Eğitim

Eğitim Haberleri

Gaziantep’te LGS’de ilk 50’ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediyesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) Gaziantep'te ilk 50'ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.

Şahinbey’de çocuklara trafik parkları

Şahinbey Belediyesi çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla Şahinbey Parkı'na ve Yeşilvadi Millet Bahçesine trafik parkları yapıyor.

Şahinbey’de 15 okula tasarım ve beceri atölyesi yapılacak

Şahinbey Belediyesi, 'Benim Atölyem' projesi ile 7 lise, 8 ortaokula Tasarım ve Beceri Atölyeleri yapmak için İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte protokol imzaladı.

GAZİANTEP'TE 12 BİN ÖĞRENCİNİN YEMEĞİ BU OKULDA PİŞİYOR

"Kendi yemeğimizi kendimiz yapıyoruz." diyerek kolları sıvayan Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 6 ilçedeki çoğu taşımalı eğitim gören arkadaşları için her gün 3 çeşit yemek hazırlıyor.

Şahinbey Belediyesi’nden 50 bin öğrenciye 80 TL değerinde kitap hediye çeki

Şahinbey Belediyesi, 'Şahinbey'de Kitap Günleri Fuarı'nda öğrencilere istedikleri kitapları ücretsiz alabilmeleri için alışveriş çeki hediye ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrencilere yardımcı kaynak desteği

Milli Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırma kararı aldı.

Şahinbey’de 8 gün sürecek olan Kitap Günleri başlıyor

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve pek çok ünlü yazar, sanatçı ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Şahinbey Kitap Günleri, lansman toplantısı ünlü Türk Tarihçi Profesör Doktor İlber Ortaylı'nın katılımıyla yapıldı.

Başkan Şahin konaklama ihtiyacı giderilen öğrencilerle buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üniversitelilerin konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla tahsis ettiği üç tesisten yararlanan öğrencileri ziyaret ederek onlarla tanıştı.

Şehitkamil Belediyesinden ana sınıfı öğrencilerine destek

Şehitkamil Belediyesinin sağladığı eğitim imkanından yararlanan 900 ana sınıfı öğrencisine kırtasiye malzemeleri ve oyuncak seti armağan edildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Valisi Davut Gül ile birlikte öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Yeni dönemde 11 bini aşkın kursiyer faydalanacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'ndan (GASMEK) yeni eğitim döneminde 11 bin 126 kursiyer faydalanacak.

Şehitkamil’de 3 ayda 2 bin 835 öğrenciye trafik eğitimi verildi

Şehitkamil Belediyesi tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin uygulamalı trafik eğitimi almaları adına yaklaşık 3 ay önce hizmete açılan Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler devam ediyor. Teorik ve uygulamalı trafik kuralları eğitimi verilen Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı'ndan bugüne kadar 2 bin 835 öğrenci yararlandı.

Yeni atanan öğretmenlere hediye sürprizi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesine atanan yaklaşık 600 öğretmene, çeşitli hediyelerin yer aldığı bir çanta verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımıza en iyi eğitim vermekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salgın halen devam ediyor. Ama artık çocuklarımızı okullarından uzak bırakma lüksümüz de kalmadı. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımızı akranları ile en iyi eğitim öğretimi vermekte kararlıyız dedi.

Halı tasarımında yetenek sınavı ile öğrenci alınacak

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde Halı tasarımı Anasanat Dalı açıldı. Bölüme alınacak öğrenciler ise yapılacak özel yetenek sınavı ile belirlenecek.

Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Özer: Artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur.

80 Öğrenci kent arşivende çevrimiçi staj yapma fırsatı yakaladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Kent Arşivi, Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) ile Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) iş birliğinde gerçekleşen 'Bilgi ve Belge Yönetimi Öğrencileri Çevrimiçi Staj Projesi' kapsamında Türkiye'de iyi kütüphane ve arşiv örneği olarak gösterilerek 80 öğrenciye staj eğitimi verdi.

Ziya Selçuk: “Gün gelir bu sıfatlar silinir, geriye yine ‘öğretmen’ kalır”

Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Ben bir öğretmenim. Öğretmen yeri gelir, ailenizden biri olur. Yeri gelir, arkadaşınız, sırdaşınız, yol arkadaşınız olur. Yeri gelir, rehber olur; yeri gelir, bakan olur. Gün gelir bu sıfatlar silinir, geriye yine 'öğretmen' kalır' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim bakanı istifa etti; yerine yardımcısı atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakanlığına Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı.

Bakan Selçuk: “Telafide yeni dönem başlıyor”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla telafide yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Bakan Selçuk, 'TRT EBA öğretmenlerimiz, geçen yıldan hatırlatmalarla çocukları yeni döneme ısındıracak bir hafta sonu kuşağı hazırladı' dedi.

Toplam 878 haber.