Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Köken ve Fadıloğlu ile D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni inceledi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu beraberinde D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni inceledi.

Şahinbey'de bin 341 pehlivan meydana çıkıyor

Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun birlikte düzenlediği Yağlı Güreş müsabakalarına bin 341 güreşçi katılacak

Lider kadınlar sertifikalarını aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM), Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde düzenlenen 'Kadın Liderler Akademisi' sertifika töreni, Şehitkamil Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

İslahiye'deki kalıcı konut teslimatı son sürat devam ediyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapılan kalıcı deprem konutlarının anahtar teslim töreni yapıldı.

Şahinbey'de yağlı güreş şampiyonası yapılacak

Birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Şahinbey belediyesi 24-25 Haziran'da Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni Gaziantep'e getiriyor.

Gaziantep'te ABD'nin Broadway Sahnesini aratmayacak sahne

Gaziantep'te ABD'nin Broadway sahnesine benzeyen devlet tiyatrosu sahnesi inşa edildi. Yaklaşık 3.5 yılda 200 milyon liralık maliyetle hizmete hazır hale getirilen Şehitkamil Devlet Tiyatrosu, kamuoyuna tanıtıldı.

Fırat'ın incisi Rumkale'de yaz sezonu açıldı

Gaziantep'teki saklı cennet Rumkale, eşsiz manzarası ve kültürel gezileriyle yaz sezonunu dolu dolu geçirecek.

Kadınların, yağlı boya ve rölyef eserleri görücüye çıktı

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali'nde eğitim gören kursiyerler tarafından 'Sanata Dokunan Eller' adıyla yağlı boya ve rölyef sergisi açıldı. Toplam 86 kursiyer tarafından üretilen 360 eser, ŞSM Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ferhat Göçer gazi şehirlilere unutulmaz bir gün yaşattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ünlü şarkıcı Ferhat Göçer Konseri, 7'den 70'e bütün Gazi şehirlileri bir araya getirdi.

Gaziantepli Halı İhracatçıları İstanbul Valisi Davut Gül'ü ziyaret etti

5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan CFE 2023-Carpet & Flooring Expo İstanbul Fuarı lansmanı için İstanbul'a giden GAHİB heyeti Gaziantep'te uzun yıllar görev yaptıktan sonra İstanbul Valiliği görevine atanan Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Gül, uzun yıllar Gaziantep'te birçok çalışmayı birlikte yürüttüğü sanayicilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 organizasyon

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Cumhuriyetin ilanının 100. yılına özel 2023 yılı içerisinde 100 farklı gençlik ve spor organizasyonu gerçekleştireceklerini bildirdi. Başkan Fadıloğlu, Ekim ayında düzenlenecek ödül töreninde, 100 organizasyonda dereceye giren sporcular ile ilklere ve enlere imza atan kişilere ödül vereceklerini söyledi.

Anteplice Şirin Hanekler kitabı okuyucularla buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. kentin kültürünün temel taşı haline gelen, Gaziantep ağzı ile yazılan hikayelerden oluşan 'Anteplice Şirin Hanekler' adlı eseri okuyucuyla buluşturdu.

Vitamin deposu: Beyran

Eşsiz dünya mutfakları arasında yer alan Gaziantep'in tarihi ve yöresel yemeği beyran, içinde barındırdığı kuzu eti, baharatı, bol sarımsağı ve kemik suyu ile bağışıklık sisteminin ve solunum sisteminin dostu olarak her yaz-kış tüketiliyor.

Büyükşehir Belediyesi İkindi Sazı Geleneğini sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İkindi Sazı Programları ile şehrin geleneklerini yaşatmayı sürdürüyor.

Şahinbey'de ana sınıfı öğrencileri ve kursiyerlerden sergi

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Mehmet Tekerlek Sosyal Tesisi kursiyerleri ve ana sınıfı öğrencileri kendi yaptıkları eserleri sergiledi.

Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer, Festival Park'ta sevenleriyle buluşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) yaz etkinliklerinin startını 'Ferhat Göçer' ve 'İkindi Sazı' konserleriyle veriyor.

GİBTÜ'de uyuşturucu ile mücadele konferansı düzenlendi

GİBTÜ'de Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Biriminde görevli polis memurları tarafından Uyuşturucu ile Mücadelede Ailenin Önemi konulu eğitim verildi. Konferansta uyuşturucu, uyuşturucu ile mücadele, madde kullanımının cezai sorumlulukları, madde kullanan kişilerde görülen belirtiler anlatılarak tavsiyeler verildi.

Fadıloğlu, engelli öğrencilerin heyecan ve mutluluklarını paylaştı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, engelli öğrencilerin doğum günü ve mezuniyet sevinçlerine ortak oldu. Öğrencileri tebrik eden Başkan Fadıloğlu, öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.

Şahinbey yaza hazır

Havaların ısınmasıyla birlikte parklar hareketlenmeye başladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden bu yana Şahinbey İlçesi'ne 655 park yaptıklarını belirterek; vatandaşları, güzel zaman geçirmek adına parklara davet etti.

Toplam 1045 haber.