Eğitim

Eğitim Haberleri

Gençlerin hayali, bir sonraki kareyi üniformalı çektirmek

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu'nda, 30. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri Sınavlarına hazırlanan gençler, fiziki yeterlilik parkurlarında başarılı olarak, hayal ettikleri mesleğe giden yolda ilk adımı attılar. Kursiyerler, mezuniyet havasında gerçekleştirilen sertifika töreninde mutluluklarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile paylaştılar.

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Şahin, YKS'de dereceye giren öğrencilerle buluşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100'e giren Kerem Savaş, Hamide Yılmaz ve Uğurcan Doğrucam ile bir araya geldi.

HKÜ'nün memnuniyet karnesi açıklandı

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından açıklanan 2023 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre, altı memnuniyet kategorisinin tamamında A ve A+ notları alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 'genel memnuniyet' sıralamasında Türkiye'deki 200 üniversite arasında 8.nci, 74 vakıf üniversitesi arasında ise 4.'ncü sırada yer alarak bu konudaki iddiasını bir kez daha kanıtladı.

ÜniAr mezun memnuniyeti 2023 raporu

SANKO Üniversitesi, 2017-2022 yıllarında üniversitelerin lisans programlarından mezun 33 bin 249 öğrenciden çevrimiçi anketle toplanan verilerle oluşturulan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2023 raporunda, tüm lisans programlarıyla zirvede yer alan ilk ve tek üniversite oldu.

Deprem öğrencilerin hayallerini yıkamadı

6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 bin kişinin öldüğü depremlerden etkilenen 11 şehir arasında bulunan Gaziantep'teki Fi Eğitim Akademisi Eğitim kurumlarında sınava hazırlanan öğrenciler, başarıyla sınavları geçiyor. Fi Akademi'de sınava hazırlanan 50 öğrenci LGS sınavında yüzde 1 ve yüzde2'lik dilime girerken, toplam 268 öğrenci ise LGS sınavında ilk bin, ilk 5 bin, ilk 10 bin ve ilk 20 binlik dilimlere girmeyi başardı.

YKS'de başarılı olan öğrencilere bilgisayar armağan edildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda üstün başarı göstererek ilk binlik dilime girme başarısı gösteren öğrencilere dizüstü bilgisayar armağan etti. Başkan Fadıloğlu, 'Eğer ortada bir başarı varsa bu başarının ödüllendirilmesi gerekiyordu. Tercihleriyle hayatlarına yön verecek olan yavrularımıza şimdiden başarılar diliyorum' dedi.

Asrın Felaketi'nden kurtuldu, YKS'de derece yaptı

İslahiyeli depremzede öğrenci Ayşegül Karaağaç, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda Türkiye genelinde ilk 2 bin arasına girdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, YKS'de derece yapan Karaağaç'a tam altın, bisiklet ve tablet hediye etti.

TÜMA 2023 raporu

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, başarılarına yeni başarılar ekleyeceklerini belirterek, 'Üstlendiğimiz misyon çerçevesinde, insana hizmet anlayışıyla ülkesine katma değer sağlayacak sağlık profesyonelleri yetiştirmek için çalışmalarımızı azimle sürdürmeye devam edeceğiz' dedi.

KPSS'ye geç kalmak üzereyken, motosikletli esnafın yardımıyla sınava yetişti

Gaziantep'te Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı başladı. KPSS'ye geç kalmakta olan bir aday ise 30 saniye kala motorlu esnaf tarafından sınava yetiştirildi.

Çocuklar için yaz kursları kayıtları başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların yaz tatilini daha verimli geçirmesi için düzenlenen ücretsiz yaz kurslarının Çocuk Sanat Merkezi'nde ikinci dönem kayıtları başladı.

Başarının değişmez adresi GKV Özel Okulları

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri 2023 YKS de kitlesel başarılara imza atarak istedikleri üniversiteleri tercih etmeye hak kazandılar.

SANKO Okulları'nın YKS başarısı

SANKO Okulları öğrencisi A. Eren Kutsal, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında (YKS) AYT Sayısal alanında Türkiye 65'inciliği ile büyük başarıya imza attı.

GASMEK, YKS başarısıyla göz doldurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Gazi şehrin gururu oldu.

Gaziantep'te Mesleki Eğitim Ve İstihdam Projesi başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve BM Dünya Gıda Programı (WFP) ortaklığında Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi başladı.

KPSS oturumları 23 Temmuz’da başlıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023-KPSS Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi oturumlarının 29-30 Temmuz'da yapılacağını bildirdi.

ŞSM'deki resim kursu yoğun ilgi görüyor

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde (ŞSM) açılan yaz dönemi karakalem resim kursu, gençler ve çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor. Karakalem resim kursuna katılan kursiyerler, resim sanatının inceliklerini öğrenme fırsatı elde ediyorlar.

SANKO Üniversitesi'nde tercih ve tanıtım günleri başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite adaylarına tercihleriyle ilgili destek olmak amacıyla düzenlenen 'Tercih ve Tanıtım Günleri' başladı.

Üniversite adaylarına tercih mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının ardından sıranın doğru tercih yapmaya geldiğini belirterek, 'İnandığınız ve sevdiğiniz mesleği yapmak sizi başarıya götürecek en büyük seçimlerden biridir' dedi.

Toplam 858 haber.