Eğitim

Eğitim Haberleri

GKV geleneksel erikçe çocuk olimpiyatları heyecanı

2022-2023 eğitim öğretim yılsonu etkinlikleri çerçevesinde GKV Geleneksel Erikçe Çocuk Olimpiyatları heyecanı yaşandı. GKV Özel İlkokulu ve GKV Özel Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı şenlikler de çeşitli sportif etkinlikler gerçekleştirilirken öğrenciler şenlik boyunca gönüllerince eğlenerek yoğun geçen ders yılının stresini attılar.

Kadınların el emekleri görücüye çıktı

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet sunan aile merkezlerinde eğitim gören kadınlar, ürettikleri eserleri açılan sergiyle beğeniye sundu. 5 merkezde hazırlanan sergilerin açılışını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eşi Seval Fadıloğlu ile birlikte yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 'İlk ödevimiz bölgedeki vatandaşlarımızı mağdur etmemek'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te gerçekleştirilen 'Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Bakan Tekin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan afet bölgesini deprem öncesi koşullara yeniden kavuşturmuş olacağız dedi.

Yükseköğretim kurumları sınavı mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 18-19 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu'nda mezuniyet heyecanı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 2022-2023 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencilerini düzenlenen kep töreniyle GKV Özel Liselerine uğurladı. GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen muhteşem kep töreninde duygusal anlar yaşandı.

Kolej öğrencilerinden resim sergisi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim kampüsü bahçesinde açılışı gerçekleştirilen ve 420 eserden oluşan yılsonu sergisi sanatseverlerin büyük ilgi odağı oldu. Farklı tekniklerle yapılan eserlerden oluşan sergide anaokulu, ilkokul, ortaokul ve GKV Özel liseleri öğrencilerinin dönem içerisinde yaptığı eserler yer alıyor.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda mezuniyet heyecanı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinden 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için düzenlenen kep töreninde duygusal anlar yaşandı. Ulusal ve uluslararası alanlarda başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirildiği gecenin sonunda 13 yıllık eğitim yaşamını GKV Özel Okulları çatısı altında geçiren öğrenciler keplerini gururla atarken sevinçlerini aileleriyle yaşadılar.

SANKO Üniversitesi'nde deprem, sağlık ve hemşirelik sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından Gaziantep Üniversitesi Hemşirelik Bölümü iş birliği ile 'Deprem, Sağlık ve Hemşirelik Sempozyumu' düzenlendi.

YKS 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak

3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.

MEB Görevde Yükselme Sınavı’na girecek personelden sınav ücreti alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek personelden sınav ücreti alınmayacağını söyledi.

GİBTÜ'den büyük başarı

Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden olan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.

Fadıloğlu: 'En iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrencileri, sınav öncesi moral etkinliğinde Gençlik Kampı'nda ağırladı. Öğrencilere, 2023 YKS Bilgilendirme Kitapçığı armağan eden Başkan Fadıloğlu, 'Kütüphanede imkanlar dahilinde öğrencilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Üniversite sınavı, nihayetinde hayatın sonu demek değil. Her şeyin başında öncelikle iyi insan olmak geliyor. İyi insan olmak elimizde' dedi.

SANKO Üniversitesi Öğr. Üyesi Meryem Kılıç'ın projesi birinci oldu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç ile Arş. Gör. Mehmet Dündar'ın birlikte geliştirdiği Üriner Örnek Toplama Aparatı (ÜÖTOPA) Projesi Gaziantep Ticaret Odası (GTO) koordinasyonunda çalışmalarını yürüten TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Yeni Hayaller Girişimci Fikirler' yarışmasında 120 proje arasından birinci oldu.

Şahinbey'de çevreci okullara ödül yağmuru

Şahinbey Belediyesi 5-12 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde çevreye duyarlı olan okulları ödül yağmuruna tuttu.

GKV İlkokulu'nda mezuniyet balosu

2022-2023 eğitim öğretim yılında ilkokuldan mezun olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri için GKV eğitim kampüsünde düzenlenen muhteşem baloda öğrenciler gönüllerince eğlenirken bir üst sınıfa geçmenin mutluluğunu yaşadılar.

GKV Anaokulu öğrencilerine muhteşem kep töreni

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ilköğretim hazırlık sınıfı öğrencilerini düzenlenen diploma töreniyle ilkokula uğurladı. GKV Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen törene büyük ilgi dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığından GİBTÜ'ye ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir'i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette kurumlar arasında ortak olarak yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

'Bir at bir Murat' temalı sergi

Ressam Emine Özdemir'in atları konu alan 'Bir At Bir Murat' temalı özgün baskı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde devam ediyor.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin deneme sınavı talebini karşılayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, binlerce öğrencinin katıldığı ücretsiz deneme sınavında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verdi.

Toplam 850 haber.