Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Bakan Yanık: “Mayıs ayına ilişkin üç nakdi sosyal destek programımız ile 295 milyon TL ödeme yapıyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Mayıs ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra üç nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 295 milyon TL ödeme yapıyoruz' dedi.

Bakan Akar beraberindeki komutanlarla sınır hattına gidiyor

Pençe Kilit operasyonunda teröristlerin hain saldırısında üç askerin şehit olmasının ardından bölgedeki karadan ve havadan operasyonların devam ettiği, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gittiği öğrenildi.

Bakan Kirişci, "Bin 147 adet yangın Türkiye’nin 54 bölgesinde aynı anda oldu 731’i aynı gün söndürüldü"

2022 yılı 'Orman Yangınları Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'na Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci katıldı. Bakan Kirişci, orman yangınlarına karşı alınan tedbirlerle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: “15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiği haberleri uydurma”

Sığınmacılara yönelik toplu vatandaşlık iptaliyle alakalı gündemde yer alan haberlerin gerçek dışı olduğunu belirten İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, '15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiği haberleri de uydurma' dedi.

Milletvekili Koçer’den Pençe Kilit gazisine hastanede ziyaret

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Operasyonunda terör örgütü ile yaşanan çatışmada gazi olan Gaziantepli P. Uzman Çavuş Serdar Ağdaş'ı tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanlarıyla ilgili talimatını yineledi, çalışmalara hız verilmesini istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanları sorununun çözümü için belediye başkanlarına verdiği talimatı yineledi. Çalışmalar çerçevesinde 81 ile barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak. Yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bu merkezlerde rehabilite edilecek.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: "Türkiye’deki barajların coğrafyamızda kum ve toz fırtınalarına neden olduğu iddiaları bilimsellikten uzaktır"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'deki barajların coğrafyamızda kum ve toz fırtınalarına neden olduğu iddiaları bilimsellikten uzaktır dedi.

TBMM’de FETÖ tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) FETÖ tartışması yaşandı.

Bakan Soylu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı

Bakan Soylu: 'Bugüne kadar kriterlerini sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'dir.'

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce’den İBB binasında yakalanan teröristle ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, terör örgütü PKK mensubu Şafak Duran'ın dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasında yakalanarak gözaltına alınmasıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

DEVA Partisi lideri Babacan, partisinin 2023 seçimlerine kendi logosuyla gireceğini bildirdi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin önümüzdeki seçimlere kendi logosuyla girme kararı aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanını tehdit edemezsiniz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Demokratik hukuk devletinde halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanını tehdit edemezsiniz. Bu, milletin hür iradesine hakarettir. Bu, suçtur. Özlemini duyduğunuz vesayetçi sistem yok artık. Demokrasiyi içselleştirin' dedi.

Devletin zirvesi Anıtkabir’de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102'nci yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

AK Parti’li Özkan’dan Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesi ile ilgili açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektriğinin kesilmesi ile ilgili, 'Bu tiyatronun arka planına girmek gerek. Elektriği kesmeye gelen görevlilerin videosu çekilmiş video amatör çekim değil büyük bir prodüksiyon içerisinde kaliteli çekilmiş' dedi.

BBP Genel Başkanı Destici: “Bize Esed ile görüşme teklifi geldi, biz devletimizle istişare ederek gitmedik”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Bize Esed ile görüşme teklifi geldi. Bazı partiler gitti Esed ile görüştüler. Biz devletimizle istişare ederek gitmedik' dedi.

Şentop’tan sosyal medyadaki tartışmaya ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Sosyal medyadaki tartışmayı kapattım. Bu konuyu kapatmam ama herkes siyaset yapacak olurda bunu usulüyle ahlakına uygun yapmalı. Bizim geleneğimizin aynı görüşten gibi davranan, bazı yerlere cevap yetiştirerek kendilerine güç elde ettiğini düşünenler, şahsi çıkarları için kullanmaya yelteniyorlar' dedi.

Bakan Akar Pençe-Kilit Operasyonundaki son durumu açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Şu ana kadar sabah itibariyle toplam 30 terörist etkisiz hale getirilmiş bulunuyor' dedi.

Bakan Çavuşoğlu’ndan İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin, 'İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'yi arasam bana 2 saat hikaye anlatacak. Gıyabında söylüyorum ama kusura bakmasın. Ne diyecek 'İfade özgürlüğü, bizim ülkemizde özgürlük var.' PKK'ya sahip çıkarken de böyle söylüyor dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik hadsizce saldırıyı lanetliyorum”

İsveç'te İslam düşmanı ırkçı gruplar tarafından Kur'an-ı Kerim'e yönelik hadsiz ve provokatif bir şekilde gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 'Uluslararası toplumu bu yapılarla bilinçli bir ortak mücadeleye davet ediyorum' dedi

Toplam 846 haber.