HKÜ'de Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu Anma programı gerçekleştirildi

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü ile Şehitlerimizi Anma etkinlikleri kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 'Türk'ün Özü, Akif'in Sözü' temalı konferans programı düzenlendi.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü ile Şehitlerimizi Anma etkinlikleri kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “Türk’ün Özü, Akif’in Sözü” temalı konferans programı düzenlendi.

Şehitlerimiz için Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından TRT tarafından hazırlanan “Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitleri” adlı belgeselin gösterimi ile HKÜ Hukuk Amfi’de başlayan programa; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Keser, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sakine Hakkoymaz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında; “Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu” konulu sunumunu gerçekleştiren İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Keser, “Çanakkale muharebelerinde tarih yazan kahraman Mehmetçiklerimiz ve Anafartalar kahramanı olarak tarihe geçen Yarbay Mustafa Kemal ile zaferin tüm resmini kelimelere döken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy birlikte sembolleşmişlerdir. Hem Mehmet Akif’in kahraman ordumuza ithaf ettiği İstiklal Marşı’mızın yazımının hem de Çanakkale Deniz Zaferi’nin, mart ayında, birbirine yakın tarihlerde vuku bulması da tarihin hoş bir tecellisidir. Bu noktadan hareketle, biz de bu yıl bütünleşik bir konferans sunumu hazırladık” diye konuştu.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitleri, İstiklal Marşı yazılırken gerçekleşen olayları ve Çanakkale Deniz Zaferi ilgili önemli tespitlerini paylaştığı sunumu sonrasında, Doç. Dr. Ahmet Keser’e hediyesini HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli takdim etti. Program sonunda, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli kitabı öğrencilere hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN