Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Nurettin Rençber’den konserler serisi

Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Nurettin Rençber, turne programı kapsamında Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin ve Adana'da sevenleriyle buluşacak.

Hamam Müzesi interaktif çalışmalarla ziyaretçilerine keyifli bir ziyaret sunuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hamam Müzesi, bünyesine yeni katılan sabun makinesiyle başta çocuklar olmak üzere ziyaretçilerin hatıra sabunu yapmalarını sağlıyor.

Hz. Ukkaşe Türbesi yeniden ziyarete açıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Durmuşlar Köyü'nde meftun bulunan ve Peygamber Efendimizin cennetle müjdelediği sahabilerden olan Hz. Ukkaşe'nin türbesi, yaklaşık 5 yıllık restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı. Restorasyonu için toplam 92 milyon 300 bin TL harcanan türbeyi yılda 300 binden fazla kişi ziyaret ediyor.

Destansı mücadele milli mücadelede anlatıldı

Gaziantep'in Kurtuluşunun 100'üncü Yılında Şahinbey Milli Mücadele Müzesi'nde ziyaretçilere destansı mücadele tiyatro ile anlatıldı.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü kutlamaları Şahinbey anıtına çelenk sunumuyla başladı.

25 Aralık halk konserleri Eypio ve Koray Avcı ile sürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep'in Kurtuluşu'nun Yüzüncü Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 25 Aralık Halk Konserleri'nde Eypio ve Koray Avcı, 17 Aralık'ta hayranları ile buluşacak.

Dayı filminin galası Sanko Park’ta yapılacak

Uğur Bayraktar'ın yönettiği 'Dayı: Bir Adamın Hikayesi' adlı aksiyon ve dram filminin galası 17 Aralık Cuma günü Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde (AVM) yapılacak.

Yesemek’te 31 yıl sonra arkeolojik kazılar tekrar başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile 31 yıl sonra bilinen en büyük ve en eski heykel atölyesi olan Yesemek'te arkeolojik kazılar tekrar başladı. Kazılarla heykel üretim aşamalarının ortaya çıkarılması, teknikleriyle ilgili daha fazla bilgi elde edilmesi ve Yesemek'in UNESCO Kalıcı Dünya Mirası Listesi sürecine katkı sunan önemli verilere ulaşılması hedefleniyor.

Gaziantep’te zafer konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 100'üncü yıl dönümüne sayılı günler kala 'Zafer Yolu Varoluş Destanı' adlı yeni bir konsere imza attı.

25 Aralık, Gaziantep’te dolu dolu yaşanacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kapsamında düzenleyecekleri etkinliklerle ilgili bilgi verdi ve etkinliklere herkesin davetli olduğunu söyledi.

Gaziantep’te 25 Aralık Halk konserleri başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 100'üncü yılı dolayısıyla başlatılan 25 Aralık Halk Konserleri'nin ilk durağı İslhiye oldu. Ünlü halk ozanı Esat Kabaklı ilçe halkına türkü dolu keyifli bir gece yaşattı.

Camilerde normal saf düzenine geçiliyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla yayınlanan genelge ile cami ve mescitlerde normal saf düzenine geçildi.

Dünyaca ünlü Amerikalı gurme, Gaziantep yemeklerini hem yaptı hem yedi

Gaziantep gastronomisini keşfetmek için kente gelen dünyaca ünlü mutfak yazarı Anya Von Bremzen, Gaziantep'e özgü kış yemekleri Şiveydiz, soğan kebabı ve Antep lahmacunu yaptı. Gaziantepli aşçı Tahir Tekin Öztan'ın destekleri ile Gaziantep yemeklerini yapan Amerikalı gurme Anya Von Bremzen, yemeklerin lezzetine hayran kaldı.

Baraklar sempozyumu başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Barak kültürünün yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve önemini koruması amacıyla 'Uluslararası Orta Asya'dan Anadolu'ya Baraklar Sempozyumu', Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesi'nde başladı.

Türk ve Fransız basınının gözünden Antep Savunması

Gaziantep'in kurtuluşunun 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk ve Fransız Basınında Antep Savunması Sergisi düzenlendi.

Büyükşehir “Yaşayan müze” etkinlikleri kapsamında gelenekleri canlandırıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 'Yaşayan Müze' etkinlikleri kapsamında Hamam Müzesi'nde ziyaretçilerle şehrin hamam gelenekleri canlandırdı.

Türkiye’de ilk, dünyada nadir meslek: Ahşap zeka oyunları üretimi

Gaziantep'te yaşayan Fatih Gökgöz, emekli olduktan sonra Türkiye'de kimsenin yapmadığı bir meslek arayışına girdi. Uzun süren arayışın ardından Gökgöz, Uzak Doğu'da üretilen ahşap zeka oyunları üretiminin Türkiye'de kimse tarafından yapılmadığını fark ederek, büyük çabalar sonucu Gaziantep'te dükkan açtı. Gökgöz, Türkiye'de ilk olan dükkanında sattığı ahşap oyunlarla insanların bakış açılarına, çocukların zeka gelişimlerine katkıda bulunuyor.

100 soruda Antep Savunması konulu bilgi yarışması

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Gaziantep Savunması'nın 100'üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek Şehitkamil Liseler Arası Antep Savunması'nın 100'üncü Yılında 100 Soruda Antep Savunması Konulu Bilgi Yarışması'nın protokolü imzalandı.

Rumkale Cam Terası hizmete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Rumkale Cam Terası'nın olağanüstü doğal güzelliğiyle Türkiye'deki örneklerine göre fark oluşturacağını söyledi.

Toplam 1050 haber.