Eğitim

Eğitim Haberleri

120 kursiyerin 230 eseri görücüye çıktı

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde eğitim gören kursiyerler, Dönem Sonu Sergisi'nde ürettikleri eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Gaziantep'te LGS'ye girecek 50 bin öğrenciye sınav seti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 50 bin öğrenciye sınav seti dağıttı.

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep'te düzenlendi

Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsünde Prof. Dr. Levent Eraslan'ın katılımıyla Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü yapıldı.Deprem illerinden gelen uzmanların yer aldığı çalıştayda bilgi paylaşımında bulunan Eraslan, 'Yangın, deprem, sel ve pandemi gibi olağanüstü hallerde eğitimde mutlaka bir B planı olmalı' dedi.

Sınava girecek öğrencilere hediye verdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Liselere Giriş Sınavı'na girecek Irmak Melek Ürün ile Halil İbrahim Ataoğlu'nu evlerinde ziyaret etti. Sınava girecek öğrencilere hediye veren Başkan Fadıloğlu, tavsiyelerde bulunarak, Allah emeklerini zayi etmesin, gönüllerindekini haklarında hayırlı eylesin' dedi.

HKÜ dünyanın en büyük uluslararası yükseköğretim fuarı NAFSA'da

Uluslararasılaşma konusunda gelişen yeni yaklaşımları yakından takip eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bu yıl Washington'da 75.'si düzenlenen dünyanın en geniş yükseköğretim zirvesi ve fuar organizasyonu olarak bilinen NAFSA Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı'na 'Study in Türkiye' pavilyonunda katılıyor.

Şahinbey millet kütüphanesi hızla yükseliyor

Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'nde yaptırılan Şahinbey Millet Kütüphanesi'nin çalışmaları tüm hızı ile sürerken Başkan Mehmet Tahmazoğlu, inşaatta görev yapan işçilerle bir araya geldi.

Kolej öğrencilerine Avrupa'da bilim ve kültür gezisi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri düzenledikleri yurt dışı bilim ve kültür gezileri çerçevesinde İsviçre, Fransa ve Almanya'da incelemeler yaptı. İdareci ve öğretmenlerinin rehberliğinde GKV Cern Bilim Gezi kafilesinde yer alan öğrenciler 6 gün süren gezilerinde üç ayrı ülkede incelemelerini tamamlayarak yurda döndü.

Gaziantep'te kolej öğrencilerinden mezuniyet balosu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Fen Lisesi, GKV Özel Anadolu Lisesi ve GKV Cemil Alevli IB Koleji'nden 2022-2023 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için balo düzenlendi. Geleneksel mezuniyet balosuna aileleriyle birlikte katılan öğrencilerin duygusal anları dikkat çekti.

19 Mayıs Gençlik Kupasına GKV Damgası

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Genç Erkekler-Kızlar Oryantiring Turnuvasına katılan GKV Özel Okulları öğrencileri birçok dereceye imza attı.

Üniversite-Sanayi sektör buluşmaları devam ediyor

TİM Başkan Vekili ve TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor.

SANKO Koleji öğrencileri ABD'den dünya birinciliği ile döndü

SANKO Koleji 11'inci sınıf öğrencileri Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda dünya birincisi oldu.

Ücretsiz deneme sınavına binlerce öğrenci katıldı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin deneme sınavı talebini karşıladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan binlerce öğrenci, ücretsiz deneme sınavına girdi.

GİBTÜ'nün uluslararası alanda görünürlüğü artıyor

GİBTÜ'den Doç. Dr. Serdar Elhatısarı'nın da dahil olduğu süper-bilgisayar simülasyonu ile karbon atom çekirdeğinin bariz geometrisi konulu çalışma dünyanın en önemli dergilerinden Nature Communications'da yayınlandı.

Metaverse tüm sektörleri etkileyecek

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Metaverse ve Yapay Zeka ile Eğitimin Geleceği' konulu konferansta; İş Adamı, Araştırmacı, Yazar ve aynı zamanda Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak, Metaverse evreninin yakın gelecekte tüm sektörleri etkileyeceğini kaydetti. Koçak, Metaverse evrenlerinin İnternet, Web 3.0, XR (VR, AR, MR), Yapay zeka unsurlarından oluştuğunu belirtti.

GAÜN öğrencileri TEKNOFEST'te üstün başarı sergiledi

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST2023'te Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri yarışmalarda 7 ödül almaya hak kazandı.

Final okullarının kabul ve bursluluk sınavı 27 Mayıs'ta başlıyor

Gaziantep'te Final Okullarının kabul ve bursluluk sınavı 27 Mayıs-28 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak.

SANKO Okulları'nın Milli Savunma Üniversitesi Sınavı başarısı

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, Milli Savunma Üniversitesi sınavında Türkiye genelinde ilk 25'de 1 derece, ilk 50'de 3 derece ile önemli bir başarıya imza attı.

23 nisan sergisine yoğun ilgi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi Feryal Yıldırım'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri oluşumunda açtığı resim sergisi büyük ilgi görüyor.

Öğrencilerin oluşturduğu kortej ilgi gördü

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları eğitim kampüsünde düzenlenen geleneksel 23 Nisan Kortej Yürüyüşü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu ve İlkokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği kortej büyük ilgi gördü.

Toplam 850 haber.