Sağlık

Sağlık Haberleri

ANKA'da kalbi durdurmadan küçük kesiyle mitral kapak ameliyatı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'ne nefes darlığı, çarpıntı ve çabuk yorulma şikayetleri ile başvuran 28 yaşındaki hasta, kalbi durdurmadan minimal invaziv yöntem ile yapılan mitral kapak tamiri ile sağlığına kavuştu.

SANKO'da Dünya Prematüre Günü

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ünal Sarıkabadayı, prematüre bebeklerin diğer bebeklere göre daha uzun süre hastanede kaldıklarını ve evde bakımlarının da çok önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep'te zayıflamak isteyen kişiler soluğu obezite kampında alıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) obezite kampında, 3 yılda yaklaşık 800 danışan toplamda bin 912 kilo zayıfladı.

Uzm. Dr. Demet Fırat Kaya: 'Çevresel faktörler diyabete neden olabilir'

Diyabetin dünyada milyonlarca insanı etkileyen kronik bir hastalık olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Demet Fırat Kaya, 'Hastalık genetik yatkınlık, yaşam tarzı seçimleri ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle ortaya çıkabilir'' dedi.

Uzm. Dr. Yusuf Dürmüş, diyabet hastalığı hakkında bilgi verdi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle Özel MMT Amerikan Hastanesi Dhiliye Uzmanı Dr. Yusuf Dürmüş, diyabet hastalığı ve önleyici tedbirler hakkında bilgi vererek, Türkiye'de 20 yaş üstü her 7 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu dile getirdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde bebeğe kalp ameliyatı yapıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde ilk kez bir bebeğe kalp ameliyatı yapıldı. Kalbinde pıhtı olan 2 kilo 400 gram ağırlığındaki bebek, açık kalp ameliyatının ardından sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edildi.

Prof. Dr. Aksoy, anjiyoda modern teknoloji hakkında bilgi verdi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Aksoy anjiyografi veya anjiyo işlemi hakkında bilgi verdi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü: 'Riskinizi bilin, önleminizi alın'

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, diyabet riskinin ve yapılması gerekenlerin bilinmesinin, diyabeti önleme, erken tanı ve zamanında tedavi için önemli olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Ceylan: 'Her beş bebekten birinde göbek fıtığı görülebilmektedir'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Ceylan, bebeklerde ve çocuklarda görülen göbek fıtığı hakkında bilgiler verdi.

Organ bağış haftası

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hemşirelik etiği mi, etik hemşire mi?

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında 'Bakımın Örtük Anlamı Umursamak', 'Hemşirelik Etiği mi, Etik Hemşire mi?' konulu konferans düzenlendi.

Uzm. Dr. Şan: 'Kızamıktan korunmak için aşı şart'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor E. Sibel Şan, son günlerde artış gösteren kızamık vakaları ile ilgili yaptığı açıklamada artışların en önemli sebeplerinden birinin artan aşı kararsızlığı ve aşı karşıtlığı olduğunu kaydetti.

SANKO Üniversitesi Hastanesi kadrosunu genişletiyor

SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosuna Nöroloji Uzmanı Dr. Fatih Demir de katıldı.

Şiddetli gece kaşıntısı uyuz belirtisi olabilir

Son zamanlarda uyuz vakalarında yaşanan artış endişeye neden olurken Gaziantep Özel Anka Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, çabuk bulaşan uyuzun tedavi edilmediği takdirde çeşitli komplikasyonlara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Dr. İlhami Kiki'den hematolojik kanserler ve kemik iliği nakli hakkında bilgi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Direktörü Hematoloji/ İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlhami Kiki, hematolojik kanserler ve kemik iliği nakli ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Türkmen:

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen, mevsim geçişleriyle birlikte vücutta ani sıcaklık değişimleri oluşumuyla, özellikle bağışıklık sistemi zayıf bireylerin hastalıklara yakalanma oranının arttığını söyledi.

Kalıcı körlüğe neden olan sinsi hastalık 'glokom'

Özel Hatem Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mete Güler, sinsi ilerleyen glokom hastalığıyla ilgili bilgiler verdi.

Akciğer Kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, ülkemizde ve dünyada akciğer kanserinin görülme sıklığının çok yaygın olduğunu söyledi.

Çocuklarda 14 günden uzun süren ishale dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Doktor Meltem Gülşan, çocuklarda kronik ishale dikkat çekerek, ishalin 14 günden uzun sürmesi durumunda bunun kronik veya persistan ishal olarak adlandırıldığını, kronik ishallerin sıklığının tüm dünyada yaklaşık yüzde 3 ile 20 arasında olduğunu söyledi.

Toplam 856 haber.