Sağlık

Sağlık Haberleri

Meme kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göktürk Maralcan, Türkiye'de yaklaşık on kadından birinin meme kanseri olduğunu belirterek, 'Meme kanseri genç yaşlarda da görülmektedir' dedi.

Uzmanından cilt yaşlanmasına karşı öneriler

Medical Point Gaziantep Hastanesi Dermatoloji Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, doğal ve güzel yaş almak için yapılan anti aging (yaşlanma karşıtı) uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Sonbaharda üst solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevhiz Gündoğdu, sonbahar mevsimiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının görülme sıklığının da arttığını söyledi.

Bilinci kapalı geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı

Gaziantep'te evinde aniden rahatsızlanan 72 yaşındaki Nazmiye Sabouni bilinci kapalı olarak geldiği ANKA Hastanesi'nden uygulanan tedavi sonrası yürüyerek ayrıldı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hayata yeniden tutundu

Kalbi duran hasta SANKO Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü'nde, hekimlerin 45 dakika süren kalp masajı ile hayata döndü.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 'Spinal Günleri'

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu tarafından 'Gaziantep Spinal Günleri 2' toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Şehir Hastanesinde 2 günde 7 bin 500 hastaya hizmet verildi

Gaziantep'te 2 gün önce hasta kabulüne başlayan Şehir Hastanesinde 2 günde 7 bin 500 hastaya ayakta poliklinik hizmeti verildiğini söyleyen Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, '2 binin üzerinde acil başvuruları oldu. İlk açık kalp cerrahisi ameliyatını gerçekleştirdik' dedi.

Her 8 kişiden birinin ruh sağlığı bozuk

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Yılmaz, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, her sekiz kişiden birinde ruh sağlığı probleminin görüldüğünü söyledi.

Uzm. Dr. Demir: 'Anneler emzirmeyi ihmal etmemelidir'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Baver Demir, Emzirmenin anne ile bebek arasındaki iletişimin en önemli parçası olduğunu anne ile bebek arasındaki temas ve kokunun, birbirleri arasındaki bağlılığı sağlayan unsurlar olduğuna dikkat çekti.

Vali Çeber'den Gaziantep Şehir Hastanesi hakkında açıklama

Gaziantep Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, hasta kabulünün ilk günü hastalarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren bebeği kurtardı

Enfeksiyona bağlı kusma ve ishal sebebiyle gittiği Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'nde, beyin kanaması geçirdiği öğrenilen hemofili A hastası 9 aylık bebek 18 gün süren yaşam mücadelesinin ardından yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı.

Gaziantep Şehir Hastanesi hasta kabulüne başlıyor

Gaziantep Şehir Hastanesi, 9 Ekim Pazartesi günü hasta kabulüne başlıyor. Hastanenin hasta kabulüne başlayacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep halkına ve hastanemizden yararlanacak herkese hayırlı olsun dedi.

ANKA'da anne sütünün önemi anlatıldı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 'Emzirme Haftası' nedeniyle farkındalık etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. İyem, varisin nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi'nden Prof. Dr. Hikmet İyem, varisin nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 'Emzirme Haftası' etkinliği

'Bebek Dostu Hastane' ve 'Yenidoğan Dostu Hastane' unvanlarına sahip SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle anne sütünün önemiyle ilgili farkındalık oluşturmak ve bilgilendirme yapmak maksadıyla stant kuruldu.

Avrupa Kardiyoloji Kongresinde bir ilk gerçekleşti

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Dilanur Özveri, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunum yapan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi.

Uzun süren bel ağrılarına dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, toplumda oldukça yaygın görülen sağlık sorunları arasında yer alan bel fıtığına dikkat çekti.

Dünya Yürüyüş Günü'nde, doğada yürüdüler

Şehitkamil Belediyesi, sağlıklı yaşam ve obeziteyle mücadele alanlarında önemli bir adım daha attı. Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliği büyük ilgi gördü.

ANKA Hastanesinden 4 Ekim'de anlamlı etkinlik

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Toplam 856 haber.