Eğitim

Eğitim Haberleri

GAÜN YÖK’ün Sanal Fuarı’nda

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ikincisi düzenlenen ve Türkiye'nin yükseköğretim kurumlarının yer aldığı en kapsamlı sanal fuar niteliği taşıyan Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2021'de, Gaziantep Üniversitesi yerini aldı.

Gaziantep Liseleri 2021 Taban Puanları Yüzdelik Dilimleri

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından veliler ve öğrenciler Gaziantep’teki liselerin yüzdelik dilim ve puanlarını merak ediyor.

GAÜN Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi mezunlarının kep atma sevinci

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Corona Virüs (COVİD-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlerle düzenlenen 2020-2021 Akademik Yılı mezuniyet töreninde 25 öğrenci mezun oldu.

Şehitkamil’de liseler arası bilgi yarışması düzenlendi

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğince liseler arası bilgi yarışması düzenlendi. Finale kalan 4 lise, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. Yarışma sonrası dereceye giren okullara ve öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Öğrencilerin karne hediyeleri ve YKS kitapçıkları Şehitkamil’den

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilere yönelik 2021 YKS (TYT, AYT, YDT) Bilgilendirme Kitapçığı ile oyun merkezi ve lunapark biletleriyle ilgili 2 protokolü Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile birlikte imzaladı.

Vali Gül müjdeyi verdi.Haziran ayında hizmete giriyor

Gaziantep Valisi Davut Gül Kredi Yurtlar Kurumuna ait Gaziantep'te yapımı devam eden yurtları gezdi.

Gaziantep’te görme engelli öğrencilere özel kütüphane açıldı

Gaziantep'te 67 yıl önce kurulan GAP Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nda braille alfabesinden oluşan özel kütüphane açıldı.

Şahinbey’den Teknofest’e katılacak okullara destek

Eğitime önemli desteklerde bulunan Şahinbey Belediyesi, proje okulu olan ve Teknofest'e hazırlanan okullara atölyeler ve kütüphaneler açarak desteklerini sürdürüyor.

Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı kademeli normalleşme kararı çerçevesinde, İstanbul'da ortaokul ve lise öğrencileri de yüz yüze eğitime başladı. Öğrencilerin yaşadığı heyecan drone ile havadan görüntülendi.

Gaziantep Üniversitesi ve Besni Belediyesi’nden İlçedeki Suriyeli Göçmenlere Yönelik Türkçe Eğitimi ve Entegrasyon Desteği

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Türkçe Öğretimi ve Uygulama Merkezi (TÖMER) GAÜN Göç Enstitüsü ile Adıyaman Besni Belediyesi arasında yapılacak olan 'İlçedeki Suriyeli Göçmenlere Yönelik Türkçe Eğitimi ve Entegrasyon Desteği' konulu proje için Besni Belediyesi ev sahipliğinde ilk toplantı gerçekleşti.

ŞSM’de yetenek sınavına hazırlık kursu açıldı

Konservatuar bölümü ve güzel sanatlar lisesine hazırlanan öğrenciler, yetenek sınavlarına Şehitkamil Sanat Merkezi'nde hazırlanıyorlar. Kursta öğrencilere, yetenek sınavları programı içerisinde yer alan tek ses, çift ses, üç ses, dört ses, ezgi tekrar, ritim tekrar gibi eğitimler veriliyor.

Şehitkamil’de 3 ay içerisinde 6 kütüphane açılacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat Gençlik Kütüphanesi ve Bilim Merkezi'nin son durumunu yerinde inceledi. Başkan Fadıloğlu, 'Mevcutta 21 tane gençlik kütüphanemiz vardı. Şu anda fiilen inşaatı devam eden 6 tane kütüphane inşaatımız da inşallah yaklaşık 3 aya kadar milletimizin hizmetine girmiş olacak' dedi.

“17 Mayıs 2021 Pazartesi günü uzaktan eğitim yapılacak”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitime ara verileceğini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, kamu çalışanlarının idari izinli sayıldığı 10-11 ve 12 Mayıs'ta uzaktan eğitime ara verileceğini açıkladı

GAÜN’e engelsiz üniversite ödülü

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen 2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerini kazanan üniversiteler belli oldu. Buna göre Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 'Meknda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) ile Eğitimde Erişilebilirlik(Yeşil Bayrak)' ödüllerinin yanı sıra 2021 Yılı Eğitiminde Erişilebilirliğe adayı olmaya hak kazandı.

Üniversite öğrencilerine mesleki nitelik kazandıracak protokol

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu arasında öğrencilerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Özel eğitim alanında öğretmen yetiştirme

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Özel Eğitim Topluluğu tarafından düzenlenen ''Özel Eğitim Alanında Öğretmen Yetiştirme ve Mesleki Gelişim'' konulu seminere, Amerika Birleşik Devletleri Saint Mary of the Woods College'den Doç. Dr. Suad Sakallı Gümüş konuk oldu.

HKÜ’de medya okuryazarlığı ve söylem analizi webinarı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İletişim Fakültesi, düzenlediği Webinar serisine bir yenisini daha ekledi. Ele aldığı güncel konular ile öğrencilerini çok yönlü gelişim imkanı sunan iletişim fakültesi 'Medya Okuryazarlığı ve Söylem Analizi' konusu ile HKÜ Öğretim Görevlisi Bilge Kalkavan'ı konuk olarak ağırladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması:

Düzce'de, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimde katılımı arttırmayı hedeflediklerini belirterek, 'İstiyoruz ki önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitime çok daha yüksek katılımlı şekilde devam edelim' dedi.

Toplam 878 haber.