Eğitim

Eğitim Haberleri

GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi bilgilendirme toplantısı düzenledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Erasmus+ İkili Anlaşmalarının arttırılması ve Erasmus+ programının dijitalleşmesi sürecine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınmasına ilişkin KPSS-2024/3 tercih kılavuzunu yayımladı.

Kadınlardan ebru sanatına yoğun ilgi

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde açılan ebru sanatı kursuyla kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış oldukları birbirinden güzel ebru sanatıyla günün stresini atıyorlar. Ebru sanatını tüm ince ayrıntılarına kadar öğrenen kursiyerler, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti anlattılar.

Erdem Koleji yıldızları parlıyor

Okullar arası Türkiye Karate Şampiyonası İl seçmesinde Erdem Koleji öğrencilerinden; Alper Gencer, yıldızlar kategorisinde 'kata' dalında üçüncü ve 'kumite' alanında birinci olurken, Anıl Umut Ok ise Yıldızlar kategorisinde 'kumite' il ikincisi oldu.

Çocukların ekran bağımlılığına dikkat

Dijitalleşen çağda ekran bağımlılığının çocuklar için büyük bir tehlike olduğuna dikkati çeken Psikolojik Danışman Saliha Bilgiç, 2 yaş sonrasında bir günde ekran karşısında geçirmesi gereken maksimum sürenin çocukların yaşının 10 dakika ile çarparak hesaplanması gerektiğini söyledi.

Oyun yazarı Refik Erduran doktora tezine konu edildi

Kaleme aldığı 60 oyunla Türk tiyatrosunun en verimli yazarlarından olan Refik Erduran doktora tezine konu edildi.

SANKO Okulları öğrencisi satrançta il üçüncüsü oldu

SANKO Okulları öğrencisi Ali Emre Akyılmaz, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep Satranç İl Temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 'Gaziantep İl Birinciliği Satranç Turnuvası'nda üçüncü oldu.

Kazada vefat eden İHA muhabirlerinin isimleri çok amaçlı salonda yaşatılacak

Gaziantep'te 20 Ağustos 2022 günü meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybeden İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver anısına kentteki bir köy okulunda çok amaçlı salon ve kütüphane açıldı.

Öğretmen talep etti, dersi Fadıloğlu anlattı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Empati İlkokulu 3. sınıf öğrencilerine, 'Yerel Yönetimler' konusunu anlattı. Başkan Fadıloğlu, öğrencilerin tüm sorularını da yanıtladı.

GİBTÜ'de yenilikçi bir dokunuş makine laboratuvarı faaliyete açıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Makine ve Metal Teknolojisi, Makine Programı Bölümü'nün makine laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, yeni laboratuvarın öğrencilerin eğitim kalitesini artıracağını söyledi.

Teknoloji bağımlılığına, geleneksel çocuk oyunlarıyla tedbir alındı

Şehitkamil Belediyesi, teknoloji bağımlılığı ve obezite başta olmak üzere hareketsiz yaşamın beraberinde getirdiği sağlık sorunlarına geleneksel oyunlarla tedbir alacak. Proje kapsamında ilçe genelindeki müstakil anaokullarına oyun setleri ve okul öncesi döneme hitap edecek içerikte spor malzemeleri armağan edecek.

GÜDKAF'24 Kariyer Fuarı'nda HKÜ rüzgarı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) paydaş üniversite, Kalyon Holding'in ana sponsor olduğu Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı (GÜDKAF'24), Yetenek Her Yerde teması ile kapılarını gençlere açtı.

GİBTÜ'den 'Yapay Zeka Çağında: Dijital Medya ve Siber Güvenlik' paneli

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ) Yapay Zeka Çağında: Dijital Medya ve Siber Güvenlik paneli düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, yapay zekanın dijital medya alanında yeni bir çağ oluşturduğunu kaydetti.

SANKO Okulları öğrencisi okçulukta il birincisi oldu

SANKO Okulları öğrencisi Egemen Çomak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde SANKO Holding Kurucusu merhum Sani Konukoğlu anısına düzenlenen '2. Gazi Oyunları Okçuluk Müsabakası'nda il birincisi oldu.

Şehitkamil'de Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması düzenlendi

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması düzenlendi. 90 ortaokuldan finale kalan 4 ortaokul, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti.

Rektör Dereli, İhracat Seferberliği Zirvesi'nde İhracat Ekosisteminde üniversitelerin rolünü anlattı

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen, iş dünyası ve ihracattaki son gelişmelerin masaya yatırıldığı Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Doğal Afet ve Savaş Durumlarında Paramediklerin rolü HKÜ'de konuşuldu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksekokulu, İlk ve Acil Yardım Programı ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Doğal Afet ve Savaş Durumlarında Paramedikler' programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Minikler, Kış Şenliği'nin tadını çıkarttı

Şehitkamil Belediyesi, Temel Cimnastik ve Geleneksel Çocuk Oyunları Akademisi eğitim programı kapsamında düzenlediği 'Kış Şenliği' ile geleceğin şampiyonlarını renkli bir etkinlikte buluşturdu. Organizasyon, tematik odaklı eğitim modeliyle sporu eğlenceyle birleştirirken, takım çalışmasına sporcu anneleri de ortak oldu.

Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2023

SANKO Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurulu'nca (YÖK) Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında gerçekleştirilen 'İş Dünyasının, Mezunların Yeterliliklerine İlişkin Memnuniyet Oranı' kategorisinde birinci sırada yer aldı.

Toplam 828 haber.