Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Bakan Ersoy, Refik Anadol Rönesans Rüyaları Dijital sergisini yerinde inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, GastroANTEP Kültür Yolu Festivalinin bir sonraki durağı olan olan Refik Anadol Rönesans Rüyaları TürkArkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü'nü ziyaret etti.

Gastroantep, Bakan Ersoy'un katılımıyla Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki açılış ile başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde düzenlenecek GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla Zeugma Mozaik Müzesi'ndeki açılış programıyla başladı.

Amazon Kadınlar Resim Sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde

Samsunlu ressam Melek Yıldız Ergül, akrilik boya ve karışık teknikte yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan 'Zamana Dokunmak' temalı 'Amazon Kadınlar' resim sergisini, Gaziantep SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Şahinbey Belediyesi'nden 104 bin bisiklet

Şahinbey Belediyesi tarafından öğrencilere 6 takdir ile başlayan bisiklet hediye etme kampanyası 4 teşekküre indi. Başarıyı ödüllendiren Şahinbey Belediyesi 104 bin öğrenciye bisiklet dağıtımını tüm hızıyla sürdürüyor.

Satranç Avrupa şampiyonasında büyük başarı

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda büyük bir başarı daha elde etti. Kulüp sporcuları Dila Baloğlu ve Beren Kalyoncu, uluslararası arenada Türkiye'yi temsil ederek satranç tahtasındaki performanslarıyla büyük dikkat çektiler.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde bu yıl ilk kez iki festivali içerisinde barındıracak 'GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'' için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Melek Yıldız Ergül, Sanko Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Melek Yıldız Ergül, akrilik boya ve karışık teknikte yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan 'Zamana Dokunmak' temalı 'Amazon Kadınlar' resim sergisini 15 Eylül Cuma günü SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Gaziantep'in eşsiz lezzeti 'beyran'

Dünya mutfakları arasında yer alan beyran, Gaziantep'in tarihi ve yöresel yemeklerinden biri olarak her sezon tüketilmeye devam ediyor.

Şahin, Büyükşehir Meclisi'nde GastroANTEP çalışmalarını anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Meclisi'nin 2023 Yılı Eylül Ayı Dönem Toplantısı'nın 1'nci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in başkanlığında toplandı.

Unutulmaya yüz tutmuş meslekler Şahinbey'de yaşıyor

Gaziantep'in unutulmaya yüz tutmuş meslekleri arasında yer alan Sedef işlemeciliği Şahinbey Belediyesine bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi'nde verilen kursla yeniden hayat buluyor.

Doku Kumaş Tasarım Yarışması'nın final gecesi Gaziantep'te düzenlendi

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından Ticaret Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Şahin, 'Gaziantep'in mutfağının şifa olduğunu bütün dünyaya anlatmamız gerekiyor'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Yüzyılı'nda iki festivalin bir arada yer alacağı GastroANTEP Kültür Yolu Festivali öncesinde yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Fıstığın başkenti Gaziantep'te fıstığın tarihine yolculuk

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve yaşayan müze ödülü alan Fıstık Müzesi ile Antep fıstığının tarihi, yetiştirilme aşaması ve sofralara geliş süreci ziyaretçilere anlatılıyor.

Kardeş şehir Duisburg Belediye Başkanı Togg ile Gaziantep'i turladı

Depremden etkilenen bölgeleri ziyaret etmek ve iş birliklerinin çerçevesini genişletmek amacıyla Gazi şehre gelen Duisburg Belediye Başkanı Sören Link, TOGG'un sürücü koltuğuna geçerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraber aracı test etti.

800 yıllık tarihi kastellere turistlerden yoğun ilgi

Dünyada sadece Gaziantep'te bulunan ve su mimarisinin eşsiz örneklerinden olan Gaziantep kastelleri turistleri kendine hayran bırakıyor.

Fatma Şahin, GastroAntep Festivali öncesi İstanbul basınıyla buluştu

Dünyada şehir adıyla anılan nadide mutfaklardan olan Antep Mutfağı'nı ortaya çıkaran tarihe ve bugünkü gelişimine ayrıntılarıyla şahitlik eden 'GastroAntep Kültür Yolu Festivali'nin ön tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Tamer Karadağlı D.T. Şehitkamil Sahnesi ve Şehitkamil Sanat Merkezi'ne hayran kaldı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu nezaretinde D.T. Şehitkamil Sahnesi ve Şehitkamil Sanat Merkezi'ni gezdi.

SANKO Park'ta kitap fuarı açıldı

Gaziantep'in yaşam alanı SANKO Park Alışveriş Merkezi'nde kitap fuarı açıldı.

Çocuk Sanat Merkezi kursları tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde bağlı olarak hizmet veren Çocuk Sanat Merkezinde kurslara katılan çocuklar sertifikalarını aldı.

Toplam 1042 haber.