Eğitim

Eğitim Haberleri

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başladı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 21 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başladı.

İşte Yeni Dönemde Milyonlarca Öğrenciyi Bekleyen Değişiklikler...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci yarın ders başı yapıyor. Bakanlık yeni dönemde bir dizi değişikliğe giderken; liselerde devamsızlık koşullarının yeniden düzenlenmesi, sınıf tekrarının yeniden uygulanması, açık öğretime geçişlerin zorlaştırılması ve ülke genelinde ortak yazılı sınavların yapılması gibi adımlar en çok dikkat çekenler arasında yer alıyor.

Okula gelen veliler ile ziyaretçilerin kayıtları tutulacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yarın başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, illere okul güvenlik tedbirlerine ilişkin yazı gönderdi. Gönderilen tedbir yazısına göre, yeni eğitim öğretim yılında, okullara gelen velilerle ziyaretçilerin kayıtları görüşme planlarına uygun olarak tutulacak, belirlenen sürelerle sınırlı olmak kaydıyla gerekli kontroller sağlanacak.

Şahinbey'den LGS'de dereceye giren öğrencilere müjde

Eğitime önemli destekler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS'de yüzde 1'lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilere 6 bin 400 TL destekte bulunacakları müjdesini verdi.

YÖK’ten depremden en çok etkilenen 4 il için karar: Özel öğrencilik hakkı verilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremlerden en çok etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere talepleri halinde diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verilmesini kararlaştırdı.

Eğitime 100 milyon TL'lik destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile şehir genelinde ilkokul birinci sınıf öğrencilerine vereceği 100 milyon TL değerindeki kırtasiye, çanta ve okul elbisesi desteği için protokol imzalandı.

Şahinbey'den öğrencilere boyama seti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, okul öncesi eğitime başlayan minik öğrencilere ve ilkokul öğrencilerine 606 bin 300 adet boyama seti dağıtılacağının müjdesini verdi.

Deprem bölgesinde bursluluk sınavı kontenjanı 100 bine çıkarıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeyle İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) çerçevesinde deprem bölgesindeki öğrenciler için açılan 30 bin ek kontenjan ile toplam kontenjan 100 bine çıkarıldı.

GİBTÜ''de geniş çerçeveli toplantı

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak ve beraberindeki heyet GİBTÜ'yü ziyaret etti. Ziyarette üniversitenin mevcut durumu ve hedefleri konusunda çerçeveli bilgi alış verişini içeren toplantı yapıldı.

YÖK başkanı Prof. Dr. Özvar: 'Üniversiteler arasında GAÜN dikkat çekici başarı elde etti'

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) TEKNOFEST Ankara'da açtığı standı ziyaret etti. Prof. Dr. Özvar, 'Gaziantep Üniversitesi öğrencilerimizin TEKNOFEST yarışmalarında, üniversiteler arasında dikkat çekici bir başarı elde ettiğini burada görerek müşahede ettim' dedi.

2023-2024 eğitim öğretim yılı için yardımcı kaynaklar okul sıralarında

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2023-2024 eğitim öğretim yılında 2-12. sınıf düzeylerinde 418 çeşitten oluşan 192 milyon adet yardımcı kaynağın baskı ve dağıtımı büyük oranda tamamlanarak okul sıralarına koyulmaya başlandı.

LGS'de dereceye giren öğrenciler ecdatla buluştu

Şahinbey Belediyesi LGS'de derece yaparak yüzde 1'lik dilime giren 148 öğrenciyi aileleriyle birlikte Çanakkale'de ecdatla buluşturdu.

Fadıloğlu, başarılı öğrencileri konuk etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, YKS ve LGS'ye gençlik kütüphanelerinde hazırlanarak önemli başarılar elde eden öğrenciler ve velileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

SANKO Üniversitesi'nde kayıt heyecanı başladı

SANKO Üniversitesi'nde 2023-2024 akademik yılı kayıt heyecanı başladı. Lisans ve ön lisans bölümlerine kayıt yaptırmak için Gaziantep'in yanı sıra, farklı illerden gelen öğrenci ve velilere işlemlerde kolaylık sağlamak için gerekli düzenlemeler yapıldı.

TÜBİTAK'tan GİBTÜ'de önemli toplantı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberlerindeki heyet GİBTÜ'yü ziyaret ederek, üniversitenin bölgesel, ulusal ve uluslararası görünürlüğünün artırılmasına yönelik hedefler belirleme yönünde toplantı gerçekleştirdiler. Görüşmede GİBTÜ'nün TÜBİTAK projeleri ve Ar-Ge çalışmaları da konuşuldu.

Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesinde GSOMEM'de verilen teorik eğitimler tamamlandı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve BM Dünya Gıda Programı (WFP) ortaklığı ile yürütülen Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi'nde GSO-MEM tarafından verilen eğitimler tamamlandı.

Büyükşehir'den Gazi Şehirli gençlere Temel Havacılık eğitimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Kurumu iş birliği ile yürütülen plastik model uçak yapımı kursuna katılan öğrenciler açık havada yapılan test uçuşunun ardından eğitimlerini tamamladı.

Depremde etkilenen öğrencilerin okul ihtiyaçları Büyükşehir'den

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere öğrencilerin tüm çanta, kırtasiye ve okul kıyafetini karşılayacak.

2023 KPSS cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sınavları cevap kağıtları ve aday cevapları, ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı.

Toplam 856 haber.