Gündem

Gündem Haberleri

Aynı yoldan geçerken 9 kez trafik cezası yedi

Konya'da yaşayan ve hiç gitmediği İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsünden izinsiz geçtiği gerekçesiyle 9 kere köprü geçiş cezası yiyen vatandaşın cezası, İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberin ardından ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi tarafından durduruldu.

Gaziantep’te yeni yasaklar geldi

Yeni tip korona virüs vaka sayısının artış gösterdiği Gaziantep'te yeni yasak kararları alındı. Vali Davut Gül, alınan kararları sosyal medya hesabından açıkladı.

Suriyeli Türkmenlerden vatandaşlık talebi

Türkmen dernekleri, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Lübnan’daki açıklamasının ardından vatandaşlık talebinde bulundu

Motosiklete iki kişi ve bir koyun bindiler

Gaziantep'te iki arkadaş aldıkları kurbanlığı motosiklette taşıdı. Kurban Bayramının son günü aldıkları kurbanlığı motosiklette aralarına alarak kesime götüren iki kafadar ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Kurban Bayramı’nda kebaptan vazgeçmediler

UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının vazgeçilmesi olan kebaplar, Kurban Bayramı'nda da en çok tercih edilenler arasında zirveye oturdu. Kurban Bayramı'nda normal günden daha fazla iş yaptıklarını belirten kebapçılar, hallerinden ise oldukça memnunlar.

Gaziantep’te bayramın 3. gününde sokaklar boş kaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu 5 ilden biri olarak gösterdiği Gaziantep'te bayramın 3. günü sokaklar adeta boş kaldı.

Aldığı kurbanlığa virüs bulaşmasın diye maske taktı

Korona virüs vaka sayısı yüksek olan Gaziantep'te bir vatandaş, aldığı kurbanlığa virüs bulaşmasın diye maske taktı.

Kaçan kurbanlara droneli çözüm

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda kaçan büyükbaş hayvanların yakalanması için özel 'Kurban Yakalama Timi' oluşturdu. Veterinerlerin de yer aldığı time havadan drone ile destek verilecek.

Onca hastaya baktı şimdi bakıma muhtaç yaşıyor

Gaziantep'te yaşayan 70 yaşındaki Habibe Türkmen'in filmlere konu olacak hayat hikayesi, duyanların içini acıtıyor. 6 çocuk doğurduktan sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan ve 2 çocuğunu evlatlık veren, hasta bakıcılık yaparak geçimini sağlayan kadın, şimdi ise yürüme yeteneğini kısmen kaybetmesi nedeniyle bakıma muhtaç durumda yaşam mücadelesi veriyor.

Gaziantep’te bayram öncesinde kurban atık poşeti dağıtılıyor

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve hijyenik ortamlarda geçirebilmeleri için kurban atık poşeti dağıtımına başladı.

Mersin’de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 5 şehit, 27 yaralı

Mersin'in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 asker şehit oldu, sürücü de hayatını kaybetti ve 10'u ağır 27 kişi yaralandı.

Vaka sayısı artan Gaziantep’te maske denetimi atırıldı

Korona virüs vaka sayısı artmaya devam eden Gaziantep'te harekete geçen Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sokak sokak gezerek maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı.

Fadıloğlu’ndan yeni uygulamalara ilişkin önemli açıklamalar

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, pandemi dolayısıyla aldıkları yayılmayı önleyici kararlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Her gün 4 ton parasını dezenfekte ediyor

Gaziantep para koleksiyonu sahibi Esat Kaplan her gün 4 tona yakın parasını dezenfekte ediyor.

Gaziantep’te 3 bin 53 kişiye daha ceza

Gaziantep'te, 3 bin 53 kişiye sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazıldı.

Yargıtay’dan babalara "soyadı" müjdesi

Gaziantep'te yaşayan bir baba boşandığı eşinin hiçbir gerekçe göstermeden çocuğunun soy adını değiştirmesine ilişkin yaptığı itiraz sonrası Yargıtay emsal bir karar daha alarak anneye tanınan çocuğa soyadı verme hakkında 'çocuğun menfaati' doğrultusunda yapılabileceğini ifade ederek çocuğa yeniden babasının soyadının verilmesine hükmetti.

Ayasofya Camii'nde ilk sabah namazı kılındı

86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Şerif-i Camiinde ilk sabah namazı kılındı. Gece saatlerinden beri bekleyen vatandaşların oluşturduğu cemaat yoğunluğu drone ile havadan görüntülendi. Kılınan ilk sabah namazına Vali Ali Yerlikaya'da geldi

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesine mimari dokunuş

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin misafirlerini karşıladığı giriş kapısının daha modern ve estetik bir görünüme kavuşması için düzenlenen Fikir Projesi Yarışması'nda mimar Cemal Ercan, Mehmet Reşit Erdoğan ve Kerem Kaya'nın hazırladığı proje tasarısı 1'inci oldu.

Fatma Şahin Ayasofya açıklaması; 86 yıllık hasret

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Ayasofya ilgili açıklamada bulundu