Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gençler, genç kahraman Mehmet Kamil'i andılar

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehit Kamil'i Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Geleneksel Spor Etkinliklerinde farklı branşlarda dereceye giren 201 sporcu öğrenciye, ödüllerini düzenlenen törende Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu takdim etti.

GSO'dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ziyaret

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Fadıloğlu ile Koçer, esnafı projeleri inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirerek, Şehitkamil'deki yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Kuzeyşehir Ünite Merkezi'ndeki incelemelerinin ardından konuşan Milletvekili Koçer, 'Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu ve yeni hizmete açacağı faaliyetleri yerinde inceledik. Pazar yeri, kütüphane, bay-bayan taziye evi, kurs merkezi, ticari dükkanlar gibi çok önemli eksiklikleri tamamlayan önemli bir eser olmuş. Ben bu konuda Başkanımızı tebrik ediyorum' dedi.

Gaziantep Şehir tiyatrosu 'Beşinci mevsim efsanesi oyunuyla perde açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Beşinci Mevsim Efsanesi' adlı oyunla perde açtı.

En iyi yemek sıralamasına gastronomi kentinden tepki

Hırvatistan merkezli Taste Atlas (Lezzet Atlası) sitesinin 2022 yılında açıkladığı dünyanın en iyi geleneksel yemekleri listesine Erzurum'un cağ kebabının 9. sıradan, Gaziantep'in Ali Nazik'in ise 45. sıradan girmesine, Gaziantepli kebapçılar tepki gösterdi.

Süper Film Ambalaj'a WorldStar yarışmasından ödül

SANKO Holding'in ambalaj sektöründeki şirketi Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Ar-Ge çalışmaları sonucu deniz yosunlarından geliştirdiği SUPEX 2011 ALG BOPP filmi (çift yönlü gerdirilmiş polipropilen film), Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve sektörün en prestijli yarışması olan WorldStar Ödülleri'nde 'Ambalaj Malzemeleri ve Bileşenleri' (Packaging Materials and Components) kategorisinde ödüle değer görüldü.

Fadıloğlu: 'Her çalışmamızı ortak akıl ile gerçekleştirdik'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Ziyaretlerimizi yürüttüğümüz çalışmalara yansıtmak, sorunları, talepleri yerinde dinlemek ve çözüm üretmek için gerçekleştiriyoruz. Her çalışmamızı ortak akıl ile gerçekleştirdik' dedi.

Şehadetinin 103. yıl dönümünde Şehit Kamil'i andılar

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehit Kamil'i Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen mangala turnuvası, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Tarihi zek ve strateji oyun meraklıları, 5 tur üzerinden gerçekleştirilen turnuvada dostça yarıştı.

Gaziantep, Bağdat ile kardeş şehir protokolü imzaladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Bağdat Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı kardeş şehir protokolüyle ekonomik, ticari ve kültürel açıdan ortak çalışma kararı aldı.

Gastronomi kenti Gaziantep'te balık, kebabın gölgesinde kaldı

Gastronomi kenti Gaziantep'te de 1 Eylül itibariyle başlayan balık sezonuyla tezgahlar balıkla doldu. Gaziantep'te, balıkçılar kebap gibi yöresel yiyecekler nedeniyle yeterli satış yapamamaktan yakınıyor. den şikayet ediyor. Balık fiyatlarının her bütçeye uygun olmasına rağmen beklenen satışı yapamadığını belirten balıkçı Antep halkına balığı sevdirmeye çalışıyoruz dedi.

Yeni bulvar için 243 bina yıkıldı

Şahinbey Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatmak adına Boğaziçi Bulvarı 2'nci etap çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çalışmalarda şu ana kadar kamulaştırılan 243 binanın ve 815 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleştirildi.

Gaziantep'e 70'inci yıl özel konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Gaziantep Türk Musikisi Derneği'nin '70'inci Yıl Özel Konseri' düzenlendi.

Gaziantep hava sahasına sıkı denetim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri kentin havasını korumak amacıyla Mahrukatçılar Sitesi'nde odun ve kömür ticareti yapan esnafı denetlerken şehir genelinde de işletmelerin baca kontrollerini yapıyor.

Sanko Sanat galerisinde resim sergisi

Ressam Ziver Kaplan, akrilik tekniklerle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Dinginlik' konulu ilk kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Şahin 10 Ocak'ta gazetecilerle bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle şehirde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Gaziantep'te Sadri Alışık Tiyatro Okulu açıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından, Yeşilçam'da Turist Ömer karakteriyle izleyenlerin gönlünde yer edinen oyuncu ve komedyen Sadri Alışık Tiyatro Okulu oğlu Kerem Alışık eşliğinde Gaziantep'te açıldı.

Rektör Dağlı: 'Gazeteciler toplumun ortak sesidir'

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, gazetecilerin toplumun ortak sesi olduğunu belirtti.

Çalışan Gazeteciler Günü'nde 'İz Bırakan Kalemler' sergisi

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gaziantep'te, İz Bırakan Kalemler sergisi açıldı.

Gaziantep'te yöresel kuruyemişe talep arttı

Soğukların kendisini iyice hissettirdiği Gaziantep'te kışın yoğun olarak tüketilen, Antep fıstığı bastık, cevizli sucuk, muska, pestil, kuru üzüm, pekmez gibi yöresel kuruyemişlere talep artıyor.

Toplam 1045 haber.