Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

473 parkıyla Şehitkamil farkını ortaya koyuyor

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına yaptığı millet bahçeleri, parkları ve 'Bi Dünya Yeşil' projeleriyle göz kamaştırıyor. Şehitkamil Vadi Park, Dülük Tabiat Parkı, Anneler Parkı, Şehitkamil Koru Park, Çıksorut Millet Bahçesi, 8 Şubat Millet Bahçesi, Belkıs Millet Bahçesi, Seyrantepe Millet Bahçesi gibi önemli büyük parkların yanında, 'Bi Dünya Yeşil' Şehitkamil Ormanlarıyla, Şehitkamil güzelleşiyor.

Unutulmaya yüz tutmuş mesleği kadınlar yaşatıyor

Gaziantep'te unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan sedef kakma, Şahinbey Belediyesinin imkanlarıyla kadınlara öğretiliyor.

Şahinbey'de 'Yaz Okulları' kapanış programı düzenlendi

Şahinbey Belediyesi 2023 yaz spor okulları mezuniyet töreni gerçekleşti. 98 Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesiste 91 farklı branşta açılan Yaz Okulu 92 ayrı branşta yaz spor okulundan 22 bin 559 kursiyer sertifika aldı.

Gaziantep'te depremzede çocuklara bisiklet

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İslahiye İlçesinde depremden etkilenen çocuklara bin 550 adet bisiklet dağıtarak onların moral ve motivasyonlarını yükseltmeye devam ediyor.

GSO başkanları, 'TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de yapılan, 'Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı.

Gaziantep'te depremzede müzisyenlere enstrüman dağıtıldı

Gaziantep'te Müzsan Federasyonu tarafından hazırlanan 'Yıkılan Hayallere Bir Umut Projesi' çerçevesinde depremzede müzisyenlere enstrüman dağıtıldı.

Evlilik Okulu´nda eğitim gören 312 çift sertifikasını aldı

Şahinbey Belediyesi'nin en önemli projelerinden olan Evlilik Okulu Projesinde eğitim gören 312 çift daha Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ellerinden sertifikalarını aldı.

Galle Parkta Macera Adası

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Galle Park projesi içinde yer alan 'Macera Adası' ile her yaştan ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesi hedefleniyor.

Şehitkamil'den kültür ve sanata destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından Gaziantep'in ve özelinde Şehitkamilli vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek adına kültür ve sanata kazandırmış olduğu projeleri her kesimden takdir topluyor.

Yaz kurslarıyla çocuklar, tatilini verimli geçiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne (GBB) bağlı Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nde yer alan Bilim Gaziantep'te yaz kursları etkinlikleri çerçevesinde 4 bine yakın çocuk tatilini daha verimli geçiriyor.

385 yıllık Tahmis Kahvesi depremde hasar almadı

Gaziantep'te 385 yıllık tarihi Tahmis Kahvesi asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde ayakta kaldı.

Çocuklar sanatla buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çocuk Kütüphaneleri'nde düzenlenen yaz kurslarına katılan yaklaşık 3 bin çocuk, etkinlik ve sanatla dolu eğlenceli bir yaz tatili geçirdi.

Şehitkamilli kadınlardan giyim kursuna yoğun talep

Şehitkamil Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün iş birliği çerçevesinde, Seyrantepe Aile Merkezi'nde açılan giyim kursundan yararlanan kadınlar, öğrendikleri bilgiler sayesinde ihtiyaç duydukları kıyafetleri dikerek, hem kendilerine hem de çocuklarının ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Hayalini kurdukları tasarımlara hayat veren kadınlar, istemeleri durumunda ürettikleri ürünleri satarak, aile ekonomisine katkı da sağlayabiliyorlar.

Deliklitepe Seyir Terası'na en iyi proje ödülü

Oğuzeli Belediyesi'nin 'Deliklitepe Tarihi ve Kültürel Zenginlikleri ile Turizmde Yerini Alıyor' projesi Yerel Yönetimler Dergisi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Yılın Yerel Yöneticileri ödül töreninde 'Yılın Proje Ödülü'ne layık görüldü.

Gaziantep'in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü

Gaziantep'in geleneksel yemekleri ve sokak lezzetleri popüler hale gelmeye başladı. Bu lezzetlerin başında ise son yıllarda tüketimi artan nohut dürümü yer alıyor.

Şahinbey'de ev hanımları ve öğrenciler İngilizce öğreniyor

Şahinbey Belediyesine bağlı Binevler Sosyal Tesisi'nde ev hanımlarından üniversite öğrencilerine kadar herkes İngilizce öğreniyor.

Yaz aylarının vazgeçilmez yemeği: Patlıcan doğrama

Gastronomi kenti Gaziantep'te eşsiz lezzeti ve doyurucu özelliğiyle patlıcan doğrama restoranlarda yerini almaya devam ediyor.

Anneler ve çocuklar temalı resim sergisi

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğr. Üyesi Muhammet Aliyev'in SANKO Sanat Galerisi'nde 7 Temmuz 2023'te açtığı 'Anneler ve Çocuklar' temalı resim sergisi devam ediyor.

Tarihi başarılara yenisi eklendi

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü'nün satranç branşındaki Millî Takım sporcularından Dila Baloğlu, Sırbistan'da katıldığı şampiyonada Candidate Master (WCM) ünvanını alarak büyük bir başarıya imza attı.

Toplam 1042 haber.