Eğitim

Eğitim Haberleri

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan öğretmenler için ‘bir maaş ikramiye’ talebi

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı Talip Geylan, tüm eğitim çalışanlarına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye verilmesi yönünde bir teklif hazırladıklarını söyledi.

Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler başladı

Çocukların erken yaşta uygulamalı trafik eğitimi alarak bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak adına Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda 2023-2024 eğitim faaliyetleri başladı. 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde öğrencilere, teorik ve uygulamalı trafik kuralları öğretiliyor.

Şahin'den 12'nci sınıfa giden öğrencilere müjde

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2023 Yılı Ekim Ayı Dönem Toplantısı'nın 1'inci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in başkanlığında Karkamış'ta toplandı.

Ortaöğretim yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, resmi ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı.

Şahinbeyli öğrencilere trafik eğitimi

Şahinbey Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen eğitimlerle öğrencilere trafik bilinci aşılanıyor. Trafik polisi tarafından kuralları öğrenen çocuklar, hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Fadıloğlu, başarılı öğrencileri konuk etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrenciler ve velileriyle yemekte bir araya geldi. Öğrencilere, bundan sonraki eğitim hayatında başarılar dileyen Başkan Fadıloğlu, 'Allah, şimdiden yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Yeni eğitim ve öğretim döneminde hepinize başarılar diliyorum' dedi.

Turkcell, Gaziantep'te afetzedelere eğitim verecek

Turkcell, Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaraları sarmak için başlattığı Gönül Bağı Projeleri ile eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep'te Geleceği Yazan Kadınlar Yazılım Test Uzmanlığı Programı ile Satış ve Pazarlama Gelişim Programı başlatılacak.

Fadıloğlu: 'Öğrencilerimizin, meslek sahibi olması bizim için çok önemli'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Öğrencilerimizin, meslek sahibi olması bizim için çok önemli. Eğitimin en alt kademesi olan okul öncesinden başlamak üzere açıköğretim, yüksek lisans eğitimine kadar devam eden kardeşlerimizin her zaman yanındayız' dedi.

HKÜ'de 2 bine yakın yeni öğrenci oryantasyon programıyla eğitime başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) 2 bin civarında yeni öğrenci gerçekleştirilen oryantasyon programı ile üniversite yolculuğuna ilk adımını attı.

Muhtemel eğitim süresi 2022 yılında 18,2 yıl oldu

Türkiye'de ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim seviyesini tamamlayana kadar eğitim hayatında geçirmesi muhtemel süre 2022 yılında 18,2 yıl oldu.

Tahmazoğlu LGS'de dereceye giren öğrencilerle bir araya geldi

Eğitime vermiş olduğu desteklerle gençlerin gönlünde taht kuran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS'de yüzde 1'lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilerle bir araya geldi.

GİBTÜ Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda GİBTÜ'nün hedefleri ve bu hedefleri gerçekleştirmek için planlanan kriterler konuşuldu.

GİBTÜ yeni döneme hazır

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir üniversite kampüslerinde deprem sonrası yapılan onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Prof. Dr. Demir, üniversitede risk oluşturabilecek durum olmadığını ifade etti.

GTO MYM, geleceğin mesleklerini belgelendiriyor

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi Amatör Telsizcilik, İHA-01 Ticari Pilot ve Kimyasal Değerlendirme Uzmanı alanlarındaki eğitimleri başarıyla tamamlayanlara belgelerini verdi.

Anaokulum bahçemde projesi ile okullaşma oranı artıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen 'Anaokulum Bahçemde' projesi çerçevesinde Nurel Enver Taner Anaokulu Polis Lojmanları Yerleşkesi Dersliği'nin açılış töreni yapıldı.

Bilim Şehitkamil'de, atölye eğitimleri başladı

Geleceğin bilim insanlarının yetişmesi maksadıyla Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan Bilim Şehitkamil'de, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı dönemiyle birlikte atölye eğitimleri başladı. Çocukların, bilime olan ilgisini artırmak, sevdirmek ve bilimsel konularla ilgili farkındalık oluşturmayı hedefleyen Bilim Şehitkamil'den bu yıl da on binlerce öğrenci yararlanacak.

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan GİBTÜ'ye övgü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar, GİBTÜ'nun kısa bir zaman içerisinde ülke sınırlarını aşarak uluslararası alanda da önemli başarı hikayeleri üreten bir üniversite haline geleceğini, bunu yapabilecek irade, arzu ve insan kalitesine sahip bir üniversite olduğunu söyledi.

Öğrencilere, nakdi destek sağlayacak protokoller imzalandı

Şehitkamil Belediyesi, geçtiğimiz yıl mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran tüm öğrencilere, 4 bin TL nakdi destek sağlamıştı. İmzalanan yeni protokoller çerçevesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra mesleki ve teknik liselerdeki 10. sınıf öğrencilerine bu yıl yine 4 bin TL nakdi destek verilecek. Ayrıca, Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere de toplam 6 bin 400 TL nakdi destek sağlanacak.

Solıdworks uzmanlık programında katılımcılar sertifikalarını aldı

GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen, Solidworks Uzmanlık Programı'na katılan kursiyerler eğitimlerini tamamlamalarının ardından sertifikalarını aldı.

Toplam 850 haber.