem bölgesinde yapacağımız konutları sıfır atık uyumlu inşa edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Sıfır Atık Hareketi'ni dünyanın dört bir yanında yaygınlaştırıyoruz. Bugün 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesinde inşa edeceğimiz 650 bin konutumuzu da aynı şekilde afetlere karşı dirençli, enerji verimli ve sıfır atık uyumlu yeni yaşam alanları olacak şekilde inşa edeceğiz' dedi.

İçişleri Bakanlığı: "14 Mayıs Seçim Güvenliği için yapılan bölge toplantılarının genel değerlendirmesi ve alınan tedbirler değerlendiriliyor"

İçişleri Bakanlığı, Güvenlik ve Koordinasyon Toplantısı ile birlikte 14 Mayıs Seçim Güvenliği için yapılan bölge toplantılarının genel değerlendirmesinin yapıldığını ve alınan tedbirlerin değerlendirdiğini açıkladı.

Afetzedeler İçin ‘Ücretsiz Konut’ Teklifi AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın, TBMM’ye sunduğu, Antalya Manavgat’ta 2021’de meydana gelen yangında ve bu yıl yaşanan deprem felaketinde evlerini kaybeden vatandaşların ücretsiz ev sahibi olma kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile görüştü

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Merkezinde görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı ev konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz' dedi.

MSB: “Fransa parlamentosunda eli kanlı PKK/YPG terör örgütünün temsilcilerinin ağırlanması, parlamentonun saygınlığına gölge düşürmüştür”

Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde temsilcilerinin Fransa parlamentosunda ağırlanmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, 'Fransa parlamentosunda eli kanlı PKK/YPG terör örgütünün temsilcilerinin ağırlanması, parlamentonun saygınlığına gölge düşürmüştür' ifadeleri kullanıldı.

AK Parti Gaziantep'te temayül heyecanı

AK Parti Gaziantep, milletvekili aday adayı olan isimler için temayül yoklaması heyecanı başladı.

5 kez kazandığı kaymakamlık sınavında FETÖ'ye takılan iş adamı milletvekili aday adayı oldu

İş adamı Çağatay Oktay Gaziantep'ten AK Parti aday adayı oldu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu iftarını depremzedelerle yaptı

Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iftarı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedelerle beraber çadırda yaptı.

Toplam 845 haber.