Gaziantepliler, Erikçe Macera Parkı'nda sıra dışı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Erikçe Ormanı'nda kurulan macera parkı, yıl içerisinde çeşitli aktivitelerle vatandaşların keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.

PAYLAŞ
Gaziantep Haber - Gaziantep Haber

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Erikçe Ormanı’nda kurulan macera parkı, yıl içerisinde çeşitli aktivitelerle vatandaşların keyifli vakit geçirmesini sağlıyor.

Kampa gelen vatandaşlara, ilk etapta kamp liderleri eşliğinde etkinlik hakkında bilgi verilerek, alanı tanımak amacıyla oryantasyon eğitimi veriliyor. Kamp alanında geleneksel oyunların yanı sıra okçuluk, tırmanma, bisiklet, yüksek aktivite parkurları, voleybol, futbol ve ip parkuru gibi etkinliklerle gelen ziyaretçilerin stres atması ve zihinlerini boşaltması amaçlanıyor.

Doğa içinde eğitmenlerin kontrolünde gerçekleştirilen oyunlarda merdivenler aracılığıyla ulaşımın sağlandığı yüksek aktivite parkurlarında ziyaretçiler, engelleri aşıyor, kimi zaman da ok atarak hedefleri vurmaya çalışıyor. Kampta sosyal sorumluluk ve farkındalık oluşturularak toplumda örnek teşkil etmesini hedefleyen büyükşehir, kamp süresince doğayla iç içe yaşam süren ziyaretçilerle orman arazilerinde temizlik faaliyeti de yürütüyor.

Yıl içerisinde yetişkinlere ve öğrencilere hizmet veren Erikçe Macera Parkı’nda yer almak isteyenler, Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden başvurularını yapabiliyor.

15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında, kamp sürecindeki sıra dışı etkinliklere, aileler de katılım sağlayabiliyor. Bunun yanında her hafta sonu ailelerin başvuru yapabileceği kampa, hafta içinde de 8-15 yaş aralığındaki çocuklar için 1 gece 2 gün olacak şekilde yatılı kamplar hazırlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN