Eğitim

Eğitim Haberleri

Ar-Ge Buluşması HKÜ'de Gerçekleştirildi!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) paydaşlığında düzenlenen Huawei Ar-Ge Buluşması, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti. Yoğun ilgi gören buluşma bilişim, inovasyon, teknoloji ve Ar-Ge'ye odaklanan akademisyenleri, profesyonelleri ve öğrencileri bir araya getirdi.

Öğretmen ve öğrenciyi sinemada buluşturacak protokol imzalandı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, idareci, öğretmen ve öğrenciyi, 'Öğretmen' isimli sinema filminde buluşturacak protokolü imzaladı.

Gençler meslek hayallerine MST Makina'da kavuşuyor

MST İş Makinaları, bünyesinde gerçekleştirdiği Sürdürülebilir Yeni İşgücü Yetiştirme Programı ile gençlerin geleceğine ışık tutuyor. Programın ana hedefinin, gençleri teoride ve pratikte geliştirerek, nitelikli işgücü yetiştirmede sürdürülebilirliği sağlamak olduğu ifade ediliyor.

HKÜ 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurarak 'Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı.

ÖSYM, 2024 sınav takvimini açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024 sınav ve sonuç açıklama takvimini duyurdu. Takvime göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) 8-9 Haziran'da yapılacak.

Şehitkamil, okul öncesi eğitimle geleceği şekillendiriyor

Şehitkamil Belediyesi, eğitimin ilk kademesi olarak kabul edilen okulöncesi eğitime büyük önem veriyor. Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet veren 25 aile merkezinde açılan 50 anasınıfı şubesinde 742 öğrenci eğitim alırken, anneleri de aile merkezlerindeki kurslarda eğitim görüyor.

Gaziantep Büyükşehir'den okullara spor malzemesi desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından spor altyapısını güçlendirmek için okullara yönelik spor malzemesi dağıtımları sürdürülüyor. Öğrencilere spor yaparken kullanabilecekleri malzemeler dağıtılıyor.

GASMEK gençlere üniversite kapılarını açıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarına katılan öğrenciler yetenek sınavını geçerek üniversitesinin ilgili bölümlerine yerleşti.

42. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Yöneylem Araştırma Derneği'nin (YAD) iş birliğinde düzenlenen 42. Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Ulusal Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Özvar: "Türk yükseköğretim kurumlarının kapıları Filistinli akademisyen ve üniversite öğrencilerine açık"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türk yükseköğretim kurumlarının kapıları Batılı ülkelerde baskı altında kalan akademisyen ve üniversite öğrencilerine açık dedi.

Şehitkamil'de okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 20 aile merkezinde okuma-yazma bilmeyen toplam 257 yetişkin kadın için kurs açıldı. Kurslar sayesinde Şehitkamil ilçesinde okuma-yazma bilmeyen yetişkin kadın kalmayacak.

Şahinbey Belediyesi'nin kitap fuarını kitapseverler çok beğendi

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde 14-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır' temalı fuar kitapseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kasım ara tatil semineri online yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kasım ara tatilinde yüz yüze yapılması planlanan öğretmen seminerlerinin Kasım ayında online yapılacağını duyurdu.

21. Uluslararası lojistik ve tedarik zinciri kongresi alanındaki uzmanları HKÜ'de buluşturdu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Lojistik Derneği (LODER), Panevezio Kolegija ve Manas Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği 21. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi, 'Sürdürülebilir ve Yenilikçi Afet Lojistiği ve Tedarik Zinciri' temasıyla HKÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

MEB, 2023-2024 yılı sınav haftası takvimini güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınav tarihlerini güncelledi.

Erasmus+ fırsatları ErasmusDays etkinliğinde tanıtıldı

Erasmus+ programının tanınırlığını artırmak ve öğrencileri bu programdan daha etkin yararlanmaya teşvik etmek amacıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından ErasmusDays etkinlikleri düzenlendi.

İllere göre ara tatil uygulaması mı geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ara tatil uygulamasına devam edilmesi halinde ara tatillerin bölgelere ve illere göre yapılması planlanıyor.

Ekran olmadan da oyunlar keyifli olur

Şehitkamil Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda 200'ün üzerinde oyuncuyu buluşturdu. Organizasyon, ekrandan uzakta oyun oynamanın keyfini yaşattı.

Şahinbey Belediyesi'nin 6. Kitap Fuarı kapılarını açtı

Şahinbey Belediyesi tarafından 6'ncısı düzenlenen 'Kitap Hayattır, Hayat Kitaptır' temalı Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'nın açılışı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımları ile gerçekleşti.

Toplam 840 haber.