Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Çocukları geçmişe doğru yolculuğa götüren müze

1700'lü yıllardan 1990'lı yıllara ait 700 takım oyuncak, 8 galeri ve mağarasıyla çocukları asırlar öncesine doğru yolculuğa çıkartan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesinde, normalleşmeyle beraber ziyaretçi sayısında artışlar yaşanmaya başladı.

Şehitler Şahinbey’de anıldı

Şahinbey Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl dönümünde şehitlerimizi dualarla ve çeşitli etkinliklerle andı.

Analı kızlı ses yarışması ödül töreni düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'yle Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Analı Kızlı Ses Yarışması için ödül töreni düzenlendi.

Kutnu kumaşı el tezgahlarında gelecek nesillere aktarılıyor

Nurel Enver Taner Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde kurulan kutnu dokuma atölyesinde Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünü kutnu kumaşı gelecek nesillere aktarılıyor.

Askıda kalan yüz yıllık kanlı aşk mektubu

Gaziantep Panorama 25 Aralık Müzesinde sergilenen ve Antep savunmasında şehit olan Maraşlı Hüseyin'in nişanlısına yazdığı kanlı mektup ve bir tutam saçın hikayesi ziyaretçileri hüzünlendiriyor.

Antep Savunmasının en önemli eserleri tanıtıldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan Antep Savunmasının önemli kaynakları olan Gaziantep Savunması, Ayıntab Amerikan Koleji Son Başkanın Hatıraları ve Arkeolojik çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi eserlerinin kitap lansmanları yapıldı.

Ezo Gelin’in acı dolu hikayesi

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde 1909 yılında doğan ve Ezo Gelin olarak bilinen Zöhre Bozgeyik'in acı dolu hikayesi, mezarı başındaki yazıtta anlatılıyor.

Dillere destan olan Ezo Gelin kadınların elinde yeniden destanlaşıyor

Hayat hikayesiyle dillere destan olan Ezo Gelin Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde kadınların elinde yeniden destanlaşıyor. Yörede yaşayan kadınlar, Oğuzeli Kaymakamlığı, Oğuzeli Belediyesi, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği açılan kursta Ezo Gelin Bebekleri yapıyor.

Gaziantep, Türkiye birinciliğini koruyor

Gaziantep mutfağıyla özdeşleşmiş lezzetlerinden Gaziantep Küşleme Kebabı, Gaziantep Malhıtalı(Mercimekli) Köftesi ve Gaziantep Öz Çorba'nın coğrafi işaret tescil belgesi onaylandı.

Altın Baklava Film Festivali heyecanı başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) ev sahipliğini yaptığı, belgesel ve kurmaca kategorilerinde filmlerin yarışacağı; 'Altın Baklava Film Akademisi VI. Uluslararası Öğrenci Film Festivali' için geri sayım başladı. Festivale başvurular 1 Mart 2021 tarihine kadar kabul edilecek.

Gazilik ünvanının verilişi ilk meclis binasında kutlanacak

Antep'e 'Gazilik' unvanı verilişi, yüzüncü yılında Ankara'daki Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Binası'nda düzenlenecek etkinliklerle tekrar canlandırılacak.

Gaziantep Harbi’ni belgelerle göz önüne seriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GAZİKÜLTÜR A.Ş. Ömer Faruk Şerifoğlu tarafından 100'üncü yılında kaleme alınan 'Gazi Ayıntab'a Selam' adlı kitap yayımlandı.

Bu oyuncak 300 yıllık

Orta Asya'da yapıldığı tahmin edilen 300 yıllık tahta oyuncak, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesinde sergileniyor.

“Duvarda elek mi olur” türküsündeki elekler duvarda sergileniyor

Dillere dolanan Duvarda elek mi olur türküsüne konu olan ve ekmek elemede kullanılan elekler, Gaziantep'teki Emine Göğüş Mutfak müzesi'nin duvarlarında sergileniyor.

Antep savunmasında yaşananlar hatırlatılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep'in Kurtuluşunun 100'üncü yılında her ay mücadelenin önemli dönüm noktalarını konu alacak Ayıntab Haberleri'nin ilk sayısını yayınladı. Bu ayki sayının konusu Antep Savunması'nın ilk kıvılcımını yakan Şehitkamil oldu.

Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi ziyarete açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Antep Savunması'nın her anını gözler önüne seren 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi ziyarete açıldı. Müzeyi ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Çocuklarımıza güzel bir Türkiye ve Gaziantep bırakmak için atalarımızdan aldığımız ruh ve güçle çalışıyoruz' dedi.

Gaziantep esnafının geçmişine ışık tutacak kitap

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür A.Ş., Prof. Dr. Zeynel Özlü tarafından kaleme alınan 'Yıkılmış Bir Şehri İnşa ve İhya Edenler-Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Gaziantep'te Esnaf ve Tüccar Aileler' adlı kitabı yayımladı.

4. Murat’ın içtiği kahve tescillendi

Osmanlı sultanlarından 4. Murat'ın Bağdat seferi dönüşü uğradığı Gaziantep'teki Tahmis kahvesinde dinlenirken içtiği Menengiç Kahvesi, Türk Patent ve Marka Kurumunca Gaziantep adına tescillendi.

RTÜK'ten Netflix açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu: Netflix'in Üst Kurulumuzdan lisansını almasından sonra İstanbul'da ofis açma düşüncesinin de çok yerinde bir karar olduğunu ifade etmek isterim. Netflix'in Türkiye'ye duyduğu güveni gösteren bu karar, inanıyorum ki hem ülke ekonomisine hem de yayıncılık dünyasına büyük katkılar sunacaktır.

Toplam 1050 haber.