Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep'te sanat dolu günler başladı

Gaziantep'in ilk sanat festivali olma özelliği taşıyan GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Devlet Tiyatrosu Şehit Kamil Sahnesi'nde gerçekleşen muhteşem bir konserle başladı. Açılış konserinde Çukurova Symphonic Project, Türkiye'nin en önemli tenorlarından Hakan Aysev'in solistliğinde sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Festival 8 Ekim'e kadar klasik müzik konserleri ve çağdaş sanat sergilerinin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla devam edecek.

Gaziantep Büyükşehir, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde farkındalığa dikkat çekti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde farkındalık oluşturmak ve çocuklara hayvan hakları konusunda bilgilendirmek için etkinlik düzenledi.

Hayatın renkleri temalı resim sergisi

Ressam Ayşe Arkün'ün, akrilik boya tekniğiyle yaptığı soyut figüratif eserlerinden oluşan 'Hayatın Renkleri' temalı resim sergisi, 6 Ekim Cuma günü SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Fadıloğlu, ailelerin talepleri dinledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde engelli ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ailelerle sohbet eden Fadıloğlu, ailelerin taleplerini dinledi.

GASMEK eğitimleri ile meslek sahibi oldular

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (GASMEK) bilgisayarda hızlı klavye kullanımı eğitimi alan 36 kursiyerler yapılan sınavda başarı göstererek meslek sahibi oldu.

Gaziantep'te yağmur etkili oldu

Gaziantep'te aniden bastıran ve etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Galle Park'ta sonbahar şarkıları söylendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Galle Park'ta Grup Yolkestra tarafından 'Galle Park Sonbahar Konserleri' düzenlendi.

Gaziantep'te Afet Haberciliği ve Kriz İletişimi Eğitim programı düzenlendi

Gaziantep'te, Afet Haberciliği ve Kriz İletişimi Eğitim programı düzenlendi.

Ergül'ün Sanko Sanat Galerisi'nde açtığı sergi devam ediyor

Samsunlu ressam Melek Yıldız Ergül'ün, 15 Eylül 2023'te SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı 'Zamana Dokunmak' temalı 'Amazon Kadınlar' resim sergisi devam ediyor.

Şahinbey tesislerine kursiyer olarak geldi eğitimci olarak kaldı

Şahinbey Belediyesine bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi'ne kursiyer olarak gelen Zeliha Kılıç aldığı eğitim sonrasında aynı tesiste eğitimci olarak kaldı.

GastroANTEP Festivali'nde müzelere ziyaretçi akını

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müzeleri, 16-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde 30 bin kişi ziyaret etti.

Kandil Gecesi Büyükşehir camilerde ikramda bulundu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mevlid Kandili dolayısıyla 20 bin kişiye lokma tatlı ve süt ikram etti.

Gastroantep Kültür Yolu Festivali'ne 1 milyon 200 bin ziyaretçi katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde 16-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve 9 gün süren GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'ne yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi katıldı.

Tahmazoğlu, 'Daha güzel bir Şahinbey için çalışıyoruz'

Şahinbey Belediyesi, Şahinbey İlçesi'nde vatandaşın daha rahat bir yaşam sürmesi için yeni projelere imza atarken, mahalle ziyaretleri ile de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Depremler sonrası Gaziantep'te 16. yüzyılda yapılan caminin terazisi kaydı

Gaziantep'te 16'ncı yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Bostancı Camii'nde bulunan döner deprem terazilerinden biri, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremlerde hasar aldı.

Avrupa Hareketlilik Haftasının son gününde farkındalık yürüyüşü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde 1 hafta boyunca düzenlenen etkinliklerin son gününde 'Arabasız Gün' temasıyla bisiklet ve scotter sürüşü ve yürüyüş yapıldı.

Şahinbey'de Ahilik Haftası pilav dağıtarak kutlandı

Şahinbey Belediyesi 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Ulu Cami önünde pilav dağıtımı gerçekleştirdi.

GastroANTEP festivalinde Ebru Yaşar coşkusu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde lezzetin sanatla buluştuğu GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nde Ebru Yaşar Gazi şehirliler için şarkılarını söyledi.

GastroANTEP çocuklara da unutulmaz anlar yaşatıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığının iş birliğinde gerçekleştirilen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali çocuklar için dolu dolu etkinliklerle devam ediyor.

Toplam 1042 haber.