Sağlık

Sağlık Haberleri

Ameliyatsız kulak şekillendirme

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Hikmet Cilli, bebeklerde doğumsal kulak şekil bozukluklarının, doğum sırasında ve sonrasında görülebilen yaygın bir durum olduğunu söyledi.

Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Medical Point'te

Hekim kadrosunu güçlendirmeye devam eden Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal hasta kabulüne başladı.

ASKOM toplantısı Gaziantep ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) 8.Bölge 14. Toplantısı Gaziantep ev sahipliğinde İl Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet binasında geçekleştirildi.

Gaziantep Şehir Hastanesinde 15 günde 57 bin hastaya hizmet verildi

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ilk 2 haftalık süreçte 40 bin poliklinik, 17 bin de acil servis hastasına hizmet verildi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, bin 875 yataklı hastanede bin 450 hastaya servis yatışı, 455 hastaya yoğun bakım yatışı yapıldığını açıkladı. Şahin, 610 hastanın ise sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini vurguladı.

'Geçmeyen boğaz ağrısı, birçok hastalığın habercisi olabilir'

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, geçmeyen boğaz ağrılarının birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyledi.

Globaldent Clinic, Taksim'de son teknoloji ile donatılmış ağız ve diş sağlığı polikliniğinin kapılarını açtı

Diş Hekimi Şule Tuygun ve Diş Hekimi Cihan Dölek'in ortak girişimiyle hayata geçen modern diş polikliniği, En iyi tedavi, en güzel gülüşü getirir felsefesiyle Taksim bölgesinin sakinlerine ve diş sorunu yaşayan turistlere hizmet veriyor.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Ergen, Medical Point'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi modern ve uzman kadrosuna Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor İrfan Ergen'i dahil etti.

Hastaya uyutulmadan beyin tümörü ameliyatı yapıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Doç. Dr. Murat Ulutaş, 65 yaşındaki S.G'ye, bilinci açıkken ve konuşarak beyin tümörü ameliyatı yaptı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yıldız Medical Point'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız'ı kadrosuna dahil etti.

İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir

Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Gaziantep Özel Anka Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.

Koah ve astımla yaşam konferansı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü tarafından 'KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ve Astımla Yaşam' konulu halka açık konferans düzenlendi.

Kemik erimesini önlemenin yolları

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, vücudun temel kemik yapısındaki gizli tehlikenin osteoporoz olduğunu söyledi.

Hamilelik döneminde oluşan şeker hastalığına dikkat

Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Ülker, gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde anlamlı etkinlik

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin başta olmak üzere alanında uzman doktorlar meme kanserinde erken teşhise dikkat çekerek bilgiler verdi.

KETEM deprem bölgesindeki vatandaşların kanser taramalarını yaptı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde KETEM ve mobil mamografi aracı ile depremden etkilenen ilçelerde vatandaşların kanser tarama işlemi yapıldı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde halka açık konferans

SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü tarafından 'KOAH ve Astımla Yaşam' konulu halka açık konferans düzenlenecek.

Bebeklerde dar ayakkabı tercih edilmemeli

Liv Hospital Gaziantep Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nden Uzm. Dr. Saltuk Buğra Böke, bebeklerde ayakkabı kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Uzmanından şaşılığın tedavisi il ilgili açıklama

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgin şaşılığın tedavisinin mümkün olduğunu belirterek şaşılık tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Oğuzeli sağlık üssü oluyor

Gaziantep'in en hızlı gelişen bölgesi Oğuzeli ilçesi sağlık üssü oluyor. Oğuzeli Belediyesi tarafından yapılan imar değişikliğiyle depremde zarar gören Oğuzeli Devlet Hastanesi'ne 6 bin metre kare alan eklenirken ikinci bir hastane yapımı için de 16 bin metre karelik yer imar onayından geçti.

Toplam 856 haber.