Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

İskender Pala Büyükşehir’in medeniyet söyleşilerine katılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Medeniyet Söyleşileri pandemi şartları nedeni ile 'Medeniyet Akademisi Zoom Söyleşileri' olarak devam ediyor. Düzenlenecek söyleşinin ilk konuğu Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala olacak.

Kaçak kazı sırasında tarihi mozaikler ortaya çıktı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir evin bahçesinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda kaçak kazı sırasında ortaya çıkarılan tarihi mozaikler jandarma ekiplerini şoke etti.

Pandemi sonrası Gaziantep mutfağı ile ağızların tadı geri gelecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, korona virüs pandemisinin en başından bu yana hazırlıklarını sürdürdüğü Gaziantep gastronomi kültürünü pandemi sonrasına hazırlama çalışmalarını bir kampanya ile ulusal ve uluslararası alana taşıyor.

Gaziantep’te ilk mezat salonu açıldı

Gaziantepli gazeteci ve koleksiyoncu Ali Atalar, Gaziantep'te ilk mezat salonunu açtıklarını belirterek, pandemiden sonra canlı mezat uygulamasını başlatacaklarını söyledi.

Gaziantepli öğrenciler piyanoda dünya birincisi oldu

15 Mayıs'ta Ukrayna-Kanada işbirliğinde düzenlenen Toronto-Ukrayna yarışmasında Gaziantepli Irmak Akıncı 7-10 yaş kategorisinde piyano ve bestede 2 dünya birinciliği, 26 Mayıs'ta düzenlenen Caspiart Renaıssance yarışmasında da piyanoda birincilik kazanırken, Tuna Uslu da 10-12 yaş kategorisinde piyanoda dünya birinciliği elde etti.

Gaziantep’in kurtuluş hikayesi tek kitapta derlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan GAZİKÜLTÜR A.Ş., 'Ulusal ve Yerel Basında 25 Aralık Kutlamaları' adlı kitabı yayımladı. Kitapta, gazete ve dergilerin 24-25-26 Aralık tarihli sayılarında yer alan 25 Aralık kutlamalarına dair haberler arşiv taraması yapılarak derlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 bin lira ödeme yapılacağını bildirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Müzik Susmasın' projesi kapsamında müzik emekçilerine haziran ayında tek seferde 3 bin lira ödeme yapılacağını bildirdi.

Gaziantep’te yeni bir müze daha kuruluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin gastronomisini oluşturan lezzetlerin başında gelen baharatların yerini, önemini hikayesini anlatacak olan Gaziantep Baharat Müzesi için çalışmalara başladı.

Türkiye’nin en büyük cam terasında sona yaklaşıldı

Fırat Nehri'yle Merzimen Çayı'nın birleştiği noktada yer alan ve önemli anıt eserlere ev sahipliği yapan Rumkale için doğa ile uyumlu Türkiye'nin en büyük Cam Terası yapımında sona doğru yaklaşılırken, bölge sakinleri terasla beraber yoğun turist artışı bekliyor.

Gaziantep’te 17 gün sonra çekiç sesleri duyuldu

Gaziantep'in tarihi ve turistik yeri olan Bakırcılar Çarşısında, 17 günlük tam kapanmanın ardından çekiç sesleri yeniden duyulmaya başlandı.

GAÜN’de online ’Gazze duvarın ötesi’ sergisi

Fotoğraf Sanatçısı Ozan Kalendergil, Gazze'de çektiği fotoğraflar Gaziantep Üniversitesi Online Sanat Platformu olan 'sanatbilimkultur.com' sitesinde sanatseverlerle buluşacak.

Karkamış Antik Kenti’nden kaçırılan eserler 91 yıl sonra Gaziantep'e getirildi

Gaziantep'te Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Karkamış Antik Kenti'nden 91 yıl önce kaçırılan tarihi eserler anavatanlarına döndü.1930'da kaçırılmaya çalışıldığı esnada yakalanarak Ankara'ya götürülen eserler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Gaziantep'e getirildi. Eserler Gaziantep Arkeoloji Müzesinde Karkamış Antik Kenti sergisiyle sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Hazreti Ukkaşe türbesinin restorasyonunda sona yaklaşıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bulunan Hazreti Ukkaşe türbesinde 4 yıldır süren restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarında sona gelindi. Projeye son noktayı koymak üzere olduklarını aktaran proje sorumlusu Levent Arıkan, türbeyi Ukkaşe Hazretlerine yakışacak şekilde tekrardan inşa ettiklerini söyledi.

Şehir tiyatrosu için başvurular başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Şehir Tiyatrosu'nda görev yapacak sözleşmeli aktör, aktris, dramaturg, ses ve ışık tasarımcısı için başvurular başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden yapılacak başvurular için son gün 21 Mayıs olarak belirlendi.

Gaziler Mahallesi pazar yeri ve kütüphane için gün sayıyor

Şehitkamil Belediyesi, Gaziler Mahallesi'nde öğrencilerin ve mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına bir adet kütüphane ile 1 adet pazar yeri inşa ediyor. Kısa süre sonra tamamlanması hedeflenen yatırımlar, mahalle sakinlerinin önemli ihtiyaçlarını karşılayacak.

İçli köftenin haşlanmışı mı kızartılmışı mı tartışmalarına uzmanı son noktayı koydu

Restoran işletmecisi, Öğretim Görevlisi ve Yemek Yazarı Tahir Tekin Öztan, içli köftenin lezzetinin püf noktalarını açıklayarak, içli köftenin haşlanmışı mı yoksa kızartılmışı mı tartışmalarına da son noktayı koydu.

Sadece Ramazan ayında yapılıyor, talep yağıyor

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan kahkesi tezgahtaki yerini alırken, ustalar yoğun talebe yetişmekte zorlanıyor.

Zeugma Mozaik Müzesi’nin 2021 hedefi 500 bin ziyaretçi

500 bin turist hedefi 2020 yılında pandemiye takılan Zeugma Mozaik Müzesi 2021'de 500 bin turist ağırlamayı bekliyor. 2021'de 2020'nin telafisini yapacaklarını söyleyen Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, müzenin ziyaretçi yoğunluğunun her geçen gün arttığını belirtti.

Korona virüse özel türkü

Gaziantepli yerel sanatçı Faruk Lök, dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüse özel türkü besteledi. Gaziantepli sanatçının müzisyen arkadaşları ile birlikte seslendirdiği 'Kıran girsin' türküsü sosyal medyada da ilgi görüyor.

Toplam 1050 haber.