Eğitim

Eğitim Haberleri

Minikler, Kış Şenliği'nin tadını çıkarttı

Şehitkamil Belediyesi, Temel Cimnastik ve Geleneksel Çocuk Oyunları Akademisi eğitim programı kapsamında düzenlediği 'Kış Şenliği' ile geleceğin şampiyonlarını renkli bir etkinlikte buluşturdu. Organizasyon, tematik odaklı eğitim modeliyle sporu eğlenceyle birleştirirken, takım çalışmasına sporcu anneleri de ortak oldu.

Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2023

SANKO Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurulu'nca (YÖK) Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında gerçekleştirilen 'İş Dünyasının, Mezunların Yeterliliklerine İlişkin Memnuniyet Oranı' kategorisinde birinci sırada yer aldı.

Aile Akademisi için imzalar atıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki üniversiteler, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantep Barosu, kolluk kuvvetleri iş birliğinde, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Türkiye'de bir ilk olan 'Aile Akademisi' için protokol imza töreni düzenlendi.

Tahmazoğlu Mesleki Eğitim öğrencileri ile bir araya geldi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent Sanayi Sitesi'nde her ay 600 TL destekte bulunduğu Mesleki Eğitim öğrencileri ile bir araya geldi.

100. yıl temasıyla sanatını icra eden öğrenciler ödüllendirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu'nun 100'üncü yıl dönümü temasıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilirken, başarılı olan bin 320 sporcuya da spor malzemesi desteği verildi.

SANKO Eğitim Kurumları 'Tadımlık Ders' etkinliğinde buluştu

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencileri, öğretmenleri Dicle Direkçi, Meryem Özkan ve Hakan Güven eşliğinde Tadımlık Ders etkinliği kapsamında SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Sürdürülebilirlik Projeleri HKÜ'de yarıştı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksek Okulu, Bankacılık ve Sigortacılık Programı ve Genç Finansçılar Öğrenci Topluluğu tarafından, 'Birleşmiş Milletler Sürdürebilirlik Hedefleri' kapsamında problemlere pazarlama bilimi enstrümanları ile çözüm bulmak amacıyla proje yarışması düzenlendi.

Genç iş insanlarına ilk yardımın püf noktaları anlatıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Kadınlar Kurulu Sosyal İlişkiler ve Eğitim Komisyonu tarafından, sosyal sorumluluk projesi kapsamında dernek üyelerine ilk yardımın püf noktaları anlatıldı.

Genç ve dinamik yöneticiler, işletme bölümü öğrencileri ile buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İşletme Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen İş Zirvesi'23 (Business Summit'23) programında, iş dünyasının genç ve dinamik yöneticileri tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Fadıloğlu'ndan sınav öncesi ortaokul ve lise öğrencilerine moral

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz yapılan deneme sınavı öncesi öğrencileri ziyaret ederek başarı diledi. Yaklaşık 35 bin öğrenciye yönelik eş zamanlı deneme sınavı yapıldığını belirten Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız, çocuklarımızın burada hem sınav deneyimlerini artırmak hem de sınav sonuçları neticesinde hangi konuda eksiklikler görüyorlarsa ona göre yönelmelerini sağlamak' dedi.

SANKO Okulları NASA Buluş Şenliğinden üç ödülle döndü

SANKO Okulları, NASA-JPL Invention Challenge 19'uncu Buluş Şenliği'nden üç ödülle döndü.

Şahinbey tesislerinde el emeği göz nurları sergilendi

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Selçuklu Gençlik Merkezi'nde eğitim gören kursiyerler el emeği göz nuru çalışmalarını sergilediler.

Psikoloji Gündem'inde zorbalık konusu masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından bu yıl 'zorbalık' teması ile 21. 'incisi düzenlenen 'Psikoloji Gündemi', HKÜ öğrencilerinin yanı sıra Gaziantep ve çevre illerden psikolog ve rehber psikolojik danışmanların katılımı ile gerçekleştirildi.

MEB’den mevzuatta yer almayan ‘sınıf annesi’ için okullara uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı, mevzuatta yer almayan 'sınıf annesi' uygulaması hakkında illere yazı göndererek uyarıda bulundu.

Türkiye'nin ilk 'Yapay zeka ve prompt mühendisliği' etkinliği gerçekleştirildi!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yazılım Öğrenci Topluluğu ve OSB Teknokent öncülüğünde düzenlenen Türkiye'nin ilk Yapay Zeka ve Prompt Mühendisliği Hackathonu: 'PROMPT HACKATHON'23' hafta sonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 80 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi. Etkinlik, Cuma günü saat 17.00'da yarışmacılara özel bir panel ile başladı ve 14 takımın katılımıyla kesintisiz 48 saat süren bir maraton şeklinde devam ederek, Pazar günü saat 17.00'da sonuçların açıklanması ile sona erdi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni

SANKO Üniversitesi, Tıp Fakültesine 2023-2024 eğitim-öğretim yılında katılan geleceğin doktorlarına 'Beyaz Önlük Giyme' töreni düzenledi.

SANKO Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı açılışı

SANKO Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı, Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri İstanbul'u mercek altına aldı

İstanbul'da bulunan Türkiye'nin en prestijli liselerini ziyaret eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencileri ziyaret ettikleri liseleri yakından tanıma fırsatı bulurken bu liselerde öğrenim gören öğrencilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

SANKO Okulları öğrencilerinin yüzme başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okullar Arası Gençler Yüzme İl Birinciliği Müsabakası'nda çeşitli kategorilerde 11 altın, 32 gümüş ve 10 bronz olmak üzere toplam 53 madalya kazanarak önemli başarıya imza attı.

Toplam 849 haber.