Gündem

Gündem Haberleri

Gaziantep Valiliği açıkladı: Yarın elektrik kesintisi yaşanacak

Gaziantep Valiliği tarafından yarın (13.10.2020) tarihinden Gaziantep'in bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacak.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan Hatay’a destek

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Hatay'da 400 hektar ormanlık alanı etkileyen yangına sebep olan hainleri kınayarak, 'Hatay hepimizin şahsi meselesidir, GTO olarak Hatay'ı yeniden ağaçlandırmaya hazırız' dedi.

Türkiye'nin ancak Azerbaycan'ın kabul ettiği kararları destekleyecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'la telefonla görüştü. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na, Moskova'daki görüşmeler hakkında bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu da Ceyhun'a Türkiye'nin ancak Azerbaycan'ın kabul ettiği kararları destekleyeceğini belirtti.

Teröristlerin attığı roketlerin izleri duruyor

Barış Pınarı Harekatı sırasında teröristler tarafından Akçakale'de dükkanı hedef alınan esnaf İsmail Armaş, patlamanın izlerini silmiyor. Harekatın unutulmaması isteyen Armaş, yanı başlarında terör devleti kurulmasının engellenmesine çok sevindiklerini söyledi.

Büyükşehir, işitme engelli bireylerin sesi olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Sessizliğime Ses Ver' projesi kapsamında il genelinde bulunan işitme engelli bireylerin kamu kurum ve kuruluşlarda yaşadıkları iletişim zorluklarının önüne geçilerek yaşam kaliteleri artırılacak.

Geleneksel yöntemlerle üzüm pestile dönüşüyor

Sağlık açısından faydaları ile bilinen üzüm, asırlardır süregelen geleneksel yöntemlerle suyu çıkarılarak, pestil, bastık, cevizli sucuk ve muska gibi kışın yoğun tüketilen besinlere dönüştürülüyor.

Sivil toplum örgütlerinden Azerbaycan’a destek

Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Ermenistan'ın saldırdığı Azerbaycan'a destek verdi. Arpaçay-Akyaka Dernekler Platformu ve Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Sözcüsü Gökhan Türkeş Öngel, Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirterek, 'Karabağ Türk yurdudur. Karabağ'da gerekli mücadeleyi yapıp, Azerbaycan toprağı olarak yeniden ilhakını gerçekleştirelim. Azerbaycan için de tek yol ya istiklal ya ölümdür. Türk milleti için de, hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır' dedi.

İtfaiye erlerine baklava dopingi

Gaziantep'in Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru, 25 Eylül 1 Ekim İtfaiye Haftası münasebetiyle ziyaret ettiği itfaiye erlerine baklava ikram etti.

Elektriğe zam geldi

Elektriğe yüzde 5.75 zam geldi. Yeni tarifeler Resmi Gazete'de yayımlandı

Gaziantep'te elektrik kesintisi

Gaziantep'te 01.10.2020 ile 03.10.2020 arasında yaşanacak elektrik kesintileri

PKK/KCK’ya şafak operasyonu... HDP Belediye Başkan yardımcıları gözaltına alındı

Kars'ta düzenlenen 'Şafak operasyonun'da aralarında HDP belediye Başkan yardımcıları meclis üyelerinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Yarın 81 İlde denetim yapılacak

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Covid-19 tedbirleri denetimi' konulu genelge gönderdi. Genelge kapsamında korona virüs salgınıyla mücadele çerçevesinde içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere/kurallara uyulması ve vali/kaymakamların koordinasyonunda sürdürülen denetim faaliyetlerinin salgınla mücadelede büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Türkiye,Azerbaycan'a silah yardımı yapıyor mu?

MSB: Ermenistan resmi hesaplarından kendisine karşı Türk uçaklarının ve İHA/SİHA'larının kullanıldığına dair hiçbir kanıta dayanmayan yalan iddialarda bulunulmaktadır. Bunlar Ermenistan'ın karşısında Türkiye'nin olduğu algısı yaratarak arkasındaki desteği arttırma maksatlı kara propagandadan başka bir şey değildir. Nitekim bu iddialar kendi destekçileri hariç kimse tarafından ciddiye alınmamıştır. Diğer taraftan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri; kendi başına zaferi elde edebilecek imkan ve kabiliyete, işgal altındaki öz topraklarını kurtaracak azim ve kararlılığa sahip olduğunu geçtiğimiz birkaç günde tüm dünyaya göstermiştir.

6 çocuklu aile 7 yıldır lağım suyu basan evde yaşıyor

Gaziantep'te Ali-Nedime Yavuz çifti 7 yıldır lağım suları ile birlikte yaşıyor. İçeride kokudan duramayan aileye, sürekli evlerine giren kirli su nedeniyle eşya dayanmıyor.

Gaziantep'te bazı bölgelere yarın elektrik kesintisi

Gaziantep’te bazı bölgelere yarın (30 Eylül) elektrik verilemeyecek. İşte kesinti programı…

Gaziantep Valiliğin konutunun maliyeti ne kadar ?

Yapımına 2018 yılında başlanan yüzme havuzlu Gaziantep Valiliği Konutu için dört ayrı ihale düzenlenerek yaklaşık 7 milyon 300 bin TL harcandı. Son harcama, yüzme havuzuna katlanır cam sistemi kurulması için yapıldı. iddia ediliyor.

Vali Gül’den Gaziantep'te açılan 300 fabrika paylaşımı

Gaziantep Valisi Davut Gül resmi Twitter hesabından imalı bir paylaşım yaptı.

Gaziantep'te hastane müdürü korona virüse yakalandı

Yeni tıp korona virüs (Covid19) sürecinde ön saflarda yer alan Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nin Genel Müdürü Dr. Cengiz Bayram, hastalara şifa dağıtırken korona virüse yakalandı. 6 gün boyunca hastanede tedavi gören ve sağlığına kavuşan Dr. Bayram, 'Bu sıkıntılı süreçte beni ayakta tutan meslektaşlarımın üstün çabası ile dostlarımın ilgi ve desteği oldu' dedi.

Yabancı uyruklu kuzenler 11 gündür kayıp

Gaziantep'te yaşayan yabancı uyruklu kuzenler 18 yaşındaki Hatice Hüseyin ile 15 yaşındaki Esra Hüseyin 11 gündür kayıp. Evden alışveriş yapmak için çarşıya çıktıkları öğrenilen kuzenlerden Hatice Hüseyin'in iki hafta önce evlendiği ortaya çıktı.