Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gazi şehir, 15 Temmuz'da yine tek yürek oldu, Demokrasi Meydanı'nı doldurdu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın organizasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda vatandaşlar, bir kez daha millet iradesi üstünde bir gücün olmadığını dile getirdi.

Oyuncu Tanju Tuncel hayatını kaybetti

Usta oyuncu Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti.

HKÜ'de 15 Temmuz şehitleri düzenlenen etkinliklerle anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde gerçekleştirilen anma programı, Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Mustafa Taşçılar tarafından '15 Temmuz' konulu şiirin okunması ve şehitlerimiz için yapılan duanın ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi ziyarete açıldı.

Gaziantep protokolünden 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Gaziantep İl protokolü mesaj yayımladı.

Bakan Ersoy'dan Şahinbey'in dev eserlerine tam not

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi'ni ve Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'ni gezerek incelemelerde bulundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Türk milletinin 15 Temmuz 2016'da büyük bir kahramanlık destanı yazdığını belirterek, '15 Temmuz, Türk milletinin demokrasiye bağlılığını, birlik ve beraberliğini, vatan için dayanışmasını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği tarihtir' dedi.

Bakan Ersoy, D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte inceldi.

Bakan Ersoy, Gaziantep Kültür Yolu'ndaki tarihi yapıları inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, deprem felaketinden etkilenen ve restorasyonu devam eden Gaziantep Kültür Yolu'ndaki tarihi yapıları inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Ersoy, ziyaret sırasında karşılaştığı Uzak Doğulu turistlerle de bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Ersoy, Kelime-i Tevhid Hat Sergisi'ni gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep'te Kelime-i Tevhid Hat Sergisi'ni gezerek yapılan eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Zeugma kökenli mezar steli, düzenlenen törenle Türkiye'ye iade edildi

Yıllar önce kaçırılan ve İtalya'da ele geçirilen Zeugma kökenli mezar steli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı törenle Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne iade edildi. Törende konuşan Bakan Ersoy, 'Gerçekten de eşsiz bir miras varlığı, amaç ve anlam bulduğu topraklara dönmüştür' dedi.

Hanımlardan Özgecan Kültür Merkezi'ne yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak yapılan ve hanımların hizmetine sunulan Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi hanımların evlerinden sonra ikinci adresi oldu.

Şehitkamil'de okuma-yazma kursları başladı

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 18 aile merkezinde okuma-yazma bilmeyen toplam 170 yetişkin kadın için kurs açıldı. Kurslar sayesinde Şehitkamil ilçesinde okuma-yazma bilmeyen yetişkin kadın kalmayacak.

Şahinbey deneyap atölyeleri geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde oluşturulan Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyelerinde geleceğin Selçuk Bayraktar'ları yetişiyor

Ekolojik atölyede yaz kursları devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Binada hafta içi 5 gün boyunca, 8-13 yaş arasındaki çocuklara 'EkoKahraman' yaz kursları veriyor.

Vejetaryenlerin vazgeçilmez yemeği: Zeytinyağlı kuru dolma

Gaziantep'te yaz mevsiminin sevilen lezzeti dolmalık biber ve patlıcanlar, hummalı işlemlerden geçmesi ve kurutulması sonrası lezzetli iç harcıyla doldurularak restoranlarda ve evlerde sofralarda yerini alıyor. Kuru dolma, restoranlarda vejetaryenlerin de favori tercihleri arasında yer alıyor

Dördüncü yerel ve bölgesel yayıncılar buluşması Gaziantep'te gerçekleşti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 'Yerel ve Bölgesel Yayıncılar buluşması Gaziantep'te düzenlendi.

SANKO'da, anneler ve çocuklar temalı resim sergisi açıldı

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğr. Üyesi Muhammet Aliyev, 'Anneler ve Çocuklar' temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşturdu.

Sıcaklık en çok atomculara yarıyor

Gaziantep'te sıcakların etkisinden kurtulmak ve ferahlamak isteyen vatandaşlar kendini atomcuya attı.

Depremde hasar alan tarihi Gaziantep Kalesinin restorasyonuna başlandı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen şiddetli depremler sonrası hasar gören tarihi Gaziantep Kalesi'nin restorasyon süreci başladı.

Toplam 1045 haber.