Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep’te 3 öğretmenden örnek çalışma

Gaziantep'te bir araya gelen 3 öğretmen bir ilköğretim okuluna destek olmak için 600 öğrenciyle birlikte resim sergisi hazırladı. Sergiden elde edilen geliri Tekirsin Çamurlu İlkokuluna bağışlayacak olan öğretmenler hazırladıkları projeyi anlattı.

19. Halk Dansları ve Halk Müziği Yarışmasına GAÜN damgası

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 19. Halk Dansları ve Halk Müziği Yarışmasında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Halk Oyunları Topluluğu ve Türk Halk Müziği Topluluğu üç dalda Türkiye birincisi oldu.

4. Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale festivali başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) destekleriyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4'üncü Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali 18-24 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Bez bebek ustaları Gaziantep’te buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ile Anadolu El Sanatları Yaşatma ve Geliştirme Derneği iş birliğinde 4. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde başladı. 5 farklı ülkeden 20 bez bebek ustası sanatçının katıldığı çalıştayda dünyada ve Türkiye'de yapılan birbirinden farklı bez bebekler bir araya getirildi.

Araban’da geleneksel bayram lezzeti: Kömbe

Gaziantep'in Araban ilçesinde bayrama sayılı günler kala geleneksel lezzetlerin yapımı için hazırlıklar tamamlandı. Bayram öncesi yapılan kömbeler, taş ocaklarda pamuk çalısı ile pişiriliyor

Yurt içinde ikamet eden 8 milyon 948 bin kişi seyahate çıktı

Yurt içinde ikamet eden 8 milyon 948 bin kişi seyahate çıktı. Seyahate çıkanlar en çok arkadaş veya akraba evinde kaldı.

Ramazanın vazgeçilmez içeceği meyan şerbeti mesaisi başladı

Güneydoğu'nun doğal kolası olarak bilinen ve Ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü şerbeti, zorlu işlemlerin ardından sofralara ulaşıyor.

GTB Antep zahter balını tescilledi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep'te zahter bitkisinin yoğun olarak yetiştiği yüksek bölgelerde üretilen asırlık 'Antep Zahter Balı'nı coğrafi işaretle tescilledi.

“Çağrı” filmi 4K olarak yenilendi

İslamiyet'in ilk yıllarını anlatan 1977 yapımı 'Çağrı' filminin 4K olarak yenilenen kopyası, Türkçe dublaj ve altyazılı versiyonlarıyla tekrar vizyona giriyor.

Şahinbey Kimdir

Şahinbey 1877' Gaziantep'in Bostancı Mahallesinde 55 nolu evde doğmuştur. Asıl adı Mehmet Said'dir. Babası Abdullah Efendi, annesi Ayyuş hanımdır.

33 Kadın Belgeseli Gaziantep’in tanıtım toplantısı yapıldı

İş insanı kadınların başarılarını ele alan ve genç kadınlar başta olmak üzere tüm kadınlara örnek olması için düzenlenen 33 Kadın Belgeseli Gaziantep’in tanıtım toplantısı GAİB hizmet binasında yapıldı.

Antep Kübban ekmeğini tescilledi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep'e has asırlık ekmek çeşitlerinden 'Antep Kübban Ekmeği'nin coğrafi işaret tecil belgesini alarak bu alandaki tescilli ürün sayısını 18'e çıkardı.

Panorama müzesine bir günde 6 bin ziyaretçi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir hafta boyunca kadınlara ücretsiz hizmet veren 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi'ni, 8 Mart'ta 6 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Gaziantep mutfağının mirası kitaplaştırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Şef Doğa Çitçi'nin hazırladığı 'Mahmil-Gaziantep Mutfağının Saygın Mirası' başlıklı kitap yayımlandı.

Gaziantep’te Keşanlı Ali destanı sahne alıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Şehir Tiyatrosu, Türk tiyatrosunun ilk epik örneği 'Keşanlı Ali Destanı' adlı başyapıtla perde dedi.

Gaziantep büyükşehir, tarihi Tabak Hamamı’nı hizmete açacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bey Mahallesinde bulunan Tabak Hamamı'nı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden devraldı. Tarihi hamamın, yapılacak son restorasyonların ardından hizmete açılması hedefleniyor.

Gaziantep'te ustalara saygı konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ustalara saygı konseri düzenleniyor.

Gaziantepli baklava ustalarından Yunanistan’a baklava tepkisi

Türkiye'nin baklava başkenti Gaziantep'teki baklavacılar, son günlerde Yunanistan basınında sık sık yer alan baklavanın kendilerine ait olduğuna ilişkin haberlere tepki gösterdi. Baklavanın Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünü olduğunu söyleyen baklavacılar, Baklava bizim dünya çapında coğrafi işaret olarak tescilli olan geleneksel bir tatlımızdır dedi.

Toplam 1050 haber.