Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep'te 25 Aralık özel konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından Gaziantep'in Kurtuluşunun 101'inci yılı etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen '25 Aralık Özel Konseri' gazi şehirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erol Maraş'a gururlandıran ödül

Gaziantep Olay Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erol Maraş, yılın köşe yazarı ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı.

Türkiye'nin en büyük hayvan rehabilitasyon merkezi Gaziantep'e kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvanlar için Burç Yazıbağ'da yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezinde incelemede bulundu.

İşimiz Temiz - Gaziantep Kültür Yolu Dönüşüm Projesi lansmanı düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'İşimiz Temiz-Gaziantep Kültür Yolu Dönüşüm Projesi'nde eğitimlerini tamamlayarak sertifikayı alan esnafa İlan Reklam Vergisi'nde yüzde 60 indirim yapılacağını açıkladı.

Geleneksel sanatlar Şahinbey'de yaşıyor

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Binevler Sosyal Tesisinde açılan el işi kurslarına katılan kursiyerler, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarını öğreniyor.

Şehitkamil'de asfalt ve alt yapı soruları çözülüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziler Mahallesi sakinlerinin alternatif yol talebini anında çalışma başlatarak karşıladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Fadıloğlu, 'İnşallah altyapı çalışmaları da biter bitmez asfalt çalışmasını yapacağız ve bir an önce daha nitelikli bir şekilde mahalle sakinlerimizin sorununu çözmüş olacağız' dedi.

Çocukların hayalleri GAGİAD ile gerçek oldu

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Sosyal Dayanışma ve Doğa Komisyonu tarafından hayata geçirilen Dilek Ağacı projesiyle Yeşilce İlkokulu'ndaki öğrencilerin hayalleri gerçekleştirildi. Geleceğe katkı sağlamak adına çalışmalarını sürdüren GAGİAD, öğrencilerden aldığı mektuplarla 50 öğrencinin hayalini gerçekleştirdi.

Şahinbey'de 63 bin öğrencinin yüzü güldü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2023 yılının ilk hediyesini 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerine verdi.

Yetim annelerine sertifikaları verildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yetim Koordinasyon Merkezinde düzenlenen çeşitli etkinliklerde yetim anneleri ve çocuklarıyla bir araya geldi. Başkan Fadıloğlu; okuma-yazma kursu, bilgisayar kursu ve el beceri kursunda eğitimlerini tamamlayan yetim annelerine sertifikalarını takdim etti.

Gaziantep'te il temsilcilerine bisiklet dağıtımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından kent genelinde bulunan 45 spor branşının il temsilcileri için bisiklet dağıtım töreni ve söyleşi düzenlendi.

Şahinbey'de yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

2023 yılının ilk meclis toplantısının 1.oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi.

Antika mobilyalardan dönüştürülen gramofonlar hüzünlendiriyor

Gaziantep'te farklı sektörlerdeki iki arkadaş 5 yıl önce birlikte çalışmaya karar verdiler. Tarihi ahşaplara gramofon, pikap ve tarihi radyoları restore ederek dönüştüren iki kafadar koleksiyoncuların gözdesi haline gelirken, ortaya çıkardığı eserler ise görenleri hüzünlendiriyor

Gaziantep'te yırtıcı hayvanlar için safari park kurulacak

Dünyanın en büyük 4'üncü hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yırtıcı hayvanlar için safari park, uğur böcekleri için tropik bahçe kurulacak.

Geleceğin tiyatrocuları seçildi

Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan Sadri Alışık Tiyatro Okulu seçmeleri; Türk Tiyatrosu'nun usta isimleri tarafından yapıldı.

Gaziantepliler yeni yılı Şirehan'da karşıladı

2023'ü Şirehan'da karşılayan Gaziantepliler gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlenirken, 2022'ye muhteşem bir menüyle veda ettiler. Ünlü sanatçıların sahne aldığı geceye Gaziantepli ünlü sanatçı Fatih Toker'in seslendirdiği muhteşem parçalar damgasını vurdu.

Gaziantep'te yılbaşı kutlama mesajları

Yeni yıl dolayısıyla Gaziantep oda başkanları, milletvekilleri, Belediye başkanları ve kurumlar kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni 2022'de 5 milyon kişi ziyaret etti

Yüz ölçümü ve barındırdığı tür bakımından Türkiye'nin en büyük dünyanın ise sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bir yılda 5 milyon kişi ziyaret etti.

Gaziantep protokolünden yeni yıl kutlaması

Gaziantep protokolü yayımladığı mesaj ile birlik ve beraberlik çağrısına bulunarak, 2023 yılının, barış ve huzur içerisinde geçmesi temenni etti.

SANKO'lu 2023'e merhaba diyor

SANKO Üniversitesi öğrencileri yeni yıl etkinlikleri çerçevesinde Sosyal Kurumsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'SANKO'lu 2023'e Merhaba Diyor!' kutlamasında bir araya geldi.

Toplam 1045 haber.