Sağlık

Sağlık Haberleri

İngiltere'den gelen Obezite hastası Gaziantep'te şifa buldu

İngiltere'nin Londra şehrinde yaşayan Samer Hasan isimli vatandaş, başvurduğu Gaziantep'teki Özel Hatem Hastanesi'nde uygulanan obezite cerrahisinin ardından kilolarına veda ediyor.

Uzmanlar bulaş riski yüksek olan eris varyantına karşı uyarıyor

Uzmanlar, son zamanlarda Türkiye'de de ortaya çıkan ve kişiden kişiye öksürme, hapşırma ve konuşma ile kolayca bulaşabilen koronavirüs eris varyantı hakkında uyarıda bulunarak bağışıklığın güçlü tutulması gerektiği ve kalabalık ortamlarda maske takılmasına vurgu yaptı.

Gaziantep'te 110 araç ile bini aşkın acil sağlık personeli depremzedelerin ilk yardımına koştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te 16 bin civarında yaralı vatandaşın ilk yardımına 110 araç ve bini aşkın 112 Acil Sağlık personeli koştu. 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, depremlerde yaralanan Gazianteplilere ilk ve acil müdahalede bulunarak yaralarını sardı.

Alman ve İtalyan iki arkadaşa Anka'da obezite ameliyatı

Alman ve İtalyan iki yakın arkadaş, aşırı kilolarının yol açtığı sağlık problemlerinden kurtulmak için birlikte geldikleri Anka Hastanesi'nde obezite ameliyatı oldu. Hastanede aynı odada kalarak birbirlerinin refakatçisi de olan arkadaşlar yine birlikte taburcu oldu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Güler ve Doç. Dr. Bilgin Hatem'de

Özel Hatem Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mete Güler ve Doç. Dr. Burak Bilgin'i bünyesine kattı.

Polikistik Over Sendromu

SANKO Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Duygu Alime Almalı, Polikistik Over Sendromunda, yaşam tarzı değişikliğinin önemli olduğunu söyledi.

Dr. Ovayolu: 'Kanama sorunu olan hasta izsiz cerrahi ile 12 saatte sağlığına kavuştu'

Kanama sorunu nedeniyle rahim ve yumurtalıklarının alınması gereken 52 yaşındaki Nemide Çetin, Liv Hospital Gaziantep Hastanesi'nde VNotes (izsiz cerrahi) yöntemi ile vajinal laparoskopi yapılarak sağlığına kavuştu. Ameliyattan 6 saat sonra tek başına rahatça yürüyebilen hasta, komplikasyonsuz iyileşmenin ardından ameliyattan 12 saat sonra taburcu edildi.

Pıhtılaşma ve inme vakaları için genetik testin önemini vurgulandı

Trombofili durumu olan bireylerde damar içi kan pıhtılarının oluşma riski arttığını belirten Biyokimya Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzmanı Doç. Dr. Ataman Gönel, bu pıhtıların damarları tıkayabildiğine ve kan akışını engelleyebildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonlarına dikkat

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihat Akgül, bakterilerin yanı sıra, çeşitli virüsler ve mantarlarında idrar yolunda enfeksiyonlarına yol açabildiğini söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük klinik araştırmalar merkezi açıldı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezi, yapacağı çalışmalar ile yeni tedavilerin geliştirilmesinde önemli bir üs görevini üstleniyor.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Yıldırım:

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, aknenin (sivilce) sadece ergenlik döneminin sorunu olmadığını belirterek, 'Akne tedavisinde başarıyı belirleyen en önemli faktör hasta uyumudur' dedi.

2 milyonluk şehrin tek kadın ambulans şoförü

Gaziantep'te 19 yıldır Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan ve '112'nin Şoför Nebahat'i' olarak bilinen Sibel Öztürk, ambulans şoförlüğüyle erkeklere taş çıkıyor.

Gaziantep'te dev miyom ameliyatı

Miyom sorunu olduğu halde korktuğu için 15 yıldır ameliyat olmaktan kaçan Özlem Gönen, şişkinlik ve bağırsak ağrıları dayanılmaz hale gelince Liv Hospital Gaziantep Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'ne başvurdu. Rahmindeki miyom 17 santime ulaşan Gönen, gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Sıcaklarda kenelere dikkat

Yaz aylarında kene ısırmalarına bağlı olarak 'Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi' vakalarının artış gösterdiğine dikkat çeken Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, kene ısırmalarının ölümcül olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Çocuklarda boy kısalığına dikkat

Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Tütüncüler, çocuklarda büyüme geriliği ve boy kısalığı hakkında bilgiler verdi.

Epilepsi tanısında Video EEG Monitorizasyon

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt, bölgede öncü olan Video EEG Monitorizasyon Laboratuvarı ve Epilepsi ve hakkında bilgiler verdi.

Obezite ve şeker hastalarında Koroner bypass

Dünyada ve Türkiye'de sıklıkla görülen kronik hastalıkların başında gelen kalp ve damar hastalıklarında en iyi tedavinin 'endoskopik damar çıkarma' olduğunu vurgulayan uzmanlar, hastanın daha konforlu ve iyileşmesinin hızlı olması için bu yöntemi öneriyor.

Depremin psikolojik etkilerine dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Abdülkadir Şentürk, doğal bir afet olan depreme maruz kalan kişilerin fiziksel bir yaralanmaları olmasa bile, uzun süre ciddi psikolojik sorunlar yaşayabileceklerine dikkat çekti.

Erkeklerde ürolojik muayenenin önemi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Barut, Ürolojinin idrar yolları ve organları, erkek üreme organlarının yapısı ve hastalıkları ile uğraşan cerrahi tıp bilimi olduğunu belirterek, Dünya çapında yer alan kanser vakalarının yüzde 10'undan fazlasını ürolojik kanserler oluşturduğuna dikkat çekti.

Toplam 866 haber.