Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantepliler Cumhuriyet balosunda buluştu

Gaziantep'te Vali Davut Gül ve eşi Gülden Gül tarafından Cumhuriyet'in 98. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen resepsiyon renkli görüntülere sahne oldu.

Karkamış’ta 3 bin yıl önceki kadın yöneticinin izlerine ulaşıldı

Gaziantep Karkamış'taki kazı ekibinin yürüttüğü çalışmalarda elde edilen bulgularla 3 bin yıl önce 'Geç Tunç Çağı' olarak adlandırılan dönemdeki kadın bir yöneticinin izlerine rastlandı. 'Matiya' adındaki kadın yöneticiye ait olduğu belirlenen mühür baskılar, Mezopotamya'da milattan önce 1225'te kadınların da devlet yönetiminde yer alabildiği gerçeğini gözler önüne serdi.

Şehitkamil’de, "Akademisyen sanatçılar" resim sergisi açıldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Akademisyen Sanatçılar Resim Sergisi' açıldı. Şehitkamil Sanat Merkezi'nde; 24 farklı şehirden, 74 akademisyen tarafından yapılan 75 adet tuval, sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen katılımcılar, daha sonra piyano resitalini dinlediler.

Gaziantep’te Milli Mücadeleye Yerel Bakışlar Sempozyumu

Gaziantep'te Milli Mücadele sürecine ilişkin verileri değerlendirmek ve anlatmak amacıyla 2 gün boyunca devam edecek sempozyum başladı.

Gaziantep Milli Mücadele sempozyumu için gün sayıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Türkiye Bilimler Akademisi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin iş birliğinde Milli Mücadele sürecine ilişkin edinilen verileri değerlendirmek ve anlatmak amacıyla 22-24 Ekim 2021 tarihlerinde 'Millî Mücadeleye Yerel Bakışlar Sempozyumu' Panorama 25 Aralık Müzesi'nde düzenlenecek.

İlber Ortaylı’dan Gaziantep yorumu

Ünlü tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Anadolu'da Bir Hafta' adlı köşe yazısında yürütülen çalışmalarla Gaziantep'in klasik şehir yapısını koruduğunu söyledi.

Şahinbey Belediyesi kitap fuarına yoğun ilgi sürüyor

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde 02-10 Ekim tarihleri arasına kadar açık olacak olan 'Şahinbey'de Kitap Günleri Fuarı'na kitap severlerin ve öğrencilerin yoğun ilgisi sürüyor.

Prof. Dr. İlber Ortaylı Gaziantep'in tarihi mekanları gezdi

Gazaintep'te düzenlenen Kitap Günleri Fuarı için kente gelen Türk Tarih Kurumu Şeref Üyesi Prof. İlber Ortaylı, Şahinbey ilçesinde restorasyon yapılan tarihi mekanları gezdi.

Turistler Mars’ı görmek için bu müzeye geliyor

Milattan sonra 2. yüzyılda Romalar için bereket ve gücü sembol eden 'Mars' heykeli Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergileniyor.

Yesemek Açık Hava Müzesi’ne pandemiye rağmen 15 bin ziyaretçi

UNESCO Dünya Miras Geçici listesinde yer alan Yesemek Açık Hava Müzesi, 2021 yılında pandemiye rağmen 15 bin ziyaretçi ağırladı.

Mozaik Müzesi 9 ayda 145 bin turisti ağırladı

Gaziantep'te 2011 yılında kurulan ve dünyanın en büyükleri arasına giren Zeugma Mozaik Müzesi, son bir haftada 20 bin ziyaretçiyi ağırlayarak 9 aylık periyotta ziyaretçi sayısını 145 bine çıkarttı.

"Ustalara Saygı" konserinde Neşet Ertaş anıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ustalara Saygı' konserinde, Türk Halk Ozanı ve Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş anıldı.

Gaziantep’te 35 bin öğrenci ’Akif’ filmini izleyecek

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Gaziantep'te bulunan ortaokul ve lise öğrencilerinin 'Akif' adlı sinema filmini izleme etkinliğine katılmaları için bir protokol imzalandı.

Gaziantep’te 3 lezzetin daha coğrafi işareti alındı

Gazi şehrin coğrafi işaretlemede ki başarısı 3 lezzetin daha tescili alınması ile perçinlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile 'Antep Şekerli Peynir Böreği', 'Antep Sebzeli Peynir Böreği', 'Antep Mumbar Dolması' nın coğrafi işareti alındı.

GASTROANTEP iptal edildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAGEV Yönetim Kurulu Toplantı sonrası yapılan basın açıklamasında Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sel nedeni ile bu yıl düzenlenecek Gaziantep Gastronomi Festivali'nin (GASTROANTEP) iptal edildiğini duyurarak, festivale ayrılan kaynağın ise afet bölgeleri için oluşturulan fona aktarılacağını açıkladı.

Panorama 25 Aralık Müzesine 7 ayda 50 bin ziyaretçi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Panorama 25 Aralık Müzesi', faaliyete geçişinin 7'inci ayında 50 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Pandemi nedeniyle uzun bir süre kapalı kalan müze, normalleşmenin ardından ziyaretçi akınlarına uğruyor.

Gaziantep iki lezzetin daha coğrafi işaretini aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürünün vazgeçilmezi olan lezzetlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak amacıyla 2 yemeğin daha coğrafi işaretini aldı. Gaziantep coğrafi işaretlemede 63 coğrafi işaret ve 1 geleneksel ürünle Türkiye genelindeki liderliğini korudu.

Gaziantep’teki müzeler bayram tatilinde 24 bin kişiyi ağırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müzeler, Kurban Bayramı haftasında ziyaretçi akınına uğradı. Müzeler tatil boyunca yaklaşık 24 bin kişiyi ağırladı.

Büyükşehir ile ikindi sazı geleneği tekrar canlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından kentin müzik kültürü açısından önem taşıtan 'İkindi Sazı' geleneği tekrar canlandırılıyor.

Toplam 1050 haber.