Eğitim

Eğitim Haberleri

GTO MYM, geleceğin mesleklerini belgelendiriyor

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi Amatör Telsizcilik, İHA-01 Ticari Pilot ve Kimyasal Değerlendirme Uzmanı alanlarındaki eğitimleri başarıyla tamamlayanlara belgelerini verdi.

Anaokulum bahçemde projesi ile okullaşma oranı artıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen 'Anaokulum Bahçemde' projesi çerçevesinde Nurel Enver Taner Anaokulu Polis Lojmanları Yerleşkesi Dersliği'nin açılış töreni yapıldı.

Bilim Şehitkamil'de, atölye eğitimleri başladı

Geleceğin bilim insanlarının yetişmesi maksadıyla Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan Bilim Şehitkamil'de, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı dönemiyle birlikte atölye eğitimleri başladı. Çocukların, bilime olan ilgisini artırmak, sevdirmek ve bilimsel konularla ilgili farkındalık oluşturmayı hedefleyen Bilim Şehitkamil'den bu yıl da on binlerce öğrenci yararlanacak.

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan GİBTÜ'ye övgü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar, GİBTÜ'nun kısa bir zaman içerisinde ülke sınırlarını aşarak uluslararası alanda da önemli başarı hikayeleri üreten bir üniversite haline geleceğini, bunu yapabilecek irade, arzu ve insan kalitesine sahip bir üniversite olduğunu söyledi.

Öğrencilere, nakdi destek sağlayacak protokoller imzalandı

Şehitkamil Belediyesi, geçtiğimiz yıl mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran tüm öğrencilere, 4 bin TL nakdi destek sağlamıştı. İmzalanan yeni protokoller çerçevesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra mesleki ve teknik liselerdeki 10. sınıf öğrencilerine bu yıl yine 4 bin TL nakdi destek verilecek. Ayrıca, Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere de toplam 6 bin 400 TL nakdi destek sağlanacak.

Solıdworks uzmanlık programında katılımcılar sertifikalarını aldı

GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen, Solidworks Uzmanlık Programı'na katılan kursiyerler eğitimlerini tamamlamalarının ardından sertifikalarını aldı.

Depremzede öğrenciler inşaat mühendisi olmak istiyor

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde konteyner kentte kalan öğrenciler, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına başladı. Okullarına kavuşan depremzede çocukların hayalindeki meslek ise inşaat mühendisi ve mimar olmak.

Anasınıfı öğrencilerine kırtasiye seti ve oyuncak armağan edildi

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren 25 aile merkezinde 2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılında 50 şubede öğrenciler eğitim görecek. Bugüne kadar 14 bin 334 öğrencinin ücretsiz yararlandığı eğitimlerden bu yıl yararlanacak öğrencilere kırtasiye seti ve oyuncak hediye edildi.

SANKO 'AP Okulu' oldu

Sanko Okulları, ABD merkezli College Board kurumundan aldığı bir yetkilendirmeyle dünya çapında tanınırlığı olan 'AP Okulu' oldu. SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Asyalı, Öğrencilerimiz bundan böyle uluslararası arenada daha etkin olacak' dedi.

Şahinbey'den eğitim için 80 milyonluk protokol

Eğitime önemli destekler sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bunlara bir yenisi daha ekleyerek Vali Kemal Çeber ile birlikte 80 milyonluk protokol imzaladı. İmzalanan protokolle YKS ve LGS'ye hazırlanan öğrencilere kaynak kitap desteği, okul öncesi eğitim seti ve boyama seti dağıtımı yapılacak.

Büyükşehirden Veteriner Hekimlere eğitim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Anadolum Sempozyumu 25 Aralık Özdemir Bey Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik grubunda branş bazında sıralamalar açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik grubunda branş bazında sıralamalar açıklandı.

2023-2024 eğitim öğretim yılı

SANKO Okulları, 2023-2024 eğitim öğretim dönemine, Cumhuriyetin 100'üncü yılına yakışır biçimde yaptığı coşkulu bir törenle başladı.

2023 YKS ek yerleştirme dönemi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme dönemi başladı. SANKO Üniversiteli olmak isteyen aday öğrenciler, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Ek Yerleştirme Tercih Tanıtım Günleri'nde tercih yapabilecek.

Depremde eşini ve çocuğunu kaybeden, 18 saat enkaz altında kaldığı için bacağını da kaybeden öğretmen Kadir Özer her şeye rağmen bugün ders başı yaptı

6 Şubat depremlerinde eşini ve çocuğunu kaybeden, enkazda kalmasının ardından bacağı kesilen öğretmen Kadir Özer, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte, Adıyaman'da görev yaptığı okulda çok özlediği öğrencilerini bekledi:

Gaziantep Kolej Vakfı 60 yaşında

2023-2024 eğitim öğretim yılını muhteşem bir törenle karşılayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri arkadaşları ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Bu yıl kuruluşunun 60.yılını kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen törende öğrenciler kadar velileri de duygusal anlar yaşadı.

Şahin ve Vali Çeber, ilk ders gününde öğrencileri ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Kemal Çeber, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk dersine Nurdağı'nda öğrencilerle beraber girdi.

2023-YKS Ek Yerleştirme tercihleri 12-17 Eylül arasında alınacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM), 2023-YKS Ek Yerleştirme tercihlerinin 12-17 Eylül tarihleri arasında alınacağını duyurdu.

GİBTÜ'den yabancı dille eğitim çalışmalarına önemli katkı

GİBTÜ Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Vildan İnci Kavak'ın aralarında bulunduğu araştırmacı ekibin gerçekleştirdiği çalışma, dilbilimi alanının en prestijli dergilerinden SYSTEM Dergisi'nde makale olarak yayınlandı.

Toplam 856 haber.