Eğitim

Eğitim Haberleri

HKÜ, SMARTNET Projesi Yönlendirme Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı

Huni Modeli ile Teknoloji Transferi ve Ticarileştirme için Akıllı Bir Ağ (SMARTNET) Teknik Yardım Projesi'nin yönlendirme kurulu toplantısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Okullarda teneffüslerden biri en az 20 dakika olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.

ÖSYM önümüzdeki pazar günü 4 farklı sınav gerçekleştirecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanlığınca Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-DUS 2.Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Diş Hekimliği 2.Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Eczacılık) 15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

HKÜ'de TÜSEB rüzgarı esti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü/Anabilim Dalı tarafından, sağlık ve hemşirelik alanında Ar-Ge projeleri hazırlama motivasyonunu artırma, teşvik etme ve projeleri destekleyen kuruluşları tanıtma amacıyla düzenlenen programların ilki Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile gerçekleştirildi.

GİBTÜ, Avrupa'dan ödülle döndü

GİBTÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zozan Güleken, Klinik Dermatoloji Kongresi'nde, birçok Avrupalı dermatolog doktorun da üyesi olduğu Polonya Dermatoloji Topluluğu'nun verdiği Prof. Leslaw Grzegorczyk Onur Konuğu Ödülü'nü almaya layık görüldü.

2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün 2023-2024 eğitim öğretim yılı için burs/kredi başvurularının başladığını duyurdu.

Filistin ve Suriye'deki savaşlardan kaçtı, Türkiye'de okumak istiyor

Filistin'den Suriye'ye göçen ardından da Türkiye'ye sığınan Filistinli Ahmad ailesi, 6 yaşındaki çocuklarına kimlik çıkartmak ve okula göndermek istiyor.

Şahinbey Belediyesi LGS'ye hazırlıyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 8. sınıf öğrencilerine liseye hazırlık LGS eğitim seti dağıtımı gerçekleştirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan’dan öğretmenler için ‘bir maaş ikramiye’ talebi

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Genel Başkanı Talip Geylan, tüm eğitim çalışanlarına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye verilmesi yönünde bir teklif hazırladıklarını söyledi.

Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler başladı

Çocukların erken yaşta uygulamalı trafik eğitimi alarak bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak adına Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda 2023-2024 eğitim faaliyetleri başladı. 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerde öğrencilere, teorik ve uygulamalı trafik kuralları öğretiliyor.

Şahin'den 12'nci sınıfa giden öğrencilere müjde

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2023 Yılı Ekim Ayı Dönem Toplantısı'nın 1'inci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in başkanlığında Karkamış'ta toplandı.

Ortaöğretim yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, resmi ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı.

Şahinbeyli öğrencilere trafik eğitimi

Şahinbey Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen eğitimlerle öğrencilere trafik bilinci aşılanıyor. Trafik polisi tarafından kuralları öğrenen çocuklar, hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Fadıloğlu, başarılı öğrencileri konuk etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrenciler ve velileriyle yemekte bir araya geldi. Öğrencilere, bundan sonraki eğitim hayatında başarılar dileyen Başkan Fadıloğlu, 'Allah, şimdiden yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Yeni eğitim ve öğretim döneminde hepinize başarılar diliyorum' dedi.

Turkcell, Gaziantep'te afetzedelere eğitim verecek

Turkcell, Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaraları sarmak için başlattığı Gönül Bağı Projeleri ile eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Gaziantep'te Geleceği Yazan Kadınlar Yazılım Test Uzmanlığı Programı ile Satış ve Pazarlama Gelişim Programı başlatılacak.

Fadıloğlu: 'Öğrencilerimizin, meslek sahibi olması bizim için çok önemli'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Öğrencilerimizin, meslek sahibi olması bizim için çok önemli. Eğitimin en alt kademesi olan okul öncesinden başlamak üzere açıköğretim, yüksek lisans eğitimine kadar devam eden kardeşlerimizin her zaman yanındayız' dedi.

HKÜ'de 2 bine yakın yeni öğrenci oryantasyon programıyla eğitime başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) 2 bin civarında yeni öğrenci gerçekleştirilen oryantasyon programı ile üniversite yolculuğuna ilk adımını attı.

Muhtemel eğitim süresi 2022 yılında 18,2 yıl oldu

Türkiye'de ilkokula başlama çağındaki bir bireyin en yüksek eğitim seviyesini tamamlayana kadar eğitim hayatında geçirmesi muhtemel süre 2022 yılında 18,2 yıl oldu.

Tahmazoğlu LGS'de dereceye giren öğrencilerle bir araya geldi

Eğitime vermiş olduğu desteklerle gençlerin gönlünde taht kuran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS'de yüzde 1'lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilerle bir araya geldi.

Toplam 839 haber.