Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Udma Peynir Müzesine ziyaretçilerden tam not

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaklaşık 4 ay önce hizmet vermeye başlayan Udma Peynir Müzesi ve Restoranı, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Akaryakıt istasyonlarında çiftçi yoğunluğu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'de ilk kez uygulanan proje ile kentteki 33 bin 180 çiftçiye 4 milyon 46 bin 550 litre mazot desteği verilmeye başlandı. Mazot desteğini almak isteyen çiftçiler ise anlaşmalı akaryakıt istasyonlarına akın etti.

Tahmazoğlu Bursa'daki ve Konya'daki Şahinbeyli öğrencilerle bir araya geldi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bursa'da ve Konya'da eğitim gören Şahinbeyli öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrenci meclisi Şahinbey'de toplandı

Gaziantep Valiliği'nin koordinasyonunda oluşturulan Gazi Şehir Okul Meclisleri projesi Şahinbey Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mahalle sakinleri istedi, çalışmalar anında başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziler Mahallesi sakinlerinin alternatif yol talebini anında çalışma başlatarak karşıladı. Açılmaya başlanan alternatif yol açma çalışmaları mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Gaziantep'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sportif Faaliyetler programı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde paralimpik branşlarda farkındalık amacıyla 'Sevgi Her Engeli Aşar' programı düzenledi.

Gaziantep'te ruhnevaz şarkı ve türküler konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde Ruhnevaz Türk Müziği topluluğu, Çukurova Senfonik Project ile beraber Türk Halk ve Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Bilgi yarışmalarının finali yapıldı

Şehitkamil Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 9. sınıflara yönelik 1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması ve 10. sınıflara yönelik Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması final sınavları yapıldı.

Ukraynalı piyano öğretmenin eğittiği Türk çocuk dünya birincisi oldu

Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen ve 32 ülkeden 200'ün üzerinde yetenekli çocuğun katıldığı 7. Danubia Talents International Müzik yarışmasında 10 yaşındaki Hamit Erdem Özpolat 10-13 yaş piyano kategorisinde birinciliği elde ederek Gaziantep'i gururlandırdı. Annesinin canı sıkılmasın diye müzik kursuna yazdırdığı Özpolat'ı, 10 yıl önce Ukrayna'dan Türkiye'ye yerleşen piyano öğretmeni Renata Çavdar yetiştirdi.

Sanko Sanat Galerisi'nde 'Görünürler' sergisi

Ressam Tolga Boztoprak, tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Görünüler' isimli kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açtı. Sergi açılışında konuşan Boztoprak, sanatın iyiyi ve güzeli görmeyi sağladığına vurgu yaparak, 'Sanat ruhu onarıp tedavi eder, insanı kötü düşüncelerden korur' dedi.

49 kilometrelik Raybüs'te hedef günlük 5 bin yolcu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce hizmet veren GAZİRAY ile de entegre çalışan ve Gaziantep ile Nizip arasında konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayan Raybüs kısa sürede en çok tercih edilen taşıma sistemleri arasına girdi. Günlük 5 bin kişiyi taşıması hedeflenen hatta bugün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül ile beraberindeki heyet de seyahat ederek Nizip'e ulaştı.

Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan'ın ismi kütüphanede yaşayacak

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Öğretmen Ayşenur Alkan'ın ismi, şehit öğretmenin ailesinin yaşadığı Nizip'te yapılan çocuk kütüphanesine verildi.

Rektör Dağlı'dan Dünya Kadınlar Günü mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Türk kadının üstlendiği sorumlulukların bilinciyle, ayakları üzerinde durmayı başardığını kaydetti.

Şahinbey'de Empati Koridoru

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Şahinbey Belediyesi, kurduğu Empati Koridoruyla vatandaşların bir dakikalığına engelli kardeşlerinin duygularına ortak olmalarını sağladı.

Gaziantep'te Sezai Karakoç şiirleriyle anıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı programları çerçevesinde sanatçı, şair İbrahim Sadri, Sezai Karakoç'u şiirleriyle andı.

Yoğun bakım hemşerilerine sertifikaları verildi

Dr. Ersin Aslan Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından 30 farklı ilde 52 farklı kurumda 20 kursiyere düzenlenen Acil bakım hemşireliği sertifikasyon kursu programına katılan hemşirelere 'Yoğun bakım hemşireliği eğitimi' belgeleri verildi.

Araban'da doğalgaz sevinci

Gaziantep'in Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru'nun girişimleri sonucunda ilçe merkezindeki mahallelerde başlayan doğalgaz altyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Şahinbey'de Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Şahinbey Belediye Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sosyal medyada birinci sırada

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesapları Kasım ayı verilerine göre 30 büyükşehir belediyesi içerisinde en fazla etkileşim alan belediye oldu.

Toplam 1044 haber.