Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

fizy’de zirvenin ismi belli oldu

Dijital müzik platformu fizy'de, Mayıs ayında zirveye çıkan Zeynep Bastık, Ağustos ayının da en fazla dinlenen ismi oldu.

Selda Bağcan’ın yeğeni Seda Bağcan’dan yeni albüm

Türk halk müziğinin en iyi temsilcilerinden olan Selda Bağcan'ın, yeğeni Seda Bağcan, 7'nci albümünü yayınladı. Albümde mantra müzik türüne ait 16 şarkı bulunuyor.

Balkan ülkeleri seyahat bloggerları Mezopotamya’yı tanıtacak

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) koordinasyonunda, Balkan ülkeleri seyahat acenteleri ve bloggerlara yönelik 'Mezopotamya' tanıtım turu düzenlendi.

61 yıllık cezaevi halk kütüphanesi oldu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 1958 yılında faaliyete giren 40 kişilik cezaevi, halk kütüphanesine dönüştürüldü.

Gaziantep turizm çalıştayı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Turizm Destekleme Eğitim Vakfı iş birliğinde düzenlenen 'Gaziantep Turizm Çalıştayı'nda sektörde küresel anlamda etkisini sürdüren trendlerden yola çıkılarak şehrin tanıtımı konusunda yapılması gerekenler değerlendirildi, yol haritası belirlendi.

Gaziantep Kalesindeki efsane gerçek çıktı

Gaziantep Kalesi'nin altında Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararına istinaden yapılan temizleme çalışmaları neticesinde yerin 18 metre altında bir şehir efsanesi olan 'Tatlı-Acı Su' bulundu.

300 bin lira değer biçilen Hilye-i Şerif tablosunu Ayasofya için satmadı

Bolu'da, ahşap oymacılıkla uğraşan İsmail Şentürk, 2 yılda ahşaptan yaptığı ve 300 bin liraya alınmak istenildiği halde satmadığı 2,5 metrelik Hilye-i Şerif tablosunu Ayasofya Camii'ne hediye etmek istiyor.

Gaziantep’in korona gerçeğini en iyi anlatan görüntüler

Gaziantep Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat çekmek için esprili bir video hazırladı.

Bakan Ersoy: "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ayasofya Camii itinayla korunacaktır”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bugün Ayasofya sapasağlam işlevsel bir halde ayakta duruyorsa bütün kültür, inanç ve tarih zenginliğiyle dünya bunu 567 yıldır Ayasofya Camii'ni değerli bir emanet olarak sahiplenen, yeri geldiğinde canını siper ederek koruyan Türk milletine borçludur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ayasofya Camii itinayla korunacaktır' dedi.

Edebiyatın seçkin kalemi Adalet Ağaoğlu hayatını kaybetti

Edebiyat dünyasının üretken, yeniliklerle dolu ve toplumun kültürel değerlerini ortaya çıkaran yazarı Adalet Ağaoğlu, 91 yaşında 14 Temmuz 2020 günü edebiyat dünyasına veda etti.

Dünyanın ilk dijital müzesinde 15 Temmuz yaşatılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, hain kalkışmanın yıl dönümünde kent protokolü tarafından ziyaret edilerek demokrasi şehitleri anıldı.

Büyükşehir’in arabalı sinema günlerine yoğun ilgi

Gaziantep'TE Hitit Kültür Kapısı ve Alleben Göleti'nde düzenlenen 'Arabalı Sinema Günleri' nde bin 343 kişi, etkinliklerin devam ettiği 6 gün boyunca film izlemenin keyfini sürdü.

Büyükşehir’den arabalı sinema günleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Arabalı Sinema Günleri' Hitit Kapısı'nda başladı. 6 gün sürecek etkinliğin ilk gününde 'Aşk Tesadüfleri Sever' filmi yayınlanırken ikinci günü ise 'Selvi Boylum Al Yazmalım' izleyicilerle buluştu.

Kemal Sunal, memleketi Malatya’da anıldı

Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Kemal Sunal, vefatının 20. yılında memleketi Malatya'da anıldı.

Red Bull Music Festival İstanbul'un açılış gecesine ünlülerden büyük ilgi

İstanbul'u 15 gün boyunca müzikle sarmaya hazırlanan Red Bull Music Festival İstanbul, önceki akşam açılışını gerçekleştirdi. Özenle hazırlanan ve şehrin ruhunu yansıtan program kapsamında; festivale aynı zamanda ev sahipliği yapacak olan Red Bull House of Music de kapılarını açtı. Açılış gecesine Itır Esen, Gaye Su Akyol, Ceylan Ertem gibi müzik ve sanat dünyasından isimler katılım gösterdi.

'Okuyan, bilgiyle değer üreten nesiller için çalışıyoruz'

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı, büyük ilgi çekti. Yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, fuar ile binlerce kitabı ve çok sayıda yazarı okuyucuyla buluşturduklarını vurguladı.

Dr. Bahar Eriş, başarılı çocuk yetiştirmenin sırlarını anlatacak

Doktor Bahar Eriş, 'Çocuklar Nasıl Başarır?' konulu Akbatı Yaşam Akademisi söyleşisi ile ebeveynlere başarılı çocuk yetiştirmenin sırlarını verecek.

Ünlü piyanist Fazıl Say İKÜ'de sahne alıyor

İstanbul Kültür Üniversitesi, yeni sanat yılının ilk konserinde dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say'ı konuk ediyor

'Kara Işık' ve 'Ayaküstü' fotoğraf projeleri Almanya'da sergilenecek

Fotoğraf sanatçısı Burak Bulut Yıldırım, 11. Türk Kültür Günleri kapsamında 14-24 Ekim 2019 tarihleri arasında Almanya'da Ayaküstü-In Haste ve Kara Işık-Black Light fotoğraf projelerini sergileyecek. Sergilerden elde edilen gelir Almanya'daki Türk kökenli gençler için geliştirilen sosyal sorumluluk projelerine bağışlanacak.

Toplam 1041 haber.