Eğitim

Eğitim Haberleri

YÖK Başkanı Saraç: “Ülkemizdeki her bir üniversiteye ait ‘2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nu bugün yayınlandı”

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 'YÖK'te oluşturduğumuz komisyon marifetiyle hazırlanan, ülkemizdeki her bir üniversiteye ait '2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'nu bugün yayınlayarak kamuoyu ile paylaştık' dedi.

Şahinbey Belediyesi’nden tablet desteği

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın katkısı ile Gaziantep Valiliği'nin koordinesinde ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan 60 bin tablete Şahinbey Belediyesi de destekte bulundu.

Rektör Prof. Dr. Özaydın, Suriye’yi yeniden inşa edecek bir eğitim ordusu kurmak istiyoruz

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Suriye Güvenli Bölgelerde yükseköğretim ve eğitim faaliyetlerine katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, 'Ayakları yer basan projelerle Suriye'nin güvenli bölgelerinde bir kampüs mantığında eğitim ordusunu kurmak istiyoruz' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “Temel eğitimde fırsat adaleti çok kritik”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziantep'te toplanan 60 bin tabletin dağıtım törenine video konferans yoluyla katıldı. Bakan Selçuk yaptığı konuşmada canlı derslere dikkat çekerek, 'Temel eğitimde fırsat adaleti çok kritik' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk uyardı:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocukların hafta içi her gün 3 saatlik izni olduğunu hatırlatarak, Fiziksel aktiviteyi sağlayamazsak ileride çok zorlanacağız dedi.

Şahinbey’de öğrencilere bir destek daha 209 bin adet

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği'nin öncülüğünde ortaokul ve lise öğrencilerine 209 bin adet soru bankası desteği verecek.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi 15 Şubat 2021’de başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinin 3 hafta olacağını ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Bakan Selçuk: “Dağıtımını sürdürdüğümüz 500 bin adet tablet bilgisayarın tamamını, Ocak ayı sonuna kadar öğrencilerimize ulaştırmış olacağız”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'EBA portalını kullanım ve canlı derslere katılım konusunda cihaz ve internete erişim sıkıntısı yaşayan çocuklarımız için yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları, sivil inisiyatifler tarafından sağlanan desteklere ilave olarak tedarik ettiğimiz ve dağıtımını sürdürdüğümüz 500 bin adet tablet bilgisayarın tamamını, resmi veriler doğrultusunda oluşturulan öncelik sırasına göre Ocak ayı sonuna kadar öğrencilerimize ulaştırmış olacağız' dedi.

Öğrenciler Sokak Hayvanlarına Umut Oldu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi kapsamında hazırladıkları “Sokak Hayvanlarına Umut Ol” adlı projeyi hayata geçirip, sokak hayvanları için yuva ve mama yardımı yaparak bu konuda farkındalık oluşturdular.

Engelsiz eğitim için “hak temelli” tez çalışmasına ödül

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Eğitim Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı 2020 Yılı mezunlarından Ahmet Nedim Gündoğar'ın ''Yükseköğretime Devam Eden Görme Engelli Öğrencilere Yönelik Öğretimsel Uyarlamalar Hakkındaki Görüşler'' başlıklı tez çalışması, ödüle layık görüldü.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “Eğitimin her kademesinde yabancı dil becerilerine gerekli yatırımı yapmak, stratejiler geliştirmek bizim için milli bir ödev”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Biz yabancı dil eğitiminin; ekonomik kalkınmamız, bilim ve teknolojide ilerlememiz, kültür ve sanatta gelişmemiz için kısacası hayalini kurduğumuz geleceğimiz için olmazsa olmaz olduğunun bilincindeyiz. Bu saiklerle eğitimin her kademesinde yabancı dil becerilerine gerekli yatırımı yapmak, stratejiler geliştirmek bizim için milli bir ödev' dedi.

Fatma Şahin, Gaziantep’te EBA’ya ulaşamayan öğrenci kalmayacak

Gaziantep Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. nin merkezini ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı , EBA üzerinden eğitim alan öğrencilerin sıkıntı yaşadığı 25 noktada altyapı güçlendirme çalışması başlattıklarını söyledi.

Pandemi bilimsel eğitimleri engelleyemedi

Geleceğin bilim insanlarının yetişmesi amacıyla Şehitkamil Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Bilim Şehitkamil'deki eğitim faaliyetleri, pandemi dolayısıyla online olarak yapılmaya başlandı.

Yüksek Öğrenim Burs/Kredi başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı Yüksek Öğrenim Burs/Kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencileri için eğlenceli bir kitap hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin Türkçe dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek için eğlenceli bir kitap hazırladı.

Uluslararası örnekler ile yapay zeka ve eğitim uygulamaları

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, 'Yapay Zek ve Eğitim Uygulamaları' konulu disiplinler arası bir webinar serisine imza attı. Zoom video konferans platformundan gerçekleşen ve eşzamanlı olarak Youtube'da canlı yayınlanan webinarlarda yapay zek, uluslararası düzeydeki uygulamalı örneklerle ele alındı.

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde

Gaziantep Üniversitesi’nden (GAÜN) 15 öğretim üyesi, dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan Plos Biology Dergisi’nde yayımlanan “Dünyanın en etkili bilim insanları” listesinde yer aldı.

Hafta sonu yapılacak sınavlar ertelendi

MEB: 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Covid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir. İlgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemeler, ayrıca duyurulacaktır.

Meslek Liseleri, Ekonomiye 10 Ayda 330 Milyon Lira Katkı Sağladı

Meslek liseleri, yeni tip Koronavirüs salgınına rağmen üretim kapasitesini geçen yılın aynı dönemine göre %artırarak ekonomiye, 10 ayda 330 milyon liralık katkı sundu.

Toplam 878 haber.