Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gazikültür, Başhekim Meriç'in anılarını kitaplaştırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür AŞ tarafından yayınlanan, editörlüğünü Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak'ın yaptığı Gaziantep Memleket Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hayri Meriç'in anılarını konu alan 'Gaziantep'te Bir Doktor' kitabının lansmanı yapıldı.

Doğal antibiyotik özelliği taşıyan 'Beyran'a yoğun ilgi

Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden beyran çorbası, içerisindeki malzemeler sayesinde hastalıklara karşı kalkan oluyor. Kış aylarının vazgeçilmez yemeği olan ve doğal antibiyotik özelliği taşıyan Beyran'a vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Fadıloğlu, tarihe ışık tutacak 35. eseri tanıttı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Askeri Harekat Yönüyle Antep Savunması' isimli eserlerin tanıtımı geniş katılımlı bir programda yaptı.

SANKO Sanat Galerisi'nde sergi

Ressam Mümin Candaş, tuval üzerine akrilik boya tekniği ve kağıt çalışmalarda suluboya, mürekkep kalemler ve füzen gibi değişik tekniklerle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Barınaklar' konulu kişisel sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Fadıloğlu: 'Kalıcı eserler olarak bizden sonraki nesillere kalsın'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2015-2023 yılları arasında bastırılan takvimlerin eser haline getirildiği 'Şehitkamil Belediyesi Takvimlerinde Gaziantep' isimli kitabın tanıtımını Şehitkamil Sanat Merkezi'nde (ŞSM) yaptı.

Gaziantep'in kurtuluşu

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 'İnançlı direnişiyle bağımsızlığın simgelerinden olan Gazi Şehrimizin Kurtuluşunun 101'inci yılını büyük bir gururla kutluyoruz' dedi.

'Gaziantep'te Hasat Mevsimi' fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve geleneksel hale getirilen 'Gaziantep'te Hasat Mevsimi' temalı fotoğraf yarışmasının merakla beklenen sonuçları jüri değerlendirme toplantısının ardından açıklandı.

Moldova Büyükelçisi Croıtor, GAÜN'de iş birliklerini ele aldı

Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croıtor, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ı makamında ziyaret etti.

Büyükşehir, haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yıl içerisinde düzenli aralıklarla sivrisinek ve haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına kış mevsiminde de devam ediyor.

'Gaziantep Yemenisi Kadın Eliyle Dünyaya Açılıyor' projesi kapanış töreni yapıldı

Türkiye Ayakkabı Sektörü Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV), Gaziantep Anadolu Yakası Gaziantepliler Derneği ve Yemenia Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi iş birliğinde 3 yıldır yürütülen ve İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Gaziantep Yemenisi Kadın Eliyle Dünyaya Açılıyor' Projesi'nin tamamlanması nedeniyle gerçekleştirilen kapanış töreni Gaziantep'te yapıldı.

Gaziantepliler 2023'e Şirehan'da girecek

2023'e sayılı günler kala tarihi Şirehan Otel'de yeni yıl hazırlıkları tamamlandı. Zengin menüsünün yanı ısıra ünlü sanatçı Fatih Toker'in sahne alacağı Şirehan Otel'de konuklar için birçok sürprizde hazırlandığı ifade edildi.

'Bir piyano dört el resitali' büyük ilgi gördü

Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 101. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Bir Piyano Dört El Resitali yoğun ilgi gördü. Dünyaca ünlü piyanistler Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, unutulmaz bir gece yaşattı.

Fadıloğlu'ndan sanat vurgusu

Gaziantep'te kültür ve sanatına verdiği desteklerle tanınan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Fadıloğlu, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin sanat olduğunu söyledi.

GAÜN'de beyran etkinliği düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 8. Sanat Topluluğu tarafından 'Kültürel Sürdürülebilirlik Temalı Gaziantep Yöresi Beyran'ın Kültürel Boyutu' adlı eğitim gerçekleştirildi.

SANKO'da 'Görünürler' resim sergisi devam ediyor

Ressam Tolga Boztoprak'ın tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Görünüler' isimli kişisel resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde devam ediyor. Boztoprak, Gaziantepli sanatseverlerin eserlerine gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, 'SANKO Sanat Galerisi sanatçılar için esin kaynağı' dedi.

Yaşlılara vefa yüzlerini güldürdü

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gönül belediyeciliğin gereği olarak yaşlılara yönelik olarak 2022 yılında 2 bin 684 kez, toplamda da 21 bin 854 kez vefa hizmeti sunduklarını söyledi.

Bu müzede hem kültürel miras korunacak hem de meslek edindirilecek

Gaziantep'te restorasyonu tamamlanan ve 6 ay sonra hizmete girmesi planlanan Sabun ve Pekmez Hanı Müzesi'nde em kültürel miras korunacak hem de sabun ve pekmez üretiminin aşamaları uygulamalı olarak ziyaretçilere gösterilecek.

Osmanlı saraylarını süsleyen sedef sanatını bugüne taşıyorlar

Gaziantepli Mustafa Kaya, Osmanlı'da Fatih Sultan Mehmet ve 2. Abdülhamid Han başta olmak üzere birçok padişahın uğraş verdiği sedef kakma sanatını yaşatmaya çalışıyor.

Oyuncak müzesinde bu yıl yaklaşık 10 bin çocuk topaçla tanıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde açılan Topaç Atölyesinde çocuklar, eski nesillerin popüler oyuncağı topacı öğrenerek, kuşaklar arası bağ kuruyor.

Toplam 1044 haber.