Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy partisinden istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tek parti zihniyetinin bir utanç lekesini daha ortadan kaldırıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden İhya Edilen Ayasofya Fatih Medresesi Açılışı'nda yaptığı konuşmada, Bu açılışla sadece emanete sahip çıkmıyoruz, tek parti zihniyetinin bir utanç lekesini daha ortadan kaldırıyoruz dedi.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de

Bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 4 bakan yardımcısı görevden alındı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece ve Fatih Metin görevlerinden alınarak yerlerine Nihat Pakdil, İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki, Ebubekir Gizligider atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakan Derya Yanık’tan, “Bakan Yanık 15 Temmuz sorusunu yanıtsız bıraktı” iddialarına sert yanıt

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bazı basın yayın organlarında çıkan 'Bakan Yanık 15 Temmuz şehit ve gazilere yapılan yardım miktarını açıklamadı' iddialarına karşı 'Size rağmen, biz 'ettekraru ahsen velev kane yüzseksen' diyelim ve siz öğrenene kadar yılmadan tekrar edelim' ifadelerini kullanarak yardım miktarını açıkladığı eski TV programlarının görüntülerini paylaştı.

Gaziantep Büyükşehir yeni yardım tırını Ukrayna’ya gönderecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ukrayna'nın Gaziantep ile kardeş şehri olan Kharkiv'in Belediye Başkanı İgor Terekhov ile çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Milletvekillerinin illere göre dağılımını belirleyen YSK Kararı Resmi Gazete’de

Yüksek Seçim Kurulu'nun milletvekillerini illere göre dağılımını belirleyen kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ankara 3 seçim bölgesinden toplam 36, İstanbul 3 seçim bölgesinden toplam 98, İzmir 2 seçim bölgesinden toplam 28 ve Bursa 2 seçim bölgesinden toplam 20 milletvekili çıkaracak.Gaziantep 14 milletvekili çıkartacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan 6 muhalefet partisinin bildirisine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 muhalefet partisinin bildirisine ilişkin, 'Bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci, kendi yanınızdaki bir Büyükelçiyi, Avrupa Birliği Büyükelçisine gönderip redakte ettiremezsiniz' dedi.

Bakan Yanık: “Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahipleri için SYDV’lere yaklaşık 224 milyon TL ek kaynak aktardık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yaklaşık 224 milyon TL ek kaynak aktarıldığını açıkladı.

Ukrayna heyeti: “Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak görmek istiyoruz”

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında Dolmabahçe'de gerçekleşen görüşmelerin ardından açıklama yapan Ukrayna heyeti, 'Ukrayna egemenliği ve bütünlüğünü sağlayacak bir anlaşma için uğraşıyoruz. Görüşmeleri 2 hafta içinde devam ettireceğiz. Türkiye dahil birçok ülkeyi garantör olarak görmek istiyoruz denildi.

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşme sona erdi

İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleştirilen Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşme sona erdi.

İlçe Başkanı tutuklandı

Nurdağı İyi Parti İlçe Başkanı Bünyamin Tek içkili mekanda tartıştığı görevli memura mukavemet gösterince tutuklandı.

Milletvekili Seçilme Kanunu Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi

Milletvekili Seçilme Kanunu Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.

İçişleri Bakanı Soylu: “Alparslan Kuytul kökü dışarda olan bir adamdır”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Alparslan Kuytul kökü dışarda olan bir adamdır. Karşımızda hakikaten bir şaklaban var. Başka yerlerden talimat alan bir adam var' dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: “PKK ile görüşenler var, bizim tavrımız net”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 'PKK ile görüşenler var, bizim tavrımız net. Yeter ki oy gelsin, nasıl gelirse gelsin, gizli kapaklı görüşme bizim kitabımızda yok' dedi.

Jüri, 487 başvuru içinden 23 Nisan şarkısını seçecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle düzenlenen ve başvuruları tamamlanan '23 Nisan Şarkısı Söz ve Beste Yarışması' için jüri üyeleri değerlendirmelere başladı. Jüri, Meclis'e ulaşan 487 başvuru içinden 23 Nisan şarkısını seçecek.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Rabia ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan'daki ziyaretinde Hac ve Umre Bakanı Tevfik er Rabia ile bir araya geldi.

Bakan Karaismailoğlu gün doğumunda 1915 Çanakkale Köprüsü’nde yürüdü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gün doğumunda 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden yürüyerek Avrupa'dan Asya'ya geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sağlık çalışanlarına 5 müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordroyla ödenmesi temin edilecektir. Merkezi yönetim bütçesinden performans ödemeleri için ilave kaynak aktarılarak sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacak. Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır dedi.

Toplam 846 haber.