Eğitim

Eğitim Haberleri

Gaziantep Kolej Vakfı'nda bayram coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen törenlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Çocuklarla uzun uzun sohbet eden GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy etkinliklerde görev alan öğrencileri ve idarecileri kutladı.

HKÜ'lü öğrenciler proje yarışmasında birinci oldu

2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması'nda; akademik danışmanlığını HKÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi H. Meltem Nergis Şirin'in yaptığı; Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3.sınıf öğrencisi Enes Arslan ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Furkan Ölçal'dan oluşan ENCOREN Takımı, 'G-GLOVE' adlı projeleri ile 'Bilgi ve İletişim Teknolojileri' kategorisinde birinci oldu.

Fadıloğlu, öğrencilerle iftar açtı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kütüphane öğrencileriyle iftar açtı. Başkan Fadıloğlu, öğrencilere yönelik olarak, 'Büyük hedefler koymak gerekiyor. Ama bu hedeflere koşarken insani değerleri hiçbir zaman unutmamamız lazım. İyi insan olmak, hepimizin asli vazifesidir' dedi.

Empati Derneği ile Çelik Okul yapımı protokolü imzalandı

Gaziantep Valiliği ile Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği arasında İlimiz Nurdağı İlçesi Kurudere Mahallesinde yapılacak 21 sınıflık Çelik Okul yapımı için protokol imzalandı. Valilik Fuaye Salonunda imzalanan protokol ile depremde zarar gören okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın eğitim hayatlarına geri dönmeleri hedefleniyor.

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli IB Koleji'nde diploma heyecanı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Cemil Alevli IB Koleji, son sınıf öğrencileri diplomalarını alarak mezun oldu. Uluslararası geçerliliği olan çift dilli IB diploması almanın heyecanını yaşayan öğrencilerin dünyanın en prestijli üniversitelerinden davet aldıkları ifade edildi.

SANKO Üniversitesi Sbf Hemşirelik programı akredite edildi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programı, hemşirelik eğitim programlarının iyileştirilmesini hedefleyen Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne (HEPDAK) yapılan başvuru sonucunda, Hemşirelik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi.

GİBTÜ ile GBB iş birliği yapacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Şehmus Demir'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

GİBTÜ'ye erişilebilirlik belgesi ve bayrağı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne (GİBTÜ) engelli bireylerin toplumsal konumlarını güçlendirmek ve daha aktif bir şekilde hayata katılımlarını sağlamak amacıyla Üniversite içerisindeki tüm yapılar erişilebilir hale getirilmesi nedeniyle Gaziantep Valiliği bünyesinde oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından 'Erişilebilirlik Belgesi' ve 'Erişilebilirlik Bayrağı' verildi.

SANKO Üniversitesi'nde 'Kalite Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısı' düzenlendi

SANKO Üniversitesi'nde dış paydaş katılımı ile 'Kalite Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısı' düzenlendi.

Fadıloğlu'ndan eğitim ve spora tam destek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencileri ve sporcuları doğrudan ilgilendiren 2 önemli protokolü imzaladı. Başkan Fadıloğlu, 'Kurumlar arası iş birliği çerçevesinde yapılan bu çalışma neticesinde amacımız daha nitelikli sporcuların yetişmesi, şehrimizden ulusal ve uluslararası etkinliklerde derece yapan sporcuların çıkması' dedi.

YKS’de sınav merkezi tercih sayısı 5’e çıkarıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), adayların daha fazla sınav merkezi tercih edebilmelerine olanak sağlanması amacıyla sınav merkezi sayısının 5'e çıkarıldığını bildirdi.

YÖK Başkanı Özvar'dan Rektör Demir'e ziyaret

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji (GİBTÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Şehmus Demir'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Efsane Sanayici Cemil Alevli Vefatının 51.yılında törenlerle anıldı

Gaziantep Kolej Vakfı'nın kurucusu, efsane sanayici merhum Cemil Alevli vefatının 51. yılında düzenlenen törenlerle anıldı. İlk tören kurucusu olduğu GKV Özel Okullarında gerçekleşirken törenin ardından Gaziantep Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında da bir anma töreni gerçekleştirildi.

HKÜ, SCImago sıralamasında 29 basamak yükseldi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), saygın uluslararası üniversite sıralama indekslerinden birisi olan ve üniversiteleri üç ana gösterge üzerinden değerlendiren SCImago tarafından açıklanan sonuçlara göre; 2023 Türkiye sıralamasında 29 basamak birden yükseldi.

SANKO Okulları'nın yedi projesi TÜBİTAK bölge finallerinde

SANKO Okulları öğrencilerinin fizik, kimya, biyoloji, psikoloji ve teknolojik tasarım alanında hazırladığı yedi proje, '54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda il elemelerini geçerek bölge finallerinde yarışmaya hak kazandı.

ÖSYM’den deprem bölgesiyle ilgili yeni sınav kararı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, depremin etkilediği illerden Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da tekrar sınav yapma kararı aldı.

850 milyon dijital kaynak depremzede öğrencilerin kullanımına açıldı

2,5 milyon basılı kitap ve 850 milyon dijital kaynağa erişim sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane, depremzede öğrencilerin kullanımına açıldı.

Fadıloğlu: 'Amacımız, çocuklarımızı üretime teşvik etmek'

İhtiyaç duyulan malzemelerin mesleki ve teknik liselerinden temin edildiğini duyuran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Burada amacımız hem okulumuzun döner sermayesini desteklemek hem de bu sektörle ilgili çalışan çocuklarımızı üretime teşvik etmek' dedi.

SANKO Üniversitesi'nde akreditasyon belgeleri yenilemesi

SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programlarının, akreditasyon belgeleri, Yükseköğretim Kalite ve Akreditasyon Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen, Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından yenilendi.

Toplam 850 haber.