Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

TFF yöneticileri Panorama 25 Aralık Müzesi'ni ziyaret etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticileri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi'ni ziyaret etti.

Öğrenciler triko tasarımını yerinde inceledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Tasarımı Programı ve Moda Tasarımı öğrencileri tarafından Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ay-Kü İplik ve Gaziantep Tekstil Kent Bölgesi'nde yer alan Emirey Tekstil Atölyesi'ne teknik gezi gerçekleştirildi.

Gaziantep'in kültürel mirasına ışık tutacak eser

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür AŞ, Yüksek Mimar Çiğdem Darıcı tarafından hazırlanan 'Gaziantep Tarihi Çarşısı-Yerin Ruhu' kitabını yayımladı.

Gaziantep'te yoğun sis etkili oldu

Gaziantep kent merkezi ve Yavuzeli ilçesinde etkili olan yoğun sis görüş mesafesini 10 metreye kadar düşürdü. Sabah saatlerinde etkisini gösteren yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi.

Kıbrıs meselesinin dünü, bugünü ve geleceği HKÜ'de konuşuldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 39. yıl dönümünde, KKTC Gaziantep Başkonsolosluğu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliği ile düzenlenen 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 39. Yıl Dönümünde Kıbrıs Meselesinin Dünü, Bugünü ve Geleceği' konulu panel gerçekleştirildi.

Gaziantep kültürü Arkeoloji Enstitüsü'nde sergileniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş organizasyonuyla, kentin tarihi, kültürü ve el sanatları Türk Arkeoloji ve kültürel Miras enstitüsünde sergileniyor. sergide Memik Filiker'e ait Esnaf, Sokak Gaziantep ve Gazikültür Kitapları da yer alıyor.

KKTC'nin kurtuluşunun 39. yıl dönümü Gaziantep'te ilk kez kutlandı

Kıbrıs Türklerinin Ada'da verdikleri mücadele ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurtuluşunun 39. yıl dönümü Gaziantep'te ilk kez resmi törenle kutlandı.

Gaziantep'te 'Ekonomi ve Hukuk' anlatıldı

Dünya Gazetesi ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu destekleriyle üye federasyonu GÜNSİFED'in ev sahipliğinde düzenlenen 'Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları' Gaziantep'te gerçekleştirildi.

150 yıldır aynı lezzette tahin satıyor

Gaziantep'te kış aylarının vazgeçilmez tatlısı olan ve özellikle soğuk havada bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu kalkan olan helva, vatandaşlardan yoğun talep görüyor. 3 kuşaktır aynı dükkanda olduklarını belirten Fatih Emre Kasapbaşı, 150 yıldır aynı dükkanda aynı lezzette tahin sattıklarını ifade etti.

Şahinbey'de Millet kütüphanesi yapımı sürüyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'nde yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin çalışmaları tüm hızı ile sürüyor.

SANKO'da 'insan' temalı resim sergisi açıldı

Ressam Özgür Eryılmaz'ın tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle insanı konu alarak hazırladığı eserlerinden oluşan 'Kabuk' isimli resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde açıldı.

'Türkiye yüzyılına nefes' kampanyası

SANKO Üniversitesi, Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılına Nefes' Kampanyası'na destek verdi.

Hatipoğlu Peygamber'imizin aleyhindeki algıyı yıktı

Hatipoğlu Peygamber'imizin aleyhindeki algıyı yıktı

Tahmazoğlu belediye otobüsü ile yolculuk yaptı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehir içerisinde belediye otobüsüyle işine ve evine giden vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nu otobüste gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yabancı öğrenciler için 'hoş geldiniz' yemeği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) Türkçe hazırlık eğitimi almak üzere gelen Türkiye Burslusu yabancı öğrencilerle GAÜN Seyirtepe'de oryantasyon yemeği düzenlendi.

Gaziantep'te 10 Kasım etkinlikleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sanko Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliklerle Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84. yıldönümünde anıldı.

Gaziantep'te ilk kez Kıbrıs için resmi tören düzenlenecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kuruluşunun 39'uncu yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep'te ilk kez resmi tören düzenlenecek.

Fadıloğlu'ndan deprem uyarısı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AFAD tarafından ülke genelinde 12 Kasım günü saat 18.57'de 'Çök-Kapan-Tutun' isimli deprem tatbikatının yapılacağını belirterek, vatandaşlara deprem konusunda uyarılarda bulundu.

Gaziantep, 'en sevilen şehir'

Gaziantep, WWF'nin küresel çapta organize ettiği, Tek Dünya Kentleri Yarışması (OPCC) kısa listesinde yer alan 27 ülkeden 63 şehrin 'en sevilen şehir' olmak için dostane şekilde yarıştığı Kentimi Seviyorum Kampanyası'nın bölgesel sonuçlarında Avrupa, Afrika ve Batı Asya Bölgesi birincisi oldu. 19 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında 6 hafta boyunca devam eden iletişim kampanyasında birincilerin adil ve temsiliyetçi bir yöntemle belirlenmesi için, üç bölgesel ve bir küresel olmak üzere toplam dört farklı kategori altında toplandı. Bölgesel sonuçlara göre, Avrupa, Afrika ve Batı Asya'da Gaziantep, Amerika kıtasında Peru'da Jesus Maria, Asya ve Pasifik'te ise Endonezya'nın Probolinggo şehri bölgesel birincilikte ipi göğüsledi. Yarışmada, üç ulusal finalistten biri olan ve İstanbul ile yarışan Gaziantep, kent sakinlerinden aldığı oylar sonucunda bölgenin en sevilen şehri oldu. Kampanyaya katılan şehirler oylama döneminde küresel çapta tam 1 milyon 290 bin oy ve 116 geri bildirim topladı. Sosyal medyada kampanya ile 3 milyon 800 bin etkileşim gerçekleşirken 447 milyon hesaba erişim sağlandı. Kentimi Seviyorum Kampanyası ile dünyanın dört bir yanından oy kullananların WWF'in Tek Dünya Kentleri yarışması çerçevesinde yer alan kentlerden, destekledikleri kente oy verdiği ve bu kentler için iyileştirme önerileri gönderdiği, sürdürülebilir kentsel kalkınmaya destek veren bir iletişim kampanyası olarak tanıtılıyor.

Toplam 1030 haber.