Eğitim

Eğitim Haberleri

Şehitkamil’e 4 yeni kütüphane daha kazandırılacak

Eğitim alanında gerçekleştirdiği yatırımlarla öğrencilerin akademik başarılarına büyük katkı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçeye yakın zaman içerisinde 4 kütüphane daha kazandıracakları müjdesini verdi. Başkan Fadıloğlu, 8 Şubat, Gaziler, Eyüp Sultan ve Umut Mahallesine yapılacak kütüphanelerin en kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulacağını söyledi.

Şehitkamil’de on parmak F klavye kullanım kursu başladı

Şehitkamil Belediyesi tarafından gençlere yönelik açılan on parmak f klavye kullanımı kursları, büyük ilgi görüyor. Toplamda 30 gün eğitim alacak kursiyerler, kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikası sahibi olacaklar.

Düşük ve orta riskli bölgelerde yüz yüze eğitim başladı

Yeni normalleşme kararlarının ardından düşük ve orta riskli bölgelerde yüz yüze eğitim başladı.

Şehitkamil’den öğrencilere 10 bin satranç seti

Şehitkamil Belediyesi, 'Hamleni Yap' projesiyle ilçe genelindeki anaokullarda öğrenim gören 10 bine yakın öğrenciye satranç seti armağan etti. Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2015 yılında başlatılan proje kapsamında bugüne kadar toplam 55 bin 500 adet satranç seti armağan edildiğini söyledi.

Yüz yüze eğitim başladı, ilk dersi Vali Gül verdi

Gaziantep'te kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş programı kapsamında köy okullarında öğrenciler sınıflarına kavuştu. Hem öğrencilere hem de velilere ilk dersi veren Vali Davut Gül, pandemi kurallarına riayet edilmesi konusunda tembihlerde bulundu.

Öğretmenler kurdukları radyo ile ders veriyor

Gaziantep'te bulunan Oğuzeli Anadolu Lisesi öğretmenleri kurdukları Radyo sistemiyle öğrencilerine ders vererek eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Şahinbey Belediyesi ülke gündeminde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 40 bin tablet dağıtan İstanbul Büyükşehir Belediyesine, tek başına 50 bin tablet dağıtan Şahinbey ilçe belediyesini örnek gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'dan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesinin kısa vadede mümkün görünmediğini vurgulayarak, Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe koyacağız dedi.

Öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasına ilişkin planlamanın yapıldığını ve öncelikle okula başlayan çocuklar ve öğretmenlerin kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığına ulaştırılması konusunda çalışma yürütüldüğünü söyledi.

LGS ve YKS tarihlerinin ötelenmesi önerisi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, LGS ve YKS sınavlarının olabildiğince geç tarihte yapılmasını talep etti.

Okulların açılma tarihi belirlendi

Bakan Selçuk: 1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler.

Bakan Selçuk, “Görevimiz İlk Yardım” etkinliğine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Covid-19 pandemisi nedeniyle online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen 'Görevimiz İlk Yardım' etkinliğine katıldı. Bakan Selçuk, 'Bu hareket, bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılmış en kapsamlı ilk yardım eğitimi çalışmalarından biri olacak' dedi.

Öğretmen ve öğrencilere teknolojide tam destek

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin sunduğu imkanlarla günümüzde öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojiye çok daha kolay ulaşabildiklerini ifade etti.

Meraklı öğrencilerin ilk adresi “Bilim Gaziantep”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından modern çağın gerekliliklerine ayak uydurmak, bilim ve teknolojiye anlaşılır bir hal kazandırmak amacıyla çocuklar ve gençler için T3 Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen 'Bilim Gaziantep' projesi, hizmet vermeye başladı. Pandemi nedeniyle 24 Aralık 2020'den itibaren çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına bugüne kadar 900 öğrenci başvuru yaptı.

MEB’den ilkokul ve ortaokulların dönem sonu işlemleriyle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilkokul ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceğini, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Gaziantep'te öğrencilere 60 bin tablet dağıtımı yapıldı

Gaziantep Modeli ile pandemi sürecinde örgün eğitimden uzak kalan öğrencilerin öğrenim hayatına devam edebilmesi amacıyla ilk etapta Nizip, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde başlatılan 60 bin tabletin dağıtımının son etabında Araban, Yavuzeli, Nurdağı ve İslahiye ilçeleri yer aldı. Tören alanında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyükşehir olarak eğitim ordusunun emrinde olduklarını belirterek, 'Çocuklarımıza ve gençlerimize fırsat eşitliğini sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz' dedi.

Uzaktan eğitime tablet desteğinde öğrencilere dağıtılan cihaz sayısı 313 bin 500’e ulaştı

Uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatiflerin de desteğiyle yapılan 150 bin cihazlık desteğe ilave olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sürecinde 4. faz bugün başladı. Tablet bilgisayarların gönderildiği 26 ilin müdürü ile video konferans yöntemiyle toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 4. faz dağıtımlarıyla birlikte öğrencilere gönderilen cihaz sayısının toplam 313 bin 500'e ulaştığını duyurdu.

Büyükşehir öğrencilere tablet dağıtımına başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını ile beraber yüz yüze eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçilmesiyle tablet dağıtımına başladı.

Gaziantep modeli Milli Eğitim Bakanı’nın takdirini topladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Türkiye'ye örnek olan 'Gaziantep Modeli'nden yola çıkarak yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde eğitimde gerçekleştirdiği yatırım ve projeleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından takdir topladı.

Toplam 878 haber.