Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Zeugma Mozaik Müzesi'nde Anadolu'nun geçmişine ışık tutan sergi

Anadolu Uygarlıklarından İzler Anadolu'da Sergisi 30 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

'Gaziantep'te hasat mevsimi fotoğraf yarışması'na başvurularda son hafta

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Gaziantep'te Hasat Mevsimi' temalı fotoğraf yarışmasına başvurular 15 Kasım 2022 tarihinde sona eriyor.

Anadolu uygarlıklarından izler sanatseverlerle buluşacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Anadolu'nun kültürel dokusunun oluşmasına katkı sağlayan tarihi mirasın sanat yoluyla aktarıldığı ''Anadolu Uygarlıklarından İzler Anadolu'da'' projesine ev sahipliği yapıyor.

Sanko'da yansımalar temalı resim sergisi devam ediyor

Akademisyen ressam Doç. Dr. Ahmet Türe'nin SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı ve doğayı kaynak alarak soyutlanmaları tuvaline aktardığı 'Yansımalar' temalı kişisel resim sergisi devam ediyor.

Soğuk havaların şifa deposu: Menengiç kahvesi

Güneydoğu'nun hemen her kentinde bilinen ve kahve kültürünün vazgeçilmezi olan menengiç kahvesi, sağlığa faydaları nedeniyle kış aylarında da yoğun olarak tüketiliyor.

Bilal Erdoğan öğrencilerle buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, kentteki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Şahinbey'de 4 bin ton buğday tohumu dağıtılıyor

Şahinbey Belediyesi çiftçilere vermiş olduğu 4 bin ton buğday, arpa tohumu ve gübre dağıtımı Sarıt Mahallesinde sürdürdü.

GTB'den Vali Gül ve Başkan Şahin'e ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Divanı ile Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti.

18 yılda 668 sanatçının eserleri görücüye çıktı

Türkiye'nin saygın sanatçıları ile eşsiz sanat eserlerini 18 yıldan beri Gaziantepli sanatseverlerle buluşturan SANKO Sanat Galerisi'nde 18 yılda 668 sanatçının eserleri sergilendi.

Şahinbey'de Şirin Park hizmete açıldı

Şahinbey Belediyesi vatandaşların yaşanılabilir alanlara sahip olması için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, Akkent Mahallesi'ne yaptığı Şirin Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Gastronomi kentinde peynir kebabı

Gaziantepli ünlü peynirci Fatih Tıbık, yaptığı peynir kebabıyla müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor.

Şahinbey'de Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Şahinbey Belediye Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.

Vali Gül, Şehitkamil'deki proje yatırımlarını inceledi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu nezaretinde ilçedeki proje yatırımlarını yerinde inceledi. Projelerin detaylarına ilişkin Vali Gül'ü bilgilendiren Başkan Fadıloğlu, projelerin en kısa sürede tamamlanması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Üniversite öğrencileri Gümrük Müdürlüğüne ziyaret

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu Lojistik Bölümü öğrencileri tarafından İslahiye Gümrük Müdürlüğü ziyaret edildi.

GSO'dan saha EXPO Savunma Sanayi Fuarı ziyareti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından firmaların savunma sanayiye yönelik ürünleri yerinde görmesi amacıyla Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı (SAHA EXPO)'ya 15 üye firma ve toplam 21 kişiden oluşan heyet ile organizasyon gerçekleştirildi.

Öğrencilerin tarih bilinci, yarışmalarla geliştirilecek

Şehitkamil'deki öğrencilerin tarih bilinci, '1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması' ve 'Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması' ile geliştirilecek. Yarışmaların usul ve esaslarını belirleyen protokolleri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı imzaladı.

Gaziantep'in kalbinde lezzet festivali düzenlendi

Gaziantep'te Kalbi Antep Meydanı'nda Türkiye'nin en büyük peynir kebabı ve katmeri ve çeşitli ürünlerin tanıtımının yapıldığı festival düzenlendi.

Gaziantep'te 29 Ekim Coşkuyla kutlandı

Gaziantep'te Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

ANKA'da Cumhuriyet coşkusu

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Toplam 1044 haber.