Eğitim

Eğitim Haberleri

Üniversite öğrencilerinden su tasarrufu konusunda örnek proje

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Öğr. Gör. Berk Palandökenlier ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri tarafından 'Su Tasarrufu ve Su Kirliliği' temalı proje gerçekleştirildi.

LGS’ye girecek 50 bin öğrenciye kalem seti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından son 3 yıldır düzenli olarak Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) giren öğrencilere dağıtılan kalem seti desteğine bu yıl da devam edildi. Sınava girecek tüm öğrenciler için hazırlanan yaklaşık 50 bin kalem seti, öğrencilere teslim edilmek üzere okullara gönderildi.

Akademisyenler ve üniversite öğrencileri tiyatroda buluştu

SANKO Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve veliler Tiyatro Kulübü'nün sergilediği oyunla keyifli zaman geçirdi.

ÖSYM, soru arşivlerini erişime açtı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan çalışmayla 2019, 2020 ve 2021 yıllarında düzenlenen sınavların soruları erişime açılmış oldu.

Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi açıldı

Gaziantep Valiliği koordinesinde başlatılan '100. Yılda 100 Hayırsever' kampanyası çerçevesinde SANKO ve Konukoğlu Ailesi tarafından yaptırılan ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun adı verilen Spor Lisesinin açılışı, okul kampüsünde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Affı bekleyebilecek öğrenci sayısı 4 milyon 242 bin 316

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), gündeme gelen öğrenci affı Meclisten geçtikten sonra uygulanması durumunda af bekleyebilecek kişi sayısını açıkladı.

Eski bakanın isminin verildiği ilkokul açıldı

Gaziantep'te Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Yılmaz'ın isminin verdiği ilkokulun açılış kurdelesini kent protokolü ve öğrenciler kesti.

Ana okullarına ücretsiz malzeme desteği

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki 25 anaokuluna, minik öğrencilerin spor yapabilmesi amacıyla spor malzemeleri dağıtıldı

Ermeni soykırımı iddialarına bilimsel cevap

Ermeni Diasporası'nın her fırsatta gündeme getirdiği soykırım iddialarına Gaziantep Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferans ile bilimsel veriler eşliğinde cevap verildi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünden

Yaklaşık 18 milyon öğrenci için bir haftalık tatil öncesi son ders zili bugün çalıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, 6 Eylül 2021'de yüz yüze başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci ara tatiline giriyor. Bugün ara tatil öncesi son ders zilinin çalmasıyla beraber yaklaşık 18 milyon öğrenci 1 haftalık tatiline başlayacak.

Türk Eğitim-Sen’den öğretmenlerin eş bulması için açılan hesaba suç duyurusu

Türk Eğitim-Sen, öğretmenlerin 'sözde' eş bulması için bir sosyal paylaşım sitesinde açılan hesapla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 üniversiteye rektör atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 üniversiteye rektör atadı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 11 sözleşmeli personel alacak

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünden:

Vali Davut Gül, İyi üniversite yok, iyi öğrenci var.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek, geleceğine yön verecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

GAÜN kalite tescilli ilk 10 üniversite arasında

Gaziantep Üniversitesi Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun belge vermeye layık gördüğü Türkiye'deki ilk 10 üniversite arasına girerek kalite belgesi almaya hak kazandı.

Şahinbey 13 yılda 12 milyon kitap dağıttı

Şahinbey Belediyesi okumayı teşvik etmek amacıyla öğrencilere ve vatandaşlara 2009 yılından bu yana 12 milyon 125 bin 389 kitap dağıtımı gerçekleştirdi.

Gaziantep’te kitap okuyan gençler ödüllendiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) ile Gaziantep Kent Konseyi iş birliğinde kentteki okuma oranını artırmak amacıyla pilot bölge seçilen OSB Koleji, Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi'ndeki öğrenciler için düzenlenen yarışmada 1 ay içerisinde okudukları kitap sayısıyla rakiplerini geride bırakan 300 genç kitap setiyle ödüllendirildi.

Şehitkamilli öğrencilerden şehitlik ziyareti

Şehitkamil Belediyesine bağlı hizmet sunan gençlik kütüphanelerini kullanan öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Gaziantep Şehitliği'ni ziyaret ettiler.

Toplam 878 haber.