Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Zeugma Mozaik Müzesi bir ay boyunca 22.00’a kadar açık olacak

Zeugma Mozaik Müzesi'nin ziyaret saatleri, gelen talepler doğrultusunda 15 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında 08.00-22.00 olarak güncellendi.

LGS’nin başarılı öğrencileri ecdadla buluşturuluyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS'de derece yaparak yüzde 1'lik dilime giren 262 öğrenciyi aileleriyle birlikte Çanakkale'de ecdadla buluşturdu.

Evlilik okulunda Nihat Hatipoğlu çiftlere evliliğin önemi ile ilgili bilgiler verdi

Şahinbey Belediyesinin en önemli projelerinden birisi olan Evlilik Okulu sertifika törenine katılan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, evli ve evlenecek olan çiftlere evliliğin önemini anlattı.

Atık demirlerden yapılan figürler, Bey Mahallesi’ne renk katıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi Bey Mahallesi'nde 'Hayat Sokağı' olarak adlandırdığı 135 metrelik alana, atık demir malzemeleri kullanarak yerleştirdiği yaklaşık 30 heykel ile bölgenin kültürel ve sanatsal görünümüne canlılık kazandırıyor.

İçişleri Bakanlığından 81 il valiliğine Muharrem ayı ve Hacı Bektaş Veli’yi anma programlarına yönelik genelge

İçişleri Bakanlığı, Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi üzerine 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Şahinbey Belediyesi halk oyunları finaline ev sahipliği yaptı

Şahinbey Belediyesi, üç gün boyunca 31 İlden 891 yarışmacının katıldığı Halk Oyunları Gençler Kategorisi Türkiye Finali'ne ev sahipliği yaptı.

7 Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdenören vefat etti

Türk edebiyatının usta yazarlarından ve 7 Güzel Adam'ın son temsilcisi Rasim Özdenören, tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında vefat etti.

Yasa ihlali yapan kanallara RTÜK yaptırımı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu haftalık olağan toplantısında izleme dosyalarını ele aldı.

Açık havada sinema keyfi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Turizm Filmleri Festivali çerçevesinde Gezen Sinema Günleri, iki gün boyunca Gaziantep'te izleyicileriyle buluştu.

Kursiyerlerin sanat eserleri görücüye çıktı

Şehitkamil Sanat Merkezi'ndeki Şehitkamil Sanat Akademisi'nde eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan 175 eser, yapılan açılışla sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Panorama 25 Aralık Müzesini 5 ayda 100 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Antep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılında yapımı tamamlanarak açılan Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi, 2022 yılının ilk 5 ayında 100 bin kişiyi ağırladı.

Nizip’i “Sahne Arenas” salladı!

GAZİANTEP – Nizip Belediyesi ve Nizip Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri’nde sahne alan “Sahne Arenas” ekibi binlerce Nizipliye unutulmaz bir gece yaşattı. Şarkılarıyla konserde coşkuyu doruğa çıkaran ekip, ünlü sanatçıların konserlerini aratmadı.

2022 yılı Süleyman Çelebi yılı olarak kutlanacak

2022 yılının Süleyman Çelebi yılı olarak kutlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Kitap fuarı yaklaşık 633 bin kişiyi ağırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Hasan Celal Güzel anısına düzenlenen ve 9 gün süren Gaziantep Kitap Fuarı, Gazi şehir ve çevre illerden 632 bin 822 ziyaretçiyi ağırladı.

Sarımsak ve firik üreticileri altın için yarıştı

Gaziantep'in Araban ilçesinde kaymakamlık, belediye ve ziraat odası tarafından bu sene ilki düzenlenecek olan Firik ve Sarımsak Festivali altın ödüllü yarışmalarla başladı. En güzel sarımsağı yetiştiren 3 üretici ile en güzel firik pilavını yapan eşleri; cumhuriyet altını, yarım ve çeyrek altın ödüllerini almaya hak kazandı.

İki gaziyi buluşturan Atatürk Anı Müzesi ödül aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Anı Müzesi bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması'nda Kent Kültürü kategorisinde ödüle layık görüldü.

Araban’ı festival heyecanı sardı

Gaziantep'in Araban ilçesinde kaymakamlık, belediye ve ziraat odası tarafından bu sene ilki düzenlenecek olan ve 2 gün sürecek olan Firik ve Sarımsak Festivali için geri sayım başladı.

Gaziantep Kitap Fuarı’nı ilk üç günde 300 bine yakın kişi ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin en büyük kitap fuarı Gaziantep Kitap Fuarı'nı ilk üç günde 300 bine yakın kitapsever ziyaret etti.

Gaziantep’te gençlik festivali başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından düzenlenen 'Gaziantep Gençlik ve Spor Festivali' çeşitli yarışma ve etkinliklerle başladı.

Toplam 1050 haber.